fahit usta bende hep öyle derdim hissetmiyorum diye mesela bende birde oyster cast 3.90 kamış var ağır kamış 490 gram makine daha almadım ama alınca oda 500 gram olur surf makine alcam ikisi epey ağır ve kamış sağır biraz yani istavrit gibi balığı zor hissediyosun bence bende bi kamış var surf tipli sapı uzun ama boyu kısa 3.00 metre onda kolumun altına alınca balıkalrın tıkıramasını kendi tabirimle hissedebiliyorum zaten çok balık olunca birden ağırlaşıyor çekmekte zorlanıyosun ama tek tük balıklarda zor oluyor ben zannetmiyorum sayısını tutturcak kadar iyi hisseden
bende sağlam olsun diye pelicen dozer 0.33 lük misina alcam iyi diyorlar bakalım test edelim rastgele
arkadaşlar fluorocarbon ve diger misina arasında fark ne?? sadece cekerimi?? hangisini hangi av icin tavsiye edersiniz??
Florocarbon misinalar görünmezliğiyle ön plandadır, yapısı itibariyle daha az görünürlük sağlar suda. Bir diğer özelliği ise sert yapıda olmaları, esneklikleri azdır. Ben florocarbon olup ta yumuşak esnek misina olduğunu hiç duymadım. Hangi av için tavsiye konusuna gelince kişiden kişiye değişir mesela ben sazan avında florocarbon kullanmam çünkü sert misina olduğundan esnemesi az ama başkası sazan avında az göründüğünden yola çıkarak florocarbonu tavsiye edebilir,kullanabilir.
Bana sağlamlığıyla önerilen misinayı tavsiye edebilirim. Öğrendiğim kadarıyla sert yapıda hem. Kullanmadım ama kullanan bir abi tavsiye etti. Sen de bu misinayı araştırıp sorup soruşturursan belki yarana merhem olur. http://www.erginbalikcilik.com/urun_detay.asp?pid=15653
var kardeşim kendi gözümle gördüm adam sayısını sölüyo ya bi eksik yolda dökülen ya bi fazla yolda takılan biliyo=)
kardeş saol yardımcı olduğun için ama yedek makaraya sarcam zaten yeni misinaya tekrar deneme şansım yok o yüzden rastgele demek istemiyorum
maz 20liraya kadar verceğim işimi görcek bi misina yok mu arkadaş! tecrübeli abilerim sanırsam ilgilenmiyolar fazla konuyla deniyip görcez artık
Selam Fatih, aynı kamış ve calynn 55 makinadan oluşan seti eşime almıştım 6 ay kadar önce. Makinaya powerline spyder 0,25 misina sardık, ucuna 0,35 şok bağlıyorum 10 numara oluyor. Misina fiyatı 10 tl civarında. Kendi makinamda 0,28 olanı sarılı. Eşim benimle gelmediğinde ve 100 gr. geçmeyen kurşun kullanılan zamanlarda onun takımıyla avlanıyorum. Balığı hissetme konusuna gelince ben genelde makinanın ağırlaşmasından anlıyorum ve elim alıştığından aşağı yukarı balık sayısını tespit edebiliyorum.
Örgü misina almayacaksan, esneme oranı düşük olan misina seçeceksin mesela Trabucco'nun T-Force misinalarından (serttir) esnemesi az olan bir tane seçeceksin. Konu başlığı istavrit için misina ama kıyı mı tekne mi, kıyı ise atış yapacaksın, sana tavsiye edilen berkley 0,06 atış için ince gelir, bu incelikteki misinalar daha ziyade spin için kullanılır.
saol abi ilgilendiğin için aynı şekilde bende ağırlaşmasından anlıyorum fakat daha zevkli olsun diye düşündüm,
Nerde avlandığını yazmamışsın ama her hafta 2kg tutuyorum diyenler genelde galata karaköy civarında. Bugün orada manzaraya tanık oldum. Parmaktan küçük balıkları kovalara dolduruyorlardı. Balıkta bir kafa bir de kılçık var. yemlik bile olmayacak türden. Eğer sen de bunları avlıyor ve vuruşlarını hissetmiyorum diyorsan yazık. !
abi istinye emirgan arasında avlanıyorum, dümbelek kafalı değilim çok şükür geçen bi abi geldi yanıma sahilde tebrik ederim dedi hayırdır dedim içimden küçükleri denize attığımı görmüş meğer