Işte Resmiyetin Marifeti

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında xDJx tarafından paylaşıldı.

1. xDJx

xDJx Mehmet Kundak

Favori Kamış:
    Oltalarım
    En İyi Avı:
    El oltası ile Turna 7kg. sazan 6kg. yayın 7kg.Yılanbalığı 2.65kg.Alabalık 1.12kg.
    Arkadaşlar il merkezinden geçmişte gürül gürül suların akıp 5-10kg.lık sazanların cirit attığı Akarçayımız 3-4 yıldır canlanıyor diyorduk vakit geçirmeye gidip bir kaç Aksazan tutuyorduk ama o bölgede yaşayanların söylediklerine göre il jeotermal ısıtmasında boruların kükürt tutmaması için içine karıştırdıkları bir madde neden olmuş deniliyor ama her ne olmuşsa olmuş bakın balıkları ne hale getirmiş:eek: Milyonlarca sazan bu durumda idi:mad:

Bir yetkili ise onların sıcak suya alışkın olduklarını sel ile birlikte kar suyundan vurgun yedikleri için öldüklerini belirtti yorumlarınız için paylaşıma sunuyorum ne dersiniz sizler hangisi doğru?
    Rast gele...

Son düzenleme: 22 Ocak 2009
  2. grdl

grdl Gürdal

Favori Kamış:
    Lineaeffe extreme kamış, okuma v system makine bide GS9
    En İyi Avı:
    18 kg camgöz
    Abi; orada balıklara ve suya tahlil yapacak bir resmi mercii yokmu.O laboratuvar ile görüşüp örnek götürün suda ve balıklarda ne olduğu ortaya çıkar. Benim fikrim bu. Saygılar.

3. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Sanırım aniden ölümlerin görülmesi yetkilinn söylediğini daha mantıklı yapıyor. Suda bahsedilen türde bir zehir olması durumunda bundan sadece balıklar değil çevre yeşilliği de etkilenecek ve ölecektir. Ama sudaki yeşil canlıların varlığı ilk bakışta suyun zehirsiz olabileceğini düşündürdü bana

4. didaci

didaci Ayhan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    aynalı sazan. 4'5 kg-levrek yaklaşık1 kilo
    B alıkların geçen senelerde ölüp ölmediğini bilmediğim için yorum yapamayacağım ama otların ölmesi zehirli ve atık sularda biraz geç oluyor arkadaşlar. bunun örneğini acıpayam ovasında bulunan bir tekstil fabrikasının kanala bıraktığı arıtmasız ve pis suların önce o yöredeki otları şahlandırdığını gördüm hatta fabrikanın atık sularını kanala bıraktı yeri de çektim. otlardan önce hayvanların öldünü biliyorum en güzeli sudan numune alıp gereken mercilere tahlil için bırakmak saygılar...!!!

5. ÇERİ

ÇERİ Murat YENİÇERİ

En İyi Avı:
    95 CM TURNA (6 KG)
    Bu balıklar doğal olaylardan ölseydi,her sene ölürlerdi. Diğer arkadaşların da dediği gibi suyun analiz edilmesi ,balık ölümlerinin nedenini ortaya çıkaracaktır.Paylaşım için teşekkürler..

6. xDJx

xDJx Mehmet Kundak

Favori Kamış:
    Oltalarım
    En İyi Avı:
    El oltası ile Turna 7kg. sazan 6kg. yayın 7kg.Yılanbalığı 2.65kg.Alabalık 1.12kg.
    Arkadaşlar balıkların ani ısı ve su değişiminden dolayı vurgun yeme ihtimali banada mantıklı geliyor ancak işin ilginç tarafı jeotermal sıcak suyun dereye tahliye edildiği borudan itibaren aşağı kısımlarda ölü balıklar var borunun üst kısımlarındaki yerlerde hiç bir ölü balığa rastlamadım aksine o kısımlarda oltaya balık vuruyor! bu bana garip geldi.Gerçi olan oldu şimdi normale döndü ortalık ama şayet suda bir zehirli madde söz konusu ise aşağı kısımlarda köylerden hayvan sürülerinde su içtikleri göz önüne alındığında durum ciddiyet kazanıyor kaldıki o dere ilimizdeki dünyaca meşhur Eber gölüne dökülüyor zaten gölde su kalmadı canlandırılmaya çalışılıyor ama bu gibi durumlarda doğanın büsbütün ekolojik dengelerini alt üst ediyor diye düşünüyorum,
    Rast gele...

7. grslnnr

grslnnr gürsel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    iskine
    kötü bir manzara.. ama benim asıl merak ettigim şu. buna sebep olan bunun olmasına göz yuman kişiler kurum ve kuruluşların mantıkları ne kadar işliyo gerçekten bunu öğrenmek için hayatımı gözümü bir sadise bile kırpmadan verirdim. sırf maddi çıkar için doğanın dengesini bozduklarından- ileride bir çok felakete yol açacaklarından hiç mi haberleri yok ? şuanda kazandıkları paraların ki bana göre sadece bunun için para (para para ne varsa para) ileride herşey daha kötü olduktan sonra misli ile geri verip yüce allahın kurduğu düzeni geri getiremiyeceklerinin hiç mi farkında değiller. neyse gene sinirlerdim :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: