İzin Avları (Son av)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Diğer raporu da okudum tabi, her ikisi de gayet güzel, Tebrik ederim. 3 te 3 yapman da ayrı bir güzellik, senin adına sevindim. Güzel gönlünce daim olsun abicim.:)

2. Eksik

Eksik Metin

Favori Kamış:
    Okuma V-System 240 cm & Mebaru Salty Rugger 73L
    Favori Makine:
    Shimano Rarenium CI4+ 2500 FB
    İzin Avlari raporlarinin ikisini de ilk ben okudum. Oyle ki direkt sayfayi yeniledigimde belirdiler. Anlatimi itibariyle "İlk ben okudum" ayricaligini yasatir cinsten raporlar, demek istedigim... Ne var ki anca firsat bulup tebrik edebiliyorum. Tebrik ederim... Bu foruma dair en onemli unsurlardan biridir raporlarin benim icin. Devamini dilerim...

Bak ben de 15'inde İzmir'de olacagim birkac gunlugune. Kotu bir talihsizlik yasamazsam levregi alirim diye dusunuyorum, devamli balik mesaisi yapacagim icin. O zaman da ben bir rapor yollayayim. Canimi cektirttin...

3. adx

adx Adil

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore, Olympic Graphiteleader Argento Compatto
    Favori Makine:
    Daiwa Certate 3012H, Daiwa Emblem Pro 5500, Daiwa Tournament Surf 45QD (Favorim, ama bende yok)
    En İyi Avı:
    En iyi avı kaç kilo mu? Şaka mı bu? Çinekop, çinekop. Herhalde 70-100 gram arasıdır :-)
    Ben yakınlarında değilken verimli av yapabiliyorsan alınırım :)

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler Metin, keyif verebildiysem ne mutlu. Benim için mesai günlerinde ava gitmek kolay değil. Yalnız işe gidip gelirken 2 saatim gidiyor. Mesai sonrası ava gitsem dönüşte park sorunu var. Park edecek yer bulamayabilirim. Avlaklar uzak olduğundan sabah suyuna kalmadan dönmem lazım ki, en şanslı zamanı ıskalamak demek. Hafta sonları gidebilirim ama hafta sonları bizim taraf tam bir facia. Müthiş avcı oluyor avlakta. Ne keyif veriyor av, ne performans. Anca başka avlaklarda avlanmam lazım ama başka avlaklarda da pek bilgim yok. Avlağı keşfedene kadar 3-5 av yapmak lazım. Ya da avlağı iyi bilen biriyle avlanmak lazım.
    Sana da keyifli avlar dilerim. Şu sargozun raporunu da göremedik hani!!! :D

Teşekkür ederim. Biz genelde bu tip avlanırız. Geceden sabaha ama izinde tek başıma avlandığımdan popüler şekilde genelde akşam suyu 2 saatlik avlar yaptım. Daha güzel avlar senin olsun. :) Farelere yedirme :D

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler Nuri abi. Serhat abiyle gitmediğim her avda balıkla dönmem benim için de gayet sevindirici ve ilginçti. :D Daha güzel avların olsun. :)

Teşekkürler Metin, güzel yorumların, beğenilerin için sağol. Ayın 15'nde sana başarılar dilerim. Sormak istediğin, öğrenmek istediğin bişey olursa özelden yazman yeterli. Daha güzel avlar senin olsun. Dolu, boş farketmez, İzmir avını okumak isterim. :)
    Güzel balıklar rastgelsin. :)

6. Eksik

Eksik Metin

Favori Kamış:
    Okuma V-System 240 cm & Mebaru Salty Rugger 73L
    Favori Makine:
    Shimano Rarenium CI4+ 2500 FB

Gecen bi' kofana almisim, Bogaz'in ust taraflarindan... Gormen lazimdi...

7. mehmetar79

mehmetar79 Mehmet

Keyifli anlatımını zevkle okudum. Daha iyi avların olsun Volkan :)

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Mehmet, daha güzel avlar sana nasip olsun. :)

9. vayacon

vayacon Gürel

Yine keyifle okuduğumuz güzel bir rapor... Çok teşekkürler Volkan.
    Bizim çipura sezonu kapandı. Lüfer de uğramadı. Senin anlayacağın sezon kısa sürdü. Bu şu demek; Levrek avlarına başlama vakti geldi. Bana da bir yer ayarlasana otoparkta. Girişte bilet olayı fln... ismini versem kıyak yaparlar herhalde :)
    Saygılar.

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Gürel. Lüferi hiç sorma. Beraber gittiğimiz ilçede de lüfer yokmuş. Açıklardan antenli mercan çıkıyormuş yalnızca. Bende izin boyunca tekne avı yapmadım o yüzden. Sen başla artık levrek avlarına. En şanslı, en yakın olan da sensin. Hem sizin avlak boş, kimseler yok. Yalnız çok yosunlanma var. Bu bildiğim kadarıyla sudaki oksijen azlığına işaret. Levreği denize doğru aramak daha mantıklı şu aşamada sizin avlakta.

11. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Ohoo meydanı boş bıraktık hemen parsellemişsiniz benim avlağı bi tarafta volex bi tarafta Timur hocam..
    Şşşşştt.. Noolüüööö?!! :mmph:

:D :D

12. timursen89422

timursen89422 timur

:D :D :D avlak senin olduğun bölge değil ona yakın bir bölgede
    bu arada bu taraflara uğramıyorsun galiba
    uğrarsan volkan ustadan bi el al:D baksana her gittiğinde tutuyo...
    gelirsen bilgimiz olsun. belki birlikte olta atma şansımız olur:)

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :D:D:D Senin avlağı parsellermiyiz hiç. Sana ayırdık, sen gelene kadar levrek yerleşsin iyice diye orada avlanmıyoruz bile. :D

:p :p :p Hocam Aykut'un el almasına ihtiyacı yok, adam hiç boş dönmedi ki, bizim buralardan. Hem sen bakma ona!!! Adam bir çipura yakalamış (whatsup'tan gördüm), ben diyim 3 kilo, sen de 5 kilo. Hayır o boyutlarda hiç çipura tartmadığım için tam kestiremiyorum. Levrek olsa hemen söyleyim. :laughing:

Aykut'un merayı ve çevresini bugün deneyeceğim hocam, siz sık avlanıyorsunuz. Şartlar nasıl, akış, bulanıklık vs. Duyum veya sizde o civarda bi faaliyet varmı? :D

Ayrıca her gittiğimde tuttuğum yok hocam. :D Serhat abi varsa yanımda, kılçık yok. :D

14. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Demen hocam yav. :eek:
    E ben bütün hikayeyi orası diye kafamda canlandırarak okuduydum keyifli keyifli, pek de güzel oturduydu herşey, nolcek şimdi? Baştan mı okucam kafamdaki yerleri silip :confused:
    hilmi bunu sevmedi :eek: :p

Valla uğrayamıyorum bayaa oldu. işte son uğradığımda seninle denk geldik heralde o kadar oldu :laughing:

Sizin merada 3 av yaptım 3 levrek aldım hocam ben :cool: Volkan bilir hihi

Yalnız şaka maka bu ay içinde bir ihtimal gelebilirim o tarafa. Önereceğin tarihler varsa alayım hatta? :D

Huzur surfcastingde Volkanım :rockon: :D

İki gece önce de sağlam bir minekop aldım, whatsup'a bak :D

Hakkaten bayadır surfe sarmış durumdayım. Spine pek vakit ayıramaz oldum.
    Ama bu, sizin mekanlarda 4'te 4 yapmıcağım anlamına gelmiyor elbet :peace: O rekor kırılacak! :D :p

Geleyim de Timur hoca, sen, ben bi av yapalım. ;)
    Balıklar bizden raporu senden olsun. :eek: :laughing: :laughing:

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Whatsup'a bakmaya korkuyorum. Öğlen öğlen psikolojim bozulacak. :rolleyes:

Ha, hayt....havalara bak. Balıklar bizden, raporu senden miş... :rolleyes: :p
    Sen dikkat et te sana nal toplatmayayım. Surf casting'e benzemez bu. :caked: Konsantresi bozuk, eski Volkan yok karşında. :laughing:

Gelirsen Timur hocamla bir organizasyon yapalım hakkat. Keyifli olur, hem hocam ve sende bol hikaye vardır. Bende yok maalesef, olanı yazıyorum zaten. hihi Bakayım bakalım şu minekopa, dayanamıcam :p :D

16. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Öyle valla, bir zamanlar balıksız ama gururlu bir genç vardı, durumlar değişmiş gibi. :D :thumb:

Ama benim konsantrasyon da pek bozuk sayılmaz hani :cool:

IMG_4675 (Large).jpg

Sinir yok. sakin. nefes al. nefes ver. nefes al....

:laughing:

minekop nasıl ama? hihi :D :D

17. timursen89422

timursen89422 timur

Denk gelirsek birlikte avlanmak bede çok isterim:)
    volkan o avlakla ilgili geçenlerde mesutlar 30 kiloya kadar balık almışlar o avlakta ama ondan sonra pek balık alamamışlar duyanda gelmiştir şimdi aslında su güzeldir sürü girerse güzel balık alınır ordan...
    aykut, balıklar çok güzel ama dün akşam balıkesir tarafındaydık,bizim arkadaşlardan biri atçek silikonla 6700grlık bi minekop çekti onu görünce bunlar gözüme ufak göründü be kardeşim:p :p :p

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bunlara sinir olmadım ama çipuraya bitmiştim gerçekten. :D :p
    Daha güzelleri rastgelsin. :)

Duyan gelmiş hocam. :D Mesutların avı biliyorum. Bölgede bilmeyen de kalmamış :D O gün Serhat abiler de karşı kıyıdalarmış. Serhat abi 23:30 gibi ayrılmış avlaktan 2 ispendek almış o saate kadar. 800 gr'larda. Mesutlar duyduğuma göre 01:30 gibi gelmişler sürüye denk gelmişler karşı kıyıda. Neyse işte...

Ben dün oralardaydım. 2 tane Menemenliler almış denize yakın bölgeden akşam suyunda. 2,5'ar kilo vardı dediler. Yemli dip takımla. Bizim olduğumuz yerde 3 tane bot vardı, yemli şamandıralı atıyorlardı. Biz ayrılana kadar 2 tane balık aldılar. 800 - 1200 gr arası. Serhat abi 1 tane 800 gr'lık aldı. Başka da bişey yoktu. Biz 02:30'da avı bıraktık. Benim giyimim çok zayıftı. Balık kıyafetlerim, atçek takımım falan Bergama'da olduğundan verimli avlanamadım. Telespin kamışla avlandım. Kamışın da yabancısıyım. Sahteyi pek hissedemedim. Parçalı vsystemden sonra odun gibi geldi. Balık çıkarken döndüm, çok ta üşüdüm. Hafta sonu avları zaten hiç istemeden gittiğim avlar. Su kabarık ve bulanık. Şartlar iyi , sürüye denk gelinirse iş yapacak. Gerçi benim sürüyle işim yok, ısrar edilirse mutlaka balık alınacak şartlar oluşmuş hocam. Sizin minekop ta deli bişeymiş hani. 6,700 lük minekop mu olur beya. :D Kuzu gibi maaşallah. :D
    Şu minekopu da tutmak hiç nasip olmadı.

19. timursen89422

timursen89422 timur

şuan avlaklar balığa uygun vaziyette balık alma şansı yüksek nasip birazdan bende çıkacağım deneme yapmaya
    minekopu bende tutmadım .gerçi hiç hedeflemedim:) atçek yaparken bizede vursa fena olmaz hani:p geçen sene bi arkadaş4500gr almıştı dün akşamda başka bir arkadaş o devi alınca atçekte minekop umudum arttı dudaklı bir balık sahteye pek vurmaz gibi ama büyükleri azmanlaşıp balıklarada saldırıyor heralde...
    bizede nasip olur inşaallah...

20. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Siz ne diyorsunuz yav? :eek:

Ben minekop çok tuttum ama hiçbiri silikonla değil, hep surf avı, yemli beklemeli.
    Gerçi hayvan kurtların ve karideslerin hastası, lrf tarzı hafif silikon avında illaki av verir, hatta deneyeyim diyordum ama ilk kez duydum. Hele ki 6.700 minekop silikonla, süper aksiyon valla, levrek halt etmiş :D
    Bu arada, minekop 10-12 kg olabiliyor. pek görülmese de. Ama o balığın ilk vuruşunu silikonla ve lrf kamışıyla hissetmeyi isterdim. :rolleyes:

Neyse konuya dönelim...
    Ben o avlakta 30 kg levrek bırakmış mıyım yav? Hayret..
    :D
    :laughing:

30 kg nedir hocam yav?! :confused: :(