çapari ve istavrit Okan kardeşim arkadaşlar gerçi çok güzel bilgiler vermişler benimde çorbada tuzum olsun istedim .Çaparinin rengi konusunda gerek kendi tecrübelerim gerek ustalardan öğrendiğim kadarıyla rengi suyun durumuna göre seçersin.Eğer su bulanık ve karışıksa ve havada kapalıysa açık renk ve beyaz iğne yani beyaz , sarı turuncu renklerde floş .Eğer su çok parlak havada güneşli ve açıksa koyu renkleri tercih et derim yani koyu yeşil kırmızı gibi;hatta iğneyi bile siyah iğne seçersen daha iyi olur ancak burada önemli bir husus var eğer siyah iğne kullnırsan siyah iğneler genellikle çapraz olurlar akıntılı sularda çapraz iğne dönme yapar iğnelerdeki bu çaprazı mutlaka bir pense ile düzeltmelisin.,..(Bu renk seçimi sistemi rapala renk seçiminde de aynıdır) Bir de bir kardeşimiz ördek tüyü demiş uzun yıllar kullandığım bir sistemdir ama bu kuş gribinden sonra maalesef artık kaliteli ördek tüyü bulamıyorum o yüzden floşla yapıyorum.Harika ötesi bir malzemedir ama tüyü çok ince kullanmak gerekir ve iğnede ona göre ince olmalıdır.Zaten çaparide önemli olan köstek ve bendenin inceliğinin dışında iğnenin de kösteğe oranla ufak olması (balığı dökmeden çekebilecek boyutta)ve iğneye bağlanan floş ya da her ne malzeme kullanıyorsanız münkün olduğunca abartmadan ince miktarda kullanılması gerekir.Çekme konusuna gelince bu zamanla kendi geliştireceğiniz bir yöntemdir bu konuda bir çok yöntem vardır ama en iyi yöntemi zamanla siz geliştireceksiniz buna emin olabilirsin.Avınız bereketli iğneniz hep dolu olsun .Sevgilerle M.Gürkan BÜYÜKGÜNER
Hani derler ya ilk baştan popon ıslanıcak evet kuma oturucaksın ıslak kuma sonra ellerini de kuma bir güzel sıvadıktan sonra ince takım yapıcaksın.ördek tüyünlen 020beden 015 köstek 20mili takım 100gr kurşun boğazın nesinden atarsan at herkesi hayran bırakırsın boncuk gibi dizili gelir.
Gürkan abi bende tam senin dediğin gibi düşünüyordum şu 2 haftadır balık beni yanıltıyor abi hava kapalı olsa bile siyah iğne kapalı yeşil takımı yiyor hemde öle 1 2 gelmiyor 10 13 lü geliyor akşam hava kararmaya yakın ezana yarım saat var bi balık yapıyor onda bile kapalı yeşil siyah iğne yiyor balıkta değişti ne yiyeceğini şaşırıyor ...