İzmarit avı teknikleri

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında simendifer tarafından paylaşıldı.

1. mahbub43

mahbub43 Mahbub Mehmet Kaya

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    4,80 sinavrit
    İzmarit tutmak için özel bir çabaya gerek yok bence. İzmaritin olduğu yerde tutmamak için çaba göstermek daha mantıklı. Diğer balıklara şans tanıma açısından.

2. cemates

cemates Cem ATEŞ

Favori Kamış:
    [Sinek Oltası]
    En İyi Avı:
    175-65-R14 Lastik..
    Yemli avlamada katılmıyorum size.Çünki ufak vuruşlarla yemi parçalayıp götürmesini çok iyi biliyor.
    İspari ve izmarit yakalamak sabır ve ustalık ister çünki iğneye takılmadan yemi yemek için elinden geleni yapar.
    Sığ ve dalgasız yerlede yapılan avlarda çok iyi görebilirsiniz balığın nasıl yemle oynadığını.

3. memsteak

memsteak Mehmet yıldırım

Favori Makine:
    Line Capacity
    En İyi Avı:
    Akya 9 kilo .
    Bence de özel bir çaba istemiyor her zaman için oltaya geliyor ama onlar yeme vururken gördüğüm zaman balığın zevki bir başka oluyor.

4. dewilbis

dewilbis veli

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    bir günde 18 adet palamut
    Reported Post by dewilbis

Allah razı olsun beni aydınlattın.

5. Tugay22

Tugay22 Tugay

Bu benim favori takımım. Tek tek gelir ama iri gelir. Bazen kıskançlıktan iki izmarit çok yakın bağlanmış iki iğneye de yakalanabilir. Bu takımda kösteğin uzun olması da bir avantajdır. Balık takıma uzak olduğu için, takımdan ürkmez ve yem daha salınır şekildedir. Bunu, suyun içinde avarece dolaşan bir yem sanır. Akıntılı zamanlarda mantar takılmasına gerek yoktur. Akıntı kösteği yeterince kaldıracaktır. Bu takıma, aşağıdaki takımda daha belirgin olan kıskandırma tekniği olmasa da, yine de kıskançlıklarından iki balığın yakalandığı zamanlar çok olmuştur. Şayet zemin takımınızın kopmasına sebep olacak bir zeminse, fırdöndü ile ayrılmış bir beden de kullanabilir, hatta kurşunu da ayrıca bir fırdöndü ile kullanabilirsiniz.

burda mantar denen olay nasıl bir şey ve bu 2 iğne nasıl ardarda mı bağlanmış canlı bir resim varsa çok memnun olurum ve kurşunun ağırlığı nedir?

6. themad2

themad2 Serdar

İzmarit yakalamak çok zevkli ama bende hatırası acı :D
    İlk izmarit denememde o kadar çaylaktımki balığın ne oldugnu ble bilmiyorum istarite göre büyük oluncada balığı düşmesin diye sert kavradım :) dikenliymiş biraz elime öyle bi girdiki acı neymiş anladım :D kanadı falan ellerim oltayda rahat tutamadım takımları toplamak zorunda kalmıştım o gün.

Bu arada bilgiler çok yararlı zaten tutması kolay bir balık bunları okuyup izmarit tutmamak ugraş gerektirir :)
    kaldıki bunda mantar vs.. den bahsetmiş ben mantarsızla bil tutuyorum.

7. ayastafanos Balıkçısı

ayastafanos Balıkçısı İbrahim Şevki Karanlık

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    İskorpit(20cm)-sarıkanat(22cm)-gelincik(27cm)-zargana (52cm). istavrit,ispari,izmarit,kupes,kalamar.
    lüfer takımında olduğu gibi iğnelerin arkasına küçük bir mantar.iki iğne az bir ara ile peşpeşe bağlanmış,o bağlamanın adıda hırsızlı. ama bana mantar hayvanı ürkütüyor gibi geldi,ve hırsız iğneyi yutuyor buda iğnenin çıkarılmasını zorlaştırıyor ve hırsız kopup balığın solungacında kalıyor. benim hoşuma gitmedi,3 lü veya 5li dip kullanıyorum. kurşun ağırlığını şartlar belirler.akıntıya göre 100 120 hatta 200 250 olabileceği gibi akıntısı zayıf yerde 50 olur. ben mesela yeşilköyde 50 kullanıyorum.

8. Tugay22

Tugay22 Tugay

çok saol teşekkür ederim yalnız bu iğnelere kaç numaralık

9. ayastafanos Balıkçısı

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    İskorpit(20cm)-sarıkanat(22cm)-gelincik(27cm)-zargana (52cm). istavrit,ispari,izmarit,kupes,kalamar.
    Ben izmerit,ispari'de 7 no iğne kullanıyorum.

10. ömer çetin

ömer çetin ömer çetin

En İyi Avı:
    ZARGANA + KARA GÖZ YAVRUSU +KAYA BALIĞI HERHALDE 5GR FALANDIR
    Günün Hamgi Vakti

Fark Ediyomu Hangi Saatte Olursa Olsun
    Kayaliklardami çok Oluyor

11. ayastafanos Balıkçısı

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    Benim avlandığım yer yosunluk ve kırmalık ağırlıklı olarak ezandan sonra ama gündüz geldiğide olur...

12. GEZGİNBALIKÇI

GEZGİNBALIKÇI birkan

Favori Kamış:
    Okuma eı 80 makina,effe carbonflex kamış
    En İyi Avı:
    Henüz avladığım en büyük balık yok
    Valla bende hep sülüne kullanıyorum.Günlük 10-20 arası hiç şaşmıyo.Selamlar.

13. ozan

ozan Ozan

izmarit ne atarsan onu yer. gelmesin diye dua edersin gelirse başka balık yem alamaz. tavuk göğsü diğer yenlere nazaran daha verimli bir yemdir. klasik bir takım ve mümkün mertebe küçük yem kullanımı avın verimini arttırır. özel bi çabaya ihtiyaç duyulmayan bir av. 6 şar 6şar çekelim derseniz palamut ve torik karaciğerini ufak doğrayıp yem yapın;)

14. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    cemates abiye katılıyorum Ben bugün kulelide istavrit avlamaya çıkarken istavrit in ''i'' si yoktu:D yanımıza bi adam gelip izmarit attı ve ilk atışta 2 tane aldı ve benim ağzım açık kaldı neyse bende izmarit iğnesi alıp deniyim dedim şansımı midye topladım taktım ve her atıp çektigim de hem balık yoktu hemde hemde midye ve bir çok insan tutarken ben eve bi tane bi izmarit götüremedim:confused: ve bugün çok sinirlendim nerde hata yaptıgımı da anlamıyom prof. lerde yardım istiyom hepsi alay eder gibi cevap veriyodu sinirim bozuldu bende eve döndüm böle bi gündü ama içimde bi ukte kaldı izmarit uktesi bide yemlemede midteden başka daha kolay bulabilecegimiz bi yem varsa yardımcı olurmusunz

15. ayastafanos Balıkçısı

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    taze midye iğneden en kolay çalınan yemdir. midyeleri toplayıp içini çıkardıktan sonra bir gazete kağıdına dizip tuzlayarak kağıdın kalan kısmınıda tuzlanmış midyelerin üzerine kapatarak bir kaç gün bekletirseniz midyeler sertleşir ve yapış yapış bir hal alır onu iğneden çalamazlar. aynı yöntem karides içleri için de geçerlidir. ayrıca kaya kurduylada yakalanabilirse de ben yukarda belirttiğim yöntemle hazırlanmış midye ve bulunduğu zaman karides kullanırım.

16. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    Linea Effe OYSTER CAST 4.20 mt. SURF kamış ve 60 lık 4 bilyeli noname makina.
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Abi yöntem güzel ama bir kaç gün bekletme kısmı biraz fazla olmuş bence :D
    Şahsi düşüncem yöntemi uygulayıp 1-2 saat bekletmek yeterli ;)
    Eskişehirden saygılar..

17. ayastafanos Balıkçısı

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    Bekir, hiç olmazsa bir gece beklesin daha iyi oluyor...

18. d1ablo

d1ablo ender

En İyi Avı:
    izmarit :)
    ben izmarit avlamayı çok severim öncelikle bu paylaşım için saolun.
    bende ufak bir tüyo vermek istedim çok olmustur millet boş çekerken ben
    dolu çektiğim.
    ben izmarit avına çıktığımda genelde tek köstekte birbirine yarım cm aralıklı 2iğne bağlarım izmarit vuruş yaptığında ve yemi alırken atıçağımız tasmadan 1iğne kurtulsa diğeri kesin yakalıyor.denemeyenler için tavsiye edilir.yalnız iğnenin birbirine yakın olması çok önemli zaten amacımız izmarite ufak bir
    süpriz yapmak :) denemenizi tavsiye ederim karsılığını görüçeksiniz

19. cakirta

cakirta Selman Çakır

Merhabalar
    İzmarit oltası hazırlarken kösteklerin ucunu kırmızı ojeyle boyar mısınız? Akşamları avlanırken böyle yapmak balığın dikkatini çeker mi?
    Saygılar...

20. istpaladin

istpaladin atakan

Favori Kamış:
    Surf Silver Star&Alba star carisma
    En İyi Avı:
    karavana
    hocam mantarlar ne için gerekli biraz açıklama yapabilir misin ...