İstavrit Çaparisi için fırdöndülü klip + kurşun ile ilgili yardım isteği

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında kerempek tarafından paylaşıldı.

1. kerempek

kerempek kerem

hadi yaa... saat kaçta almışlar ? ben erken saatte gittim kanlıcaya ondan yoktu heralde :) mart ayında sanırım istavirt akını oluyor. O zaman baya tutarız bence. Bu arada konu dağıldı biraz :)

2. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    kullandığın takımda kullanılan misinadan da olabilir Kerem.. bazı misinalar gam yapmaya ve dolanmaya daha müsaittir.. Beden için yumuşak, köstek için sert misina tercih edebilirsin.. bedende fluorocarbon kullanırsan daha avcı bir takım yapmış olursun.. sert köstekler bedene dolanmada seni daha az üzeceği gibi balığın vuruşlarını daha iyi hissettirir.. yani ben öyle yapıyorum ve fazla sorun yaşamıyorum.. ancak özellikle yoğun akıntılı meralarda illa ki dolanma olacaktır, her zaman yanında yedek köstek bulundurmalısın, çok kötü dolanan kösteği çıkarıp yerine pratik bir biçimde alttan üstten düğümle yeni kösteği takıp devam et.. böylece zırt pırt takım değiştirmek zorunda kalmazsın :thumb:

3. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    öğleden sonra :)
    martta yoğun kar yağmazsa balık yapar elbette..

4. kerempek

kerempek kerem

tamam görüşlerinizi dikkate alacağım. Ben köstek bağlarken Şu Video ' daki düğümü kullanıyorum. 15 saniyede kösteği bağlıyorum ve bir sorun çıkmıyor.

Teşekkürler.

5. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Güzel ancak bu şekilde "düğümlü" takımlar yaparsın.. düğümlü takımda beden üzerinde köstek sayısı kadar düğüm olacağından daha dayanıksız olacak ve özellikle güçlü uzak atışlarda kopma riski yüksek olacaktır..
    Ben düğümsüz takım bağlıyorum.. düğümsüz takımda yukarıda yazdığım dezavantaj sözkonusu olmayacağı gibi köseklerin bedene dolanması daha az olur :)

Düğümsüz köstek bağlama bu videoda çok güzel gösterilmiş..

Düğümsüz köstek bağlama

.

6. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kerem

Muhtelif kereler,siz üyelere faydalı olabilmenin bana nerdeyse fiili avlarım kadar keyf verdiğinden söz ettim.

Hakkımdaki kanaatlerine ise ayreıca teşekkür ederim.

Ahmet iyi bir çaparicidir.Yaptığı çapariler hakikaten özenle yapılmış düğümsüz tabir edilen çaparilerdendir.Üstelik boğazın muhtelif bölgelerine uygun değişik renk simlerle yada floşlarla bağlanmış olanlarda vardır.
    Emsallerine nazaran biraz daha pahalı olabilirler.

Şu anda sanırım halende ERgin Balıkcılık Üsküdarda orijinallerini bulabilirsin.

Kanlıca Sahil Yolu,yaptımı çok güzel balık yapan bir yerdir.Ancak çok akıntı olduğundan,üstelik yeterince uzağa atılamadığı durumlarda asla avcıyı affetmeyen,dibe takan,takıncada koyvermeyen bir yapıdadır.

Yani zor bir avlaktır.

Burada av seninde gözlediğin gibi,üst kısımlara yeterince yürüdükten sonra uzağa atıp,asla sabit kalmayıp,suya inen takımla aynı hizada kalacak kadar yürünmesi gereken,yeterince battığına kani olununcada çekmeye,balık aramaya başlanılması gerekmektedir.

Şayet takımı toplarkende sabit kalınırsa,akıntının tesiriyle takım nekadar fırdöndüyle takviye edilmiş olsada,dönme olacak ve köstekler bedene istenmeyen ölçüde dolanacaktıır.

Sevgiler

7. kerempek

kerempek kerem

Vedat Amcam aynen dediğin gibi ergin balıkçılıktan aldım. Cengiz'den almıştım ama oradaki çapariler köstek kayması yaptılar. Ama Cengiz balıkçılıktan aldığım diğer malzemelerden çok memnunum. Yakında oradan makine de alacağım.

Yine benim derdime ilaç sen oldun Vedat Amca. Evet şu günler kanlıca boş olduğundan ben takımı çapraza doğru atıp önüme kadar gelmesini bekliyordum. Demekki tam karşıma atıp onunla beraber yürümem gerekecek.

Çok teşekkür ederim. Bir de fırdöndümün kalitesiz olma ihtimali var mı ?

Teşekkürler.