İstavritin izine ratlayan varmı?

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında onder1905 tarafından paylaşıldı.

1. bartismert

bartismert İSMET İ. EREM

ya arkadaşlar şarköydede hiç yok geçen sene bu vakitler çok çıkıyordu bu sene küçük mezgit var neden acaba..

2. aykutkilitcioglu

aykutkilitcioglu aykut

Favori Kamış:
    shımano kamış gs9 daiwa makinem var.
    En İyi Avı:
    1980de hirfanlı barajında sudak 7kilo civarı
    slm.büyük limanın arkasındaki taşlara yönel bence.sahil güvenliğin barakasını 15 metre geçince hafifçe suyn ortasına doğru sarı bir taş var.ordan dümdüz önüne açığa atabilirsen biraz açığa doğru mırmır.tekir.izmarit ve karagöz alabilirsin.klasik üçlü takımla midye yada sülünez kullanabilirsin.sülünezide lunaparkın karşısındaki balık malzemeleri satan yerden alabilirsin.hadi bakalım rasgelsin.

3. MUSA KURT

MUSA KURT Musa KURT

Sabah erken 05_30 itibarıyla gebze ESKİHİSARDA yapıyor istavrit.Önceki gün sabah 08_00 a kadar yaklasık 2 kg aldık

4. serkanv

serkanv Serkan VURSAVAŞ

Merhaba Arkadaşlar, Dün Yeşilköy sahilinde, tekne ile açıldık çok fazla sayıda istavrit ve mezgit vardı, istavrit kıyıya yakın yerlerde yaklaşık 3 kiloya yakın aldık. Mezgit ise birazdaha açıklarda

5. GYILMAZ

GYILMAZ GÖKHAN

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Minakop 3KG
    Arkadaşlar,

İstavrit isteyenler şansını Saroz Körfezinde deneyebilir.Sabah erken saatlerde ve akşam güneş batarken bayağı büyük (Uskumru kadar) istavrit yakalayabilirler,

Hepinize rasgele,
    Gökhan Yılmaz

6. erol4138

erol4138 EROL

izmitin neresinden alıyosun bayram kardeş balığa hasret kaldık bilgilendirirsen seviniriz... körfez ,herekede yok halıdere civarıda tatmin etmiyo...

7. Crimsonking

Crimsonking Mehmet Ali Tekeli

Merhaba, üye olalı çok oldu ama istavrit konusunda paylaşacak yararlı bilgiye henüz sahibim. Öğrencilikte Aşiyan - Bebek civarında istavrit çok avladım ama birkaç aydır bir fiber motor ile adalar bostancı hattında turluyorum.
    Öncelikle karagöz istavrit ve (sanırım) sarıkuyruk(yıllarca boğazda yakaladığım, ve aslında istavrit dediğim) balığı ayırmak gerekiyor.
    Karagöz marmara'da yerli balık ve kıyıya anladığım kadarıyla çok fazla sokulmuyor, en azından adalar ve sahil arasında kalan bölgeye...Sivriada etrafı, özelikle arkası(güneyi) her daim biraz gezinince av veriyor. (Ada arkasındki 10 m lik sahilin, adaya bakarken sağındaki kayaların 15m açığı, ki derinlik 40 m civarı ilk yokladığım yer)
    Bu aralar her hafta istediğimiz kadar(ilk hafta aç gözlülük yaptık) karagöz ü, (biz irisine eşek, tombuluna domuz diyoruz:) Kınalı - Heybeli arasında buluyoruz. Garanti 1-2 kerteriz var ama ticari balıkçılarda tüketsin istemiyorum, şu anda onlar bile yemli mezgit avlıyorlar istavrit yok diye...dolayısıyla biraz aramak fayda eder, biz böyle bulduk...
    Karagöz Marmara'da yerli balık ve her daim 25-100 m arasında av veriyor, kışın daha derine indiğini biliyorum...
    Sarıkuyruk ise göçer...ve henüz İstanbul civarında mevcut olanı kıraça, öncüleri başlasa da büyükleri de Ağustos'ta Boğaz ve Eylül de Marmara ya yayılacak. En son mayıs ta gördük bunları...yumurtlamaya gittiler, şimdi gelen kıraçalar geçen senenin yavruları(ve zaten buralarda doğanlar...:) Sarıkuyruk Karagöz e göre biraz daha sağlam yapılı, kuyruğunun hemen önünde iki yanında şert kemiğimsi, açık sarı bölüm karagözde yok. Sırtı daha açık renk, gri- zeytuni bazen hafif desenli, çizgili gibi...Bu aralar gezince her yerden kıraça ve kıraça irisi(gene de istavrit diyemeyeceğim) almaya başladık, kovalamıyoruz. gece fantazi olsun diye çakarlar etrafında demirlerken zargana oltasına 30 sn de 1 tane atlıyor, sonrasında zaten topu bırakıp direk yemi suya salmaya başlıyorum...ama gene de çok iri değiller. trachurus mediterraneus(2. kelime yanlış olabilir, latince akdeniz işte)Bu arada sarıkuyruk un akdeniz olduğuna bakmayın, Akdeniz'de bazen palamut boyutunda çıkan eşek istavritleri genelde trachurus picturatus adında başka bir altür...İskenderun'dakileri ise gördüğümde bu bilgiye sahip değildim...
    karagöz ise; yüzgeçlerinde sarı yok , sırtı neredeye siyaha yakın koyulukta....sarıkuyruğa göre oldukça tombul ve enli. yakalanınca oldukça kafalı kıpır kıpır. daha narin yapılı, özellikle sepette vb açılan ağzı ile daha çabuk zedelenen bir balık...adı üzerinde gözleri kocaman, en basit ayrımı bu, buna alışınca sarıkuyruğu oltada çinekop zannediyorum forumda birkaç yerde bu konuda bahsedildiğini hatırlıyorum ama İstanbul da şu anda istavrit boyutunda çıkan bu...trachurus trachurus...
    selamlar,
    ozgur

8. chilekesh1903

chilekesh1903 Akın

Favori Kamış:
    Çapari
    En İyi Avı:
    İstavrit
    Büyükçekmece körfezindede istavritten eser yok varsa yoksa mezgit , kilosunun 15 Tl olmasından anlayabiliriz zaten..buda dünkü mahsülümüz

9. murat ziya

murat ziya ziya şenel

Favori Kamış:
    banax albastar dam
    En İyi Avı:
    sazan 5kg
  10. murat ziya

murat ziya ziya şenel

Favori Kamış:
    banax albastar dam
    En İyi Avı:
    sazan 5kg
    geçmiş güzel günlerin anısına

11. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

En son sarayburnunda 2 kg yakın almıştım.