Çok teşekkürler sevgili Bülent kardeşim , hayat insana balık tutmayı ve balığı nasıl daha lezzetli pişirileceğini de öğretiyor, ben de buradaki balıkçı dostlarımdan balık pişirilmesi hakkında çok şeyler öğrendim ilk başta balığı kızartırken sıcak yağın içersinde gayet vavaş olarak ve balığın suyunu kaçırmadan pişirmek gerekiypr zaten senin de dediğin gibi çoğu zaman torik ve palamut gibi balıklar yağsız olur birde fazla pişirilince tahta gibi oluyor, sana da afiyet olsun sevgiler hoşça kal.
Sevgili Yusuf kardeşim ellerine sağlık fotoğrafta sanki çok yumuşak, suyu da kaçmamış gibi gözüküyor, balığın yanında haşlanmış patetes çok güzel gider aynı zamanda kılçıkların da gırtlağımıza biraz olsun takılmamasını sağlar, afiyet olsun yanında sen gene domatesli sarımsaklı sos yap, o sosu benin de üzerime döksen valla beni de yerler. Selamlar sevgiler hoşça kal.
sevgili orhan abi eski bir heybeliadalı olarak ,adalıların zevkini çok iyi bildiğini anladım benim zamanımda heybeliadada sotir mitrosun odun fırını vardı sahile yakın kilisenin karşısında ,yakalanan taze kırlangıçları orada tepsi ile fırına verir yanına patataes soğan ve kendi suyu süper pişerdi sırtına bir bıçakla vurunca balığın iskele-sancak iki tarafı ayrılır ortaya harika bir görüntü ,süper bir koku ve muhteşem bir manzara çıkardı.. bu vesileyle senin eline sağlık orhan abi..
Sevgili İskender kardeşim inşallah bir gün olurda Sivrice'mize gelirsen seni fırının karşısına oturttururuz, Kırlangıç yemeğini yaparsın ben de çok eskiden 1965 senelerinde Kör Agop'un Kumkapı'daki balıkçı meyhanesinde terbiyeli Kırlangıç çorbasının tadını unutamam, burada eski İstanbul balıkçı ailesinden gelen Şener albayımız var Liman balık restorantının ve otelinin sahibi çok değerli abimiz o bize kırlangıç çorbasınıda yapar, o zaman seni Sivrice'ye bekliyoruz selamlar sevgiler hoşça kal.
orhan abi davetiniz için çok teşekkür ederim sizler gibi değerli ağbilerle tanışmak ve görüşmek beni çok onore eder benimde en büyük hayalim çanakkalede bir kıyı kasabasında ev ve tekne olması , gemi makina mühendisiyim yıllarca uzak yollarda gemilerde çalıştım ,şimdi istanbulda çalışıyorum..çocukluk yıllarım heybeliadada geçti ,en büyük idealimde bir tekne sahibi olmak inşallah en kısa sürede görüşmek üzere saygılarımla..mrsparkle
Seni bekliyoruz İskender kardeşim, bu arada Heybeli adada yaşayan Cüneyt Tunbeceren ve Şerefettin Şeref kardeşlerime de selamlar sevgiler hoşça kalın.