İzmarit avı teknikleri

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında simendifer tarafından paylaşıldı.

1. murad

murad Murat

Küçük mantarlar özellikle dibi kayalık olan yerlerde, hem iğnenin takılmasını önler, hemde yemin farkedilmesini kolaylaştırır. Bildiğim kadarıyla.

2. cakirta

cakirta Selman Çakır

izmariti yakından veya köprü gibi bir yerden tutuyorsak kesinlikle mantarlı kullanın derim ama ben izmariti uzaktan çekiyorsam mantarsız tercih ederim özellikle de balık iriyse. çünkü ilerden alırken zaten oltayı tam dik değil ama yüksek açılı tutarız ki hem iğne salınım yapsın hem de tasmalarımız hedefi vursun ;) mantarlı takımın salınan iğneleriyle tasma vurmak pek mümkün olmuyor haliyle hırsızlık vakaları çok yaşanıyor :)
    saygılar...

3. a_kadir77

a_kadir77 abdülkadir

Favori Kamış:
    makilalı olta
    En İyi Avı:
    eşkina-1700gr
    selam, eğer iki ufak fırdöndü arasına gezer şamandıra, koyarsan bu sorun ortadan kalkıyor. biz burda hep öğle yapıyoruz. tasmalamakta sorun olmuyor sevgiler... saygılar.

4. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    İzmarit avında 12 numara sinek kırmızı renkte iğne kullanıyorum.Bu iğneler o kadar küçük ki zaten küçük ağzı olan izmaritte mükemel iş yapıyor.İzmaritin olduğu yerde resmen boş çekmiyorsunuz.3 Köstekli takım yapıyorum.Ucuna boru kurdu,sülünez gibi yemleri çok küçük parçalar halinde takıyorum.Sertleştirilmiş midyede çok iyi iş yapıyor.İnanın izmaritte iğne ne kadar küçükse o kadar iyi iş yapıyor.

5. gunol54

gunol54 Gültekin ÖNAL

Kadir77 Arkadaş

şu Gezer şamandira Hakkinda Daha Ayrintili Bilgi Verir Misin? Hele Cizimli Olursa.
    Rastgele

6. a_kadir77

a_kadir77 abdülkadir

Favori Kamış:
    makilalı olta
    En İyi Avı:
    eşkina-1700gr
    kusura bakma gültekin abi geç gördüm. fotosunu ekleyeyim becere bilirsem Tabii
    misinayı faza uzun tutmana gerek yok.20 cm yeterli oluyor. Bir ucunu beden misinasına diğer ucunu'da makaradan gelen misnaya bağlarsın. tasmalarken hiç zorluk çıkarmıtor.

Son düzenleme: 16 Aralık 2008
  7. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

Arkadaşlar ''yemsiz'' izmarit çaparisi hakkında beni ve (varsa) bilmeyen diğer arkadaşları aydınlatabilirmisiniz ? Bir kaç yere danıştım kırmızı iğneden filan bahsettiler ama net bir bilgiye ulaşamadım. Yardımcı olursanız çok makbule geçer :eek: Ya da en başta bunu sormalıydım ; Böyle bir takım veya yöntem varmıdır ?

8. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Abi Kırmızı iğne genellikle benim bildiğim mırmıra olur genellikle izmarit beyaz floşlu takıma atlıyabiliyor ama öyle istavrit gibi değil denk gelirse 2 3 tane geliyor biz genellikle sarayburnu kayalıkta izmarit zamanı beyaz floşlu takım kullanıyoruz 6 iğneli bazen 4 5 li geliyordu...

9. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Abi aslında kırmızı iğne genellikle mırmıra kullanıyorlar diye biliyorum biz genellikle izmarite beyaz floş atarız yeşilide yer ama çoğunlukla beyaz floş güzel yiyor biz genellikle sarayburnunda izmarit bolken beyaz floş beyaz iğne atarız 6 iğneli bazen 3 4 lü gelebiliyor suyunu bulursan... Rastgele

10. tqyline18

tqyline18 enes

............

kayıkla açıkta tutlduğu zaman çapariye geldiği oluyor ama yemli gbi olmaz

11. R.Yetik

R.Yetik Ramazan Yetik

Favori Kamış:
    Amundson Kudos Expert
    Favori Makine:
    Remixon Magnum 6000
    En İyi Avı:
    38 kg. Yayın balığı - 9 kg kötek
    Merhabalar;

Ben izmarit avında birde şu taktiği kullanıyorum:

0.12 misinaya 10 numara kanca bağlıyorum ve misinayı kancaya bağladığım kısma yaprak kurşun sarıyorum yani bir nev'i zoka imal edilmiş oluyor. Daha sonra yemi takarak mümkün olduğunca ileri atıyorum zaten kıskanç bir balık izmarit suda salınan yeme hızla saldırıyor tabi başka herhangi bir ağırlık olmadığından izmariti çekmek daha da zevkli hale geliyor ve genelde iri izmaritler bu çakma zokaya atlıyor. Akıntı varsa birde fırdöndü ekliyorum bu takıma. Herkese rastgele..

12. simendifer

simendifer Sennur

Bu da güzel ve denenebilir bir yöntem. :) En fazla ne kadar uzağa atılabiliyor bu şekilde?

13. murad

murad Murat

Klasik şeytan olta bu. Eminönü'nde Üsküdar-Kadıköy iskelesinde çok kullanırdık eskiden.

14. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Ama bu en çokta sarayburnunda kullanılıyor kayalıkta ...

15. simendifer

simendifer Sennur

Evet şeytan oltası ama bu yaprak kurşunla kullanılan ikinci tip şeytan oltası. Şeytan oltasının temelinde ağırlık yoktur, yani kurşunsuzdur. Bu tip olanı da akıntılı yerlerde ağırlık vermek için yaprak kurşunla desteklenir ama ben hiç denemedim. O nedenle de ne kadar uzağa atılabileceğini merak ettim.

16. murad

murad Murat

Evet ağırlıklı versiyonu. Bu tip takım bahsettiğim gibi derin, akıntı olmayan iskele başlarında iyi çalışır. Kurşun daha ziyade uzağa atmak için değil de küçük ve hafif olan yemin suyun içine daha çabuk inmesi için kullanılır. Bunun yanında vuruşları çok hassas hissedersiniz.

Son düzenleme: 24 Ocak 2009
  17. R.Yetik

R.Yetik Ramazan Yetik

Favori Kamış:
    Amundson Kudos Expert
    Favori Makine:
    Remixon Magnum 6000
    En İyi Avı:
    38 kg. Yayın balığı - 9 kg kötek
    İstanbulda izmarit avına fazla gitmedim aslen Samsun luyum ama Samsun dada kepezlikler harici izmarit olmaz. Bu yöntemi daha çok Sinop ta iskelede kullandım. 10 m - 13 m kadar atılabiliyor. Ağırlık daha çabuk orta suya indirerek istavritten kurtarmak için ama İstanbul da Kuru çeşmede de müze gemi varken geminin kenarından kullandım ve çok iyi verim aldım. Ancak İstanbul da birşey canımı çok sıktı. Küçücük izmaritleri bile livarlarına veya kovalarına atanlar var. Bu sadece izmarit için geçerli değil tabiki örneğin yaprak ; sonuçta bu balık çok hızlı büyüyor yaprak yada çinekopları denize salsak seneye onları lüfer olarak tutarız. Aslında trol ve gırgırlar varken amatör balıkçıyada kızamıyorum 1 kasaya 800 civarında yaprak giriyor ve belki 500 kasa yakalıyorlar halbuki seneye onlar lüfer olacak ve kasaya 5 tane girecek. Çok üzücü bir durum resmen intihar...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 24 Ocak 2009
  18. simendifer

simendifer Sennur

Evet ne yazık ki 3-5 cm boyundaki izmaritleri alıyorlar. Ben de sıklıkla Kuruçeşme'de avlanıyorum ve orada çokça şahit oluyorum. Genellikle anlatmaya çalışıyorum ama o kadar çok kişi var ki hepsine yetişmek imkansız. Bir keresinde sabah çok erken gelenlerden bize balıklarını bırakıp gitmek isteyenler oldu ve balıkları kovamıza boşalttılar. Bir dünya kıraça ve ölmüş minik izmaritler vardı. Kıraçalar yaşıyordu hala onları tekrar denize gönderdik ama izmaritler çoktan ölmüştü onlar da kedilere nasip oldular. Ne yazık ki bunun önüne geçmek, anlatmak çok zor ama ben yine de anlatabildiklerime anlatmaya çalışıyorum her defasında. Trol, gırgır v.s. diye düşünmemek lazım, onların kuralları onlara, bizim kurallarımız bizlere. Herkes kendi kurallarını uygular ve uygulamayanlara da gerekli tepkiyi verirse herşey daha güzel olacak.

19. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    merhaba, tam tersine bizim eskiden kullandıgımız şeytan oltasının temelinde yaprak kurşun vardır,özellikle liman içlerinde ve iskele diplerinde çok iş yapar izmaritten ziyade isparide çok çalışır bu takım.ahırkapı sahilinde kayalıkların üzerinden 20 metre 012 misina ,sinek igne,ignenin 25 cm üstüne yaprak kurşun sarıp at çek ispari alırdık :)

20. simendifer

simendifer Sennur

Siz eskiden ikinci tip şeytan oltasını kullanıyormuşsunuz o zaman. :p Şeytan oltası misina ve iğneden ibarettir çünkü. Kurşun gerekli olduğu durumlarda kullanılır sadece.