arkadaşlar aranıza yeni katıldım. ben iskeleden istavrit avlanmak için kokusuz yem aramaktayım. kocaeli marinada yemcilerde sadece ipli çapari, karides ve tavuk göğsü var. ipli çapariye bukadar yem atan varken istavritin geleceğini düşünmüyorum. tavuk göğsüne ise istavritler çok çok az rağbet ediyor. karidese ise tam anlamıyla bayılıyorlar. fakat sorun şuki karidesin okadar leş bir kokusu varki... ne elinizden çıkıyor kokusu. ne evinize sokabiliyorsunuz. deydiği yer günlerce leş gibi kokuyor. değil saklamak dokunamıyorsunuz kokusundan. kısaca sormak istediğim şöyle evde rahatça saklayabileceğiniz uygun fiyatlı, kokusuz, istavritin deli olacağı bir yem var mıdır ? herkese saygılarımla.
istavritin kendisini istavrit için yem olarak kullanabilirsin ilkönce yaprak şeklinde kesip sonra olta ucuna uygun büyüklükte parçalara ayırıp kullanabilirsin
Aramıza hoş geldin formda aradaığın cevapları bulabilirsin.Yem olarak tekke,karidesmidye,boru kurdu,sülünez vs.yemler kullanabiirsin rastgele.
Valla avlanılan yerde istavrit varsa herşeye atlar Defalarca boş beyaz iğneyle bile yakalamıştım kerataları. Şaka bir yana beyaz iğneli çapari tercih edin. Tüyleri parlak sarı, parlak yeşil, simli beyaz olan çapariler şu anda en iyi iş yapan takımlar...
arkadaşlar aranıza yeni katıldım. ben iskeleden istavrit avlanmak için kokusuz yem aramaktayım. kocaeli marinada yemcilerde sadece ipli çapari, karides ve tavuk göğsü var. ipli çapariye bukadar yem atan varken istavritin geleceğini düşünmüyorum. tavuk göğsüne ise istavritler çok çok az rağbet ediyor. karidese ise tam anlamıyla bayılıyorlar. fakat sorun şuki karidesin okadar leş bir kokusu varki... ne elinizden çıkıyor kokusu. ne evinize sokabiliyorsunuz. deydiği yer günlerce leş gibi kokuyor. değil saklamak dokunamıyorsunuz kokusundan. kısaca sormak istediğim şöyle evde rahatça saklayabileceğiniz uygun fiyatlı, kokusuz, istavritin deli olacağı bir yem var mıdır ? herkese saygılarımla. Öncelikle Hoşgeldiniz; Kokusuz yem bulacağınızı sanmıyorum, her yemin kendine mahsus bir kokusu mutlaka vardır, karidesin okadar kötü kokmasının nedeni, aldığınız karides bozulmuş, kokmuş olmasıdır, tazesini alır, ayıklayıp kullanacağınız boyda kesip, az tuzlayıp saklarsanız kokmadığını göreceksiniz, hemde yeminiz sertleşip iğneden çıkması zorlaşacaktır. Marinada buranın kurdunu bardakta 10 adet 1Tl, balık malzeme satıcılarında boru kurdu paketi 3 TL, pakette, 10 adet, bulabilirsiniz, ama bunlarında kendilerine has bir kokuları vardır. Yazınızdan marinada istv. var anladım, doğruysa bilgilendirirseniz sevinirim, belki marinada beraber avlanabilirizde. Sevgiyle kalın...RASTGELE
az önce geldim marinadan. yarım saat kadar zamanım vardı avlandım. misina karıştı. hava karardı. genede 3 istavrit 1 mezgit tuttum. tam zamanı marinanın. bir iki saat dursam en az 2 kilo yapardı. bayağı balık var yani marinada.