İzmarit Balığı

Konu, 'Denizdeki Canlılar' kısmında nurideniz tarafından paylaşıldı.

  1. nurideniz

    nurideniz nuri deniz

    Yaş:
    74
    Mesajlar:
    13
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    -
    Favori Makine:
    -


    a0255973ec0fad67978e0b83eaff6e12 imarit.jpg Bu balık; kayalık ve yosunluk yerlerde yaşayan, kış aylarında 55 kulaç derinliğine kadar inebilen, yaz aylarında ise kıyılara kadar sokulabilen orta su pelajik balıklardır. Sığ sularda gözle görülüp, takip edilebilirler.
    Tüm denizlerimizde bulunurlar. Çok kurnaz bir balıktır. Kurnazlığını, yemleri aşırmasından anlamak mümkündür. Ama büyük balıklar için iyi bir yemdir. Renkleri açık kahveden Mor menekşe renklerine kadar uzanırlar. Izgara üzerinde boklu kebap denilen bir kızartma şekli ile çok güzel pişirilir ve lezzetle yenirler.
    Bu balığın avlanma mevsimi Ekim-Nisan ayları arasındadır. Dip balığı olarak bildiğimiz bu balık dip zeminden 40-50 cm.üstünde dolaşmaktadır. Bu durumu gemimizdeki balık bulucu cihazlarımızla da tespit etmemiz mümkündür. Düşmanı olan lüfer akını başlayınca otomatik olarak ortadan yok olur, saklanır : İzmarit oltasına 6-7 nolu siyah renkli sinek iğnesi dediğimiz küçük iğneler kullanırız. Ağırlık olarak 150-200 gram kurşun yeterlidir. izmarit avında 3 iğneli olta idealdir. Birde fırdöndü taktınız mı oltamız hazır demektir. Misine kalınlığı 0, 25/0, 30 olmalıdır. Aksi halde kalın olacağından balık avlamanız mümkün değildir. Yem olarak, istavrit, midye küçük parçalara bölünmüş kurtçuklar kullanılır.
    Kaynak:nurideniz