kamışı 3,60 almışım yanlışlıkla şimdi farkettim heralde elemanda farketmedi yarın gidip değiştircem 3,90 olanla hazır gitmişken başka bi kamış mı alıyım? ne dersiniz abilerim kardeşlerim istavrit takımım nasıl olmuş?
Kamış güzeldir; ancak 125 gramdan fazlasını atmayı düşünüyorsanız o kamış işinizi görmez başka daha kuvvetli bir kamışa bakın...
http://www.balikmarketim.com/?urun-38074-OKUMA-AVENGER-AV-55a-OLTA-MAKiNESi.html http://www.avmarketi.com/asp/product/5016/LINEAEFFE-TURNAFRESH-KAMIS-3-90
kamışın biraz hissiz olduğu doğru ama 140 gr kurşundan sonra hissetmeye başlarsınız bunun dışında bazılarında halkaların porseleni çıkar onuda hemen yaptırabilirsiniz daha sağlam olur ayrıca makina takma yerinin önündeki parlak halka da belli bir süre sonra çıkacaktır onuda kontrol edersen sıkıntı yaşamazsın bunun dışında çok sağlam bi kamıştır bende 4,20 var ve 250gr ma kadar denedim hiç birşey olmadı güle güle kullan bol avlar
sprit surf daha hassas ama bogazda avlaniyorsan sprit surf biraz narin kalabilir. suyun bastigi ve akintinin siddetli oldugu anlarda sikinti cikarabilir ve agir kursun gerektiren durumlarda tadini alamayabilirsiniz aldiginiz kamis iyi boy kac? bana sorarsan 4.20 daha iyi olurdu 15 igneli takimlarda kamisin boyu kisa kalabilir. en iyi atis icin kamisi atmaya hazirlandiginda kursun tam makina hizasinda salinim yaparsa daha verimli atis saglanabilir.
Abi 50 75 100gr kullanıyorum genelde fazlasına gerek kalmadı şimdiye kadar dediğim gibi istavrite kullanıcam zaten işimi görceğini düşünüyorum turnafresh 3.90 denedim az kalsın balıktan soğuyodum okuma avenger 55 lineaeffe sprit surf3.90 makina 410gr kamış 356 gr olunca tadından yenmiyo şimdi deseler niye avenger 65 deil niye sprit surf 4.20 deil hafif olsun istedim
Doğma-büyüme ve hala orada yaşayan bir Emirganlıyım. Arnavutköy ile Kireçburnu arasında avlanmadığım yer kalmadı. Elbette en çok bizim oraları bilirim. Tokmakburnu, HacıÖmer, Çınaraltı, Şerifler yalısı, İskele, İnciGüzel, Boyacıköy ve Polis Moral Eğitim civarında "kesinlikle ve kesinlikle" 3.00m den uzun kamışa ihtiyacınız yoktur. Forumda sanıyorum Üsküdarlı avcı çokki 4.00m üstü kamışlar almış başını gidiyor. Üsküdarda bir kanal geçme sorunu var, o kanalı geçince balık çıkıyor, oranın şartları öyle. Ama Emirgan'ın Üsküdar ile alakası yok, balık çok daha yakında bizim oralarda. Dediğim gibi bizim oralarda en uzunu 3.00m olur kamışın, çoğu usta balıkçıda 2.70m kamış göreceksiniz zaten. İşi gerçekten bilen usta balıkçılar dış boğazda 4.00 civarı önerirlerken iç boğazda (yani bizim oralarda) en uzun 3.00m önerirler. Bunun dışındaki öneriler şartları bilmeyen yada burada hiç avlanmamış kişilerin yorumudur. Ayrıca, çınaraltı veya sütaş önünde (o daracık alanda) durağın yakınlarında kocaman kamış ile yayaları geçtik asfaltı ve otoları dahi taciz ederek avlananlardan da ricam şerifler yalısının veya hacı ömerin önüne geçinde biraz yol rahatlasın olacak. Umarım daha anlayışlı ve daha mantıklı hareket ederler. Rast gelsin. Ek: Kamış olarak bana birkaç ustanın önerdiği ve satınalıp incelediğimde çok az önce aldığım shimano kamış kadar (hatta göze daha kaliteli geliyor) kaliteli bulduğum bir kamışı öneririm. Bütçeniz uygunsa öneririm, evladiyelik bir kamış. Kalite çok üst düzey. Bunun 2.70m veya 3.00m olanını öneririm. http://www.balikmarketim.com/?urun-6670-GURELLER-ADVENTURE-OLTA-KAMISI-2-70-M.html http://www.balikmarketim.com/?urun-6671-GURELLER-ADVENTURE-OLTA-KAMISI-3-00-M.html
Setin hayırlı olsun... avenger55a çok güzel makina kullanıyorum memnun kalacağını umuyorum, genelde satıcılar av65 a tavsiye ediyorlar kullandım çok ağır yoruyor. turnafresh 3.90 ve oystercast 3.90 kamışlar kulanıyorum keyif vermiyorlar çok sert aksiyonlu ve sağırlar, oystercast biraz daha iyi , kamışa karar vermeden iyi araştırmanı tavsiye ederim ... Rast gelsin...
abi aynen sana katılıyorum eski kamış 3metre makina dandirik tutuyodum işimide görüyodu ama dayanamadım gittim aldım yeni makina yeni kamış ha ne değişti diye sorarsan yeni kamışla daha ileri atıyorum yeni makinayla daha rahat sarıyorum ama sonuç olarak tuttuğum balık aynı, belkide az=)
abi makinadan bende memnunum, kamışıda önce turnafresh almıştım sonra götürdüm değiştirdim sprıtsurf 3.90 aldım. turnafresh aynen seninde dediğin gibi hem ağır hem sağır yeni aldığım kamışlada aslında daha hafif ve daha hassas olmasına rağmen istavritte ya ben hissedemiyorum yada gerçekten hissedilmiyor. bu kamışın aynısını istavritte kullanan var mı?
dün kendi kendime düşünürken buldum sordum soruya cevabı=) kamış hassas olmasına rağmen neden vuruşları hissedemiyorum demiştim ya, sanırsam misinadan, malzemeci eleman 0.30 sufix pembe kırmızı gibi misina sardı.(normalde bi yerden makina alınca kendinden misinasına sarıyo ya bizimkisi dedi abi bu çok güzel falan filan 8lira ama dedi iyi dedim sar gitsin herneyse bu ateşli diye tabir ettiğim misinanın esnek olduğu kanaatindeyim bende bu yüzden vuruşları hissedemeyip balıkları sayamıyorum, o yüzden makinanın yedek makarasına 0.28 berkley http://www.avmarketi.com/asp/product/6358/0-28-BERKLEY-TRILENE-MAXX-MISINA-300M sardırmayı düşünüyorum, sizce nasıl olur? (50 75 100 gr kurşunlarla çalışıyorum istavrite kullancam)
Yorgunluğu da cabası diyecektin bir de herhalde. Bizim oralarda 3.00m üstü kamış pek akıl kârı değil. Yine de rast gele diyorum.
Kardeşim ben bahsetmiş olduğun yerlerde yıllaca avlanırım.İstavrit için eğer alacaksan sakın çok paralar veripde iyi bir makine alayım deme. Ben bile 50 mt den eşek istavritleri 10 lu(15 tl lik makine) çektim. Şu sıralar çok açıktan iri istavrit gelmekte baltalimanı tarafında onda da sörf özellikli bir makina ama tabi yanında çok kaliteli bir sörf kamışıda gerekli.Umarım yardımcı olmuşumdur. istavrit için olta tavsiyesi ================================================================================ öncelikle herkese selamlar. istinye emirgan arasında avlanıyorum, genelde istavrite sallıyorum oltamı, 2000li yıllardan kalma pamukbankın verdiği albastar cf60 makina ve yine albastarın 3 metrelik teleskopik bi kamış setim var, 7- 8 senedir ara vermiştim bu tutkuya 1ay önce oltamı arşivden çıkarıp yeniden başladım, haftada en az 2 3 kez iniyorum sahile evden 10 dk olunca, benim emektarla sahilin demirbaşlarıyla aynı balığı tutuyorum nerdeyse, şimdi benim yeni makina kamış almama gerek var mı sizce ne değişir benim için? Eğer yeni bi set oluşturman senin hayrına diyosanız hangi model makina hangi model kamış tavsiye edersiniz?