İzin Günlerim Genel Rapor 2 (2.Atçek Faciası)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :eek: :eek: :eek: :eek:

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Keşke 2:0 önde olsa. Sanırım 8:0 falan oldu :p

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ortam zifiri karanlık. Çok kaliteli 5 tl'lik kafa lambam kandini aydınlatmaktan aciz. Sahte nerde, kamışın ucu nerde belli değil. Bi shteyi daha nasıl salayım peşlerinden. Asansör yapalım da bende bu şans varken eldeki kalan parça da geçmesin karşı kıyıya...hooked

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Evet abi o dereden bahsediyorum. Denizle köprü arasında set var, yazın kapanıyor, kışın açılıyor. (Sulama için) Orada av yaptık. Sağ taraf güzel de sol taraf sırf sazlık. Sazlık kısım zifiri karanlık. Sazlığın önüne düşürüyordum sahteyi. Elimin ayarı kaçtı sanırım, sahte fazla gitti. :) Bulunur mu 2. kısmı kamışın acaba bi bilginiz varmı?

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim. Rekor rekordur.:) Guiness'e mi baş vursam acaba :laughing:

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Ok anlatayim :) sahte karsida biyerde saza takildi kamis da hasretine dayanadami pesinden atladi.. Buraya kadar tamamiz. Ama makina , dolayisi ile misina sende. Firdöndülü kopcamizin firdönen tarafini kurtarma ekibindeki sahtemize takiyoruz birde çantamizdaki bobin misinayi veya etraftaki hayirsever dostlardan temin ederek onuda sahtemize bagliyoruz ( hayirsever arkadas direk kendi takimin ucuna sahteni takarsa tadindan yenmez) kopcayi kamisin kalan kisminin ucundan misinana takiyoruz. Burdaki olabilecek cilve sudur.. Acaba sahtenin agirligi bu operasyona müsait mi? Kamisa kavusur mu? Kistirma ve en hafif kursununu eklemen gerekebilir. simdi asansör hazir. Kendi misinani ger bi güzel ve havaya kaldirabildigince kaldir. Diger misinayi iyice bosalt (veya hayirsever yardimi varsa klapesini açsin. Yallah... Ittir gitsin kurtarma ekibin. Kancalardan biri firari kamisa girecektir. Çek kurtarma timinin misinasini. Gelmediyse firari tekrar ve tekrar. Gelmedimi firari kamis? At elindeki makinayla kamisin sapini suya sen rahat ben rahat :)

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Anladım çok sağol. Bi daha bişey olursa deneyeceğim kesin.
    Lakin gidene yapacak bişey yok. :)

8. aslanbora

aslanbora ümit yeng

Favori Kamış:
    SPRO 2.10 spin
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek palazı * 600 gr.
    İyi ki kamışı kurtaracağım diye uğraşmamışsın Volkan Bey, Bu şansla asansör sahteyi de kaybederdin. Hiç olmazsa elinde makine kalmış, bence buna şükredin ;)

9. 29519

29519

Allahtan kamışın sapı sizde kalmış 10 dk daha devam etseniz o da giderdi valla. Neyse sağlık olsun.
    Bence siz oraya 2. defa gitmeyecektiniz ya neyse :D

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Evveeet bende bunu diyorum Ümit abi. Sahteyi kurtarayım derken kamıştan olduk. Ondan zorlamadım bende. Allah'a şükür makinam tıkır tıkır çalışıyor, sağlam ve benimle.:laughing:

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yaptık bi hata. :laughing:

12. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

:) Volkan üzüldüm ,ben de senin gibi bir kez bir dere avında kamışı kırıp öle kalmıştım,gerçi benim kırdığım kamış 10-15 tl lik bişeydi,ama olmayınca olmuyo işte ....Unutmayalım ki karanlığın en koyu olduğu an , gündoğumuna en yakın olduğun andır.Yakında çılgın trofe avlarını okuruz umarım...

13. ismet22

ismet22 M. İsmet Dağtekin

Favori Kamış:
    Albastar BBC Holiday (1.90m,5-15gr),Cormoran Profiline parçalı kamış 1.95m, Mitchell Goliath 2.10m
    Favori Makine:
    Shimano Alivio 1000FA, Albastar GSB40-emektar :)
    En İyi Avı:
    Çipura 300gr, Ahtapot 1kg
    kafa lambası el feneri için dealextreme.com a bakabilirsiniz uygun fiyatlı her modelde ekipman bulmak mümkün. tekrar geçmiş olsun ayrıca.

14. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Volkan kardeşim bende başka bir şey zannettim, aman mala gelsinde cana gelmesin, fotoğrafları bekliyoruz, sevgiler hoşçakal.:) :) :)

15. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Dereye bak yav ekipman avcısı. :D

İki raporu da okudum, vallaha iyi malzeme bırakmışsınız, hele ilk rapordaki sahtelere içim gitti. Napalım, canın sağolsun.
    Ama ben o kadar malzeme bıraksam büyük ihtimal uygun güneşli bir günde orada dalar toplardım bulduğum tüm ekipmanı.

Tabii bunu bir öneri olarak almayın. Bröveli ve tecrübeli bir dalgıç olduğum için böyle düşünüyorum. Yoksa özellikle tatlı su dalışları tehlikelidir! Buradan öyle bir düşünce içinde olan arkadaşlara da uyarı olsun bu.

16. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    sevgili kardeşim eger sahte ota takılı iken senin uç parçada o sahteye yakın bir yerde suda ise ki sende bu kıyıdan misinayı kordıysan ..

büyük olasılıkla kopan yerden itibaren en az 4-5 metresi şu anda su içinde yüzer vaziyettedir ama nerede? bot ile karşıya geçip sahteyi alıp çekersen kamış ucu suda kalır ama bir tarama yöntemi ile kopan ucu suda bulup havaya kaldırıp devamını getirirsen kamışa ulaşabilirsin lakin çok ugraştırır.. bir kere bir bot bulup orada suyun ortasında sabit durmal felan lazım..

saglık olsun be kardeşim.. canın sagolsun..

17. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    kemeraltında meşhur ege pil hisarönü de ,,var bu işlerin ithalatçısı onda çok ledli bir kafa feneri var onu tavsiye ederim .

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kötü bir durum yok orhan abi. Espri olsun diye öyle başlık attım. Fotografta yükleyeceğim biraz sonra...

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Üzülmeye değmez, ben hazmettim durumu zaten...

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yardım için teşekkürler. 15 tl'lik daha kalite (kendini aydınlata biliyo) bir kafa lambası aldım :)