İşte rekor balığım, çok tehlikeli bir av oldu,

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. mka.mka

mka.mka Mesut

Favori Kamış:
    Shakespear Ugly Stick
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    En İyi Avı:
    107 cm 9 kg Turna
    Hadi bakalım bol trofeli avlar diliyorum :)

2. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler Sabri kardeşim işte Trakonya'larla idare ediyoruz ama pek yakında gene güzel avlar yapacağımıza inanıyorum, sevgiler hoşça kal.:) :) :)

3. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Orhan ustanın her zamanki güzel görüntülerinden biri.. :)

4. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Roy Trakonya denizlerdeki zehirli balıkların en tehlikelisi, buna ben şahsen çok dikkat ediyorm, istersen sana Trakonya hakkında birikimlerimden ve nasıl önlemler aldığımdan ve de tekneye alışım ve sonrasını anlatmak istiyorum, Trakonya bir tür dip balığıdır, hannoslar, mercanlar, ve karagözlerin olduğu yerlerde olur fakat ben onlarla beraber yaşamadıklarını tahmin ediyorum, bazı yerlerde dip balığı mercan avlarken belirli derinlikten sonra devamlı trakonyaların oltama vurduğunu gördüm, eğer bazı yerlerle hannos varsa orada mercan olması çok zor ama mercanların olduğu yerde ise hannos olmuyor, işte her ikisinin olmadığı yerde ise trakonya oluyor benim bildiğim öyle bir mera varki sadece trakonya geliyor, gelen balıklar küçük olduğundan tekneye almadan sopa ile etkisiz hale getiriyorum ve tekrar denize bırakıyorum rizikosuna hiç girmiyorum, trakonya yemi hemen kapar ve oltanın ucunda çırpınmaya başlar kafa atışları çok sık olur ve gelirken geriye doğru çekerek yol ister bu seferde aynısı oldu istediği yolu verdim ve biraz frenliyerek sakinleştirdim tekrar çekmeye başladım, bu balık oltamı tekneye çekerken aniden orta sularda vurdu , halbuki devamlı dipte vurur bunun için trakonya olduğunu bir türlü tesbit edemedim adabeyi diye tahmin etmiştim sonra tekneye yaklaşırken her zaman yaptığım gibi gelen balığı görmek isterim ta derinlerden yansıması ile bizlere doğru yaklaştı, bir baktık kocaman bir trakonya hemen kepçeyle aldık ve teknenin ön tarafında balığı sopam ile tesirsiz hale getirdim takımı fırdöndüden kestim ve o şekilde bıraktım, tekrar yeni bir takım bağladım, Trakonya öldükten sonra sırtındaki zehirli dikenler yatık duruma gelirler ilk yapılacaç işlem bu zehirli dikenleri dikkatlice keskin bir bıcak ile temizlemek olacaktır bu arada teknede güzel bir makas varsa bu dikenleri ve alt yanağında olan iki dikenide keserek problemi halletmiş oluruz balığı eve götürürken ne olursa olsun dikenleri temizlenmiş olarak götürmek lazım zira evdeki insanlarada zarar verebilir,
    Sevgili Roy bu Trakonya hakkında bende birikmiş bilgileri anlattım inşallah faydalı oluyorumdur, allah insanları bu çok zehirli olan balıktan korusun sevgiler selamlar hoşça kal.:) :) :)

Sevgili Roy sana yazdığım bu bilgileri konumun altına da iliştirdim bu konuda daha çok bilgilenmemiz lazım olduğuna inanıyorum, sende vesile olduğun için tekrar teşekkürler.:):):)

5. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili Sinan kardeşim, dip balıkları artık yeme saldırmaya başlarlar son aldıklarımızda yumurta yoktu zaten bir aydan beri de tutmadık, inşallah bundan sonra kocaman kocaman kırmızıları teknemize alırız sevgiler..... bol balıklı avlar dilerim hoşça kal.:) :) :)

6. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Recep kardeşim seninde imzanın altına yazdığın bibi...baksana ne kadar tehlikeli olursa olsun bu güzel tutkumuza yeni bir heyecan getiriyor....ne kadar güzel bir şey denizde olmak ve balık tutmak....ve
    Gıybet'ten çok uzaklarda olmak.....valla çok şanslı insanlarız iyiki böyle bir uğraşımız var selamlar sevgiler olsun Güzel Sivrice'mizden.:) :) :)
    http://orhankucukbicmen.tr.gg/Dostlar-ile-Anılar.htm

7. Erdal Hoca

Erdal Hoca ERDAL KARAKUŞ

Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Yarım kg Trakonya
    Orhan bey, hemen her konunuz bir şiir tadında.. Okumaktan herkes gibi ben de büyük keyif alıyorum.:) :thumb:

Anladığım kadarıyla trakonya ülkemiz denizlerinin büyük çoğunluğunda bulunuyor. Bu forumu bulmam da trakonya sayesinde oldu. Nisan ayının son haftası Dalyan'dan tekneyle çıktığımız mercan avında bu balığın oltalarımıza saldırmasına şahit olduk. İyi ki balığı elimize almadan tekne sahibi " aman, haa, sakın dokunmayın ! " diye uyardı. Yoksa en az 3 kişi hastanelik olacaktık.:D

Balıkla ilgili her mesajda belirtildiği gibi eti de gerçekten lezzetli. Tüm riskine rağmen oltama gelirse kesinlikle güvenli bir şekilde alıp yemekten vazgeçmeyeceğim bir balık:D

El sürmeden ( sizin de söylediğiniz gibi ) kafasına sert bir cisimle vurarak etkisiz hale getirip sonra da taklı olduğu kancayı misinasıyla makas yardımıyla kesip kovaya alabiliriz, diye düşünüyorum. Ayıklarken ben şu yöntemi kullandım:

Bir çatalla kafasına bastırdım ve keskin bir bıçak yardımıyla da zehirli iğnelerin bittiği noktadan kafasını gövdeden ayırdım. Yine çatalla kafayı çöpe attım.:D Balık o kadar lezzetli geldi ki o gün yakaladığımız mercanlara pek itibar göstermedim sadece trakonyayı yedim. hihi

Saygılar,

8. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Benim için bu güzel duygularınızın beni çok mutlu ettiğini aynı zamanda bana sizler tarafından verilen büyük bir ödül olarak kabul ediyorum,:) :) :) sizlere sonsuz sevgi ve saygılarımı sunarım sevgili hocam.:) :) :)

Gelelim bu denizlerin kabadayısı Trakonya'ya,:) benim kendimi emekliye ayırdıktan sonra denize devamlı olarak çıktığım balık avlarında çok kere bu serseli ve kabadayı balıkla çok karşılaştım,:) zaten hayatta da her zaman çok temkinli olduğumu söyleyebilirim, bilmediğim işe hiç bir zaman burnumu sokmam, kimsenin arabasını kullanmam, kaza olacak diye her şeyin düzgün ve sağlıklı yapılmasını isterim bu arada bu serseli balıktan çok korkarım ve her ihtimali göze alarak 0 riziko ile balığı tekneye alır ve çok sağlıklı bir yere
    balığı kalın bir sopa sayesinde tesirsiz hale getirdikten sonra koyarım, hiç bir zaman diğer balıkların veya livarın içersine koymam velhasıl onun yeri artık kepçedir, ilk olarak zehirli dikenkerini makasla keserim ve sırtındaki en üst tarafı keskin bir bıçakla sağlı ve sollu şekilde kesip alırım, kafasını keserim içersini temizlerim kalan artıkları denize atarım, geçenlerde bir trakonya tutmuştum sonra limanda denize attım diğer balıklar yesin diye valla hiç bir balık yanına bile yanaşmadığını ve günlerce aynı yerde olduğunu gördüm, bu kabadayı herkesin gözünü korkutmuş.:) :) :)
    Bir seferinded gene bir trakonya yakaldım çevrede toplanan martılara doğru attığım da bütün martıların çığlık atarak kaçtığını gördüm, bu martıların bile çok korkuyorlar.:) :) :)
    Ama ne olursa olsun eti çok lezzetli usta ellerde zeytinyağında açık sarı bir renkte kızarması bir harikaydı.:) :) :)

Sizler de rast gelsin hoşça kalın.

9. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Cemal kardeşim Geyikli'ye geldiğinde bana uğra balık avları ile ilgili haberleri sana bildiririm sevgiler hoşça kal.:) :) :)

10. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili İsa kardeşim, bundan sonra çok güzel avlar bizleri bekliyor sana da rast gele sevgiler hoşça kal.:) :) :)

11. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler Mesut kardeşim, havalar gün geçtikçe iyileşiyor bundan sonra bereketli avlar yapacağımızı tahmin ediyorum,:) :) :) Güzel Sivrice'mize sizleri de bekliyoruz selamlar, sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

12. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler değerli dostum, sevgili kardeşim, bu günlerde balık yok ama trakonya'nın gelmesi de çok değerli oldu,:) çok dikkat ederek tekneye aldım,:) akşam yemeğide çok güzel bir trakonya ile muhteşem oldu,:) dostlarla beraber yedik.. selamlar , sevgiler hoşça kal.:) :) :)

13. mka.mka

mka.mka Mesut

Favori Kamış:
    Shakespear Ugly Stick
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    En İyi Avı:
    107 cm 9 kg Turna
    Orhan Abi yaz planında alternatifi ikiye düşürdüm 1.si senin yanın :) 2.si Adrasan. Güzel Bir jig takımı yaptım, Botun evraklarını tamamladım.Amatör balıkçı belgesi de bugün yarın çıkar. Şimdi sıra bu uğraşları bana unutturacak balığı yakalamaya geldi :)

14. Everalone

Everalone İbrahim

Favori Kamış:
    Mermaid 4.20Cm Surf (AlbaStar)
    Favori Makine:
    AlbaStar Double 60
    En İyi Avı:
    Şimdilik Tatlısu Levreği
    Orhan abi tekrar tebrikler,

trakonya bir kere Emirganda denk geldi, ondada bizim balıkçı mehmet amca fırladı yerinden ellemeyin balığı diye, bizimki istavrit boyutunda olduğu için sadece renginden şüphelenmiştik,

şimdi sizin anlatımları görünce tadını iyice merak ettim :)

güzel anlatım için çok teşekkürler,

15. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok güzel bir karar vermişin burası gerçekten olta balıkçılığı için bir cennet, her türlü balık avı yapma olanağı var fakat ben sadece Sırtı avları, mercan avları ve çapari avları yapıyorum, kıyıdan da at çek yapanlar için gece gündüz çok alternatif var, inşallah gelirsen beraber de avlanırız sevgiler, hoşça kal Mesut kardeşim.:) :) :)

16. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler İbrahim kardeşim bu balığın kendisi biraz çirkin ve serseli...
    fakat eti çok değişik bir lezzete sahip birde omegası çok fazlaymış oda ne oluyorsa....selamlar sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

17. MissEveralone

MissEveralone Ayşegül

Orhan Abi ,
    Öncelikle tebrik ederim.Güzel avınız için.Hakikaten balık mükemmel görünüyor.
    Daha vahim olanı ise ben bu balığı yakalamış olsaydım eminin sevinçten kucaklayasın gelirdi :)
    Biz eşimde yazmış boğazda ufak bir tanesi ile karşılaşmıştık ama bu balığa bakınca ona hiç benzetemedim.Paylaşımınız benim için hakikaten bir ders niteliğinde oldu :) bundan sonra garip bir balık görürsem dokunmıycam :)
    Bol balıklı günler diliyorum.

18. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Değerli Ayşegül hanım kardeşim bu güzel tebrik ve yorumların için çok teşekkür ederim,:) inanın bu güzel paylaşımlar bizlere ilaç gibi geliyor ve yaşantımız inanılmaz bir şekilde renkleniyor.:) iyi ki varsınız iyi ki burada sizlerle beraberiz,:) Sivrice'den selamlar, sevgiler, saygılar, hoşça kalın.:)

19. natrix2

natrix2

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kefal 2,3 kg, 72 adet zargana
    Değerli Orhan abi, diğer balıklarda olduğu gibi trakonyanın da trofesini yakalamayı başarmışsın, tebrikler. Yaptığın uyarı ve açıklmalar çok değerli. Bu boy bir trakonya bir insanı çok rahat öldürür veya sakat bırakır. Çok daha küçüğü beni hastanelik etmiş, inim inim inletmişti. İğnenin girdiği yer bir yıl sonra bile bastırınca acıyordu. Saygılar.

20. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Allah iyiliğini versin. :)

Ben de başlığı görünce büyük bir balık yakaladın sandım.
    Meğer trakonyaların büyükbabasını yakalamışsın.:)
    Ellerine sağlık, verdiğin öğütler için de gençler adına teşekkür ederim.