Başlıkta yazan şey sizce olabilir mi ? Yani midye aç tak uzun iş oluyor.Birşey düşündüm bende silikon yapıştırıcılar var.onlara kahverengi ve turuncu tipi boyalarla midye veya karides görünümü verip kancaya yapıştırsam olur mu.Hem yem sert olur yufaklar tırtıklayamaz hemde kancadan düzmez çapari gibi rahat olur.Birde degereli balık dostlarını fikrini almak istedim saygılar.
Serdar. Bu şekilde kanacaklarını zannetmiyorum. kaldıki yemleri şekillerine değil direk yaydıkları koku ve tatlarına göre seçiyorlar. mesela tavuk yerine Silgi takıp atsam yemeyecek. bunun gibi...
Silikon maddenin içine karides ve sardalya yağı karıştırılıp silikon kokusu yok edilirse iş yapabileceğini düşünüyorum.Denemek lazım.Valla yurdumun insanı ne güzel şeyler düşünüyor helal olsun valla.
izmarit icin sekil önemli olssaydı çaparinin müdavimleri onlar olurdu diye düşünüyorum ama denemek güzel şey tabii
Söylemiş olduğun teorik anlamda mümkün ancak tecrübeye dayalı yöntemde ise mümkün değil. Sahte yemler, balığın koklamaya zamanı olmadığı, avlanma güdüsü içerinde olduğu ve bilhassa anlık iştah ile refleksif hareketleri sonucu iş görür. Bu dediğin durum sana maddi ve zamansal açıdan zarar verir. Midye,karides vb. doğal yemler ile daha az uğraşır ve verim de alırsın. Yarıtıcı fikir ve önerini takdir ediyorum ancak bu kadarda hazırcı olmak amatörlüğün ruhunu kaybettirir düşüncesindeyim.
Namık abi bunun üzerine yoruma ne hacet... Ama şunuda bilmek lazım yenilik ve icadlar olmaz denilen şeylerden oluşur...