İstavritçiler, mercancılar buyrun

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında KARAGOZ tarafından paylaşıldı.

1. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish

Sana da helal olsun Baba...

Bir site de cumle alemi girgir kiyimina karsi durmaya cagiriyor, en buyuk cevreci kesiliyorsun,bir mesajinda o cok sevdigin kirmizi alabaliklarin yuzlercesini kiyana methiyeler duzuyorsun, "usta balikci limana cok balikla gelendir" deyip miktar balikciligina reklam yapiyorsun, altina bu sefer "nasil yakalandiklarina dair tuyoyu bizden sakladigin tek parca trofe resimleri aciyorsun, bir yanda ustasin, bir yanda "birakma oltada kac igne olur bilmem dersin", limit disi alabaliklari mepsi bogazina kadar yuttu buyrun" diye onumuze surersin, sonra kalkip teblig disi avlara metiheyeler duzersin...

Baba, Ustadimizsin dedik sana, basimizi hep saygiyla onumuze egdik.Denize verdigin yillara bakip, bilgine avina bakip seni goklere cikardik. Biraz kaydin mi gormezden geldik kazanmaya calisdik. Cunku ustasin...Ustad.. Onumuzde yuru bizi yalniz birakma dedik Baba...Saygi da kusur etmedik Baba...

Sen her defasinda "ben bilirim ' dedin de , ne deniz , ne balik, ne gelecek demedin.Bunu demeye calisanlari da "pasivize" katagoriye koydun, hatta assagiladin..

Ustasin Usta ama cirakda bir yerden sonra "bu ne perhiz bu ne lahana tursusu"
    demez mi?

2. KARAGOZ

KARAGOZ oğuz

Her şeyi çok güzel yazmışsınız, açık sözlü olmanızda beni sevindirdi, ilk olarak şuna değinmek istiyorum; profesyonel balıkçılıkla karşılaştırma yapma sebebim şudur her zaman küçük balık büyük olataya takılabilir, sonuçta bu adamlar bu işi ekmek için yapıyorlar ve büyük balık yakalamak isterler, kim istemezki. Ben ilk kıyı avcılığına başladığım günden beri tercihim limit üstü büyük olta olmuştur, bana bu işi öğretenler bana güldüler o kadar büyük olta ile balık tutulmaz, ama sonuç şu olmuştur ben el kadar lidakiyi o koca olta ile tuttum ve hatta oltayı yutturdum. Size göre ben kendimi kurtarma adına olta konusunda yalan söylüyorum; O metrajdan gelen balık maalesef geri dönmüyor, geri dönebilecek olanları zaten bırakıyorum ki kullandığım iğnede büyük, kullandığım misinada kalın yani aşağıda kıpraşanın kupesmi mercanmı olduğunu anlamama imkan yok eğer olsaydı o boy mercanı eve getirip yemek zorunda kalmazdım sonuçta bu benim damak zevkim. Tutun ki boy limit gözetmeksizin av yapmak istesem ip misina kullanır aşağıda her tıkırtıyı hisseder ve yakalardım. Kim varki oltasının ucunda kurtulamıyacak ufak balık yakalamamış, siz hep büyük balık yakalayıp, limit altı boydaki balığın iğne kulağına saplanmış fiske yemiş yukarı çekmedinizmiı? geri gönderemeden ölmedimi ? Yani uzun sözün kısası şudur arkadaşlar; ava gidiyoruz görmediğimiz bir yere kancayı salıyoruz toplamda 4 kişi 10-12 kilo balık yakanıyor maksimum, bunun içerisinde limit altı balık yüzdesi bence çok düşük, dediklerinizde ve ithamlarınızda haksızsınız.

Rastgeleyin

3. KARAGOZ

KARAGOZ oğuz

Bilgi için çok teşekkür ederim

4. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Oğuz bey, ben bu konudaki düşüncelerimi ortaya koydum, sanırım sizde öyle, kendi adıma bu noktadan sonra bence konuyu uzatmanın bir anlamı yok, biz haksız olalım siz de haklı, siz bildiğiniz gibi avlanmaya devam edin, ancak limit altı avlarınızın burada yayınlanmamasını da anlayışla karşılamanızı umarım.
    Rastgele

5. KARAGOZ

KARAGOZ oğuz

Neyi hazmedemediğinizi bir anlayabilsem, açıklamasını yapacağım

6. simendifer

simendifer Sennur

Bizler, sizin tuttuğunuz mercanlar kadar küçüğünü tutamadığımız için hazımsızlık duyuyoruz Oğuz bey. Hatta o kadar ki, bendeniz bütün gün oturduğum yerde raporunuza bakıp bakıp delirdim. Öylesine hazmedemedim yani avınızı.

Yahu Allah aşkına, siz yazdıklarınızı dönüp bir daha okuyup, ondan sonra da ne dediğinizi gerçekten anlamlandırabiliyor musunuz? Uğraştıkları bir dünya şeyin yanında, işini gücünü bırakıp size bu sitede ne şekilde av raporu yayınlanması gerektiğinden, insanlara nasıl örnek olunması gerektiğinden, amatör balıkçıların belli konuları benimsemesi gerektiğinden bahsedip duran insanlar var ve siz direttikçe de hala alttan alarak uygun bir dille anlatmaya çalışıyorlar. Sizde buna karşın hala bir şeyleri hazmedip hazmedememekten dem vuruyorsunuz. Yazdığınızın ne kadar çirkin, ne kadar abes olduğunun farkında mısınız?

Yasin arkadaşımı bilemem ama kendi adıma konuşayım; küçük balık avlayıp, sonra da binbir bahanenin arkasına saklanan ve ilerisini hiç düşünmeyen, kendisine bir şeyleri anlatma çabasında olan insanlara ise sırf küçük olsa dahi balık tutmak hırsından sıyrılamadığı için abes söylemlerde bulunan insanları hazmedemiyorum.

Anladık, derinden çekmişsiniz v.s. yaşamıyorlarmış, yıllardır bunları dinliyoruz zaten, ne ilk ne de son. Ama diyoruz ki, bundan sonraki avlarınızda küçükleri yayınlamayın, yayınlamayın, yayınlamayın. !!! Yayınlamayın ki, başkaları bundan kendilerine pay çıkarmasınlar, yayınlamayın ki hiç bilmeyenler yanlış örnek almasınlar. Sayfalardır bunu söylüyorlar size, bundan daha net, daha açık nasıl söylenebilir bilmiyorum. Deyin ki Türkçe bilmiyorum, size Almanca yazayım, İngilizce yazayım, Fransızca yazayım ya da siz hangi dilde anlayabilecekseniz o dilde tercüme ettirip onu yazayım. Başka da yapabileceğim bir şey yok.

Sayfalarca yazılan mesajdan ve benim sıdkım sıyrıldıktan sonra, şimdi anlamışsınızdır umarım.

7. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Anlayabileceğinize olan inacı ve umudu halen taşısaydım, anlatmak için çabalardım, ama hiç umudum yok.

Açıklama yapmanıza ise hiç gerek yok.