Arkadaşlar bu tutması keyifli balık hakkındaki herşeyi buraya yazarsak bilgi paylaşımımız daha iyi olucak sanıyorum. Ben sitede izmarit hakkında çok araştırma yaptım. Ama o kadar dağılmışki konular, birtürlü detaylı toplu bilgi bulamadım. Benim gibi acemi arkadaşlara faydası olur sanıyorum. Şimdiden bütün paylaşımcı arkadaşlara teşekkür ederim. Hepinize rasgelsin.
Selam Selçuk Ben de meraklı bir acemi olarak şunu belirtmeliyim ki Son günlerde özellikle Kabataş tan iyi av yapılıyormuş denemek için pazar sabahı orada olmaya çalışıcam
selcuk abicim izmarite 10-11 no siyeh igne 0,12 veya 0,15 kostek kostekler bir karıştan ufak olmayacak beden 0,25 veya 0,30 takım 3 lü veya yerine gore 4 lü olabilir suya gorede 75-100 gr kursun kabataşta hırsızle tek kostek kullanılıyor yarım metre falan kostek fırdonduey 75-100 gr kursun fırdondunun bir karış kadar üstüne kostek baglanıyor
Pazar sabahı olmaz ama, öğleye doğru bende gelip katılmak isterim. Kabataş'ta nerde bulurum sizi vs. biraz fikir verirseniz, bahaneyle tanışmış oluruz. Gebze'den en erken vesaitle çıksam, ancak 10:00 gibi filan orada olurum sanıyorum. Bir kaç parça malzeme almak için tahtakale veya tophane'ye uğrayıp, oradan ulaşırım kabataş'a.. Sanırım niyet izmarit. İzmarit pek saat tutmuyor, gecenin bir körüne kadar işliyor. Ama yem filan tedarik etmek lazım. Oralarda bulunur mu kurt vs?
yanılıyormuyum... 75-100 gr kıyıdan izmarit için çok fazla değil mi. Bide hırsızlı takımdan bahsedilmiş. Gereği nedir anlamadım. Hadi hırsızlı takımı yaptık kurşun 75 lik ve takım sonunda hemde 1 karış yukarıda vuruşu hissetmeden ve tasmalamasız şansımızı zorlamış olmuyormuyuz. Ne bileyim ben bu ballıkla dipçiliğe başladım. Acaba yanlış anladığım bir nokta mı var. Benim bildiğim 10-11 siyah a 16 dan köstek 25 ten beden yapar 20 cm kösteğe boy 25 cm farka boy max 35 ağırlık verirdim. Suya göre ağırlık verilir tamam da atımda da avans verilir istersen küçük tüp bağla neye fayda. Yanlış anladığım bişey mi var yoksa. Ha bide yem, midyenin kalbi favorimdir.
Sanirim bu Sennur Hanimin ilgi alanina giriyor, benim yerimede gereken o aciklamayi o yapicaktir. Hayatimda hic izmarit yakalamadigim icin fikirde beyan etmesem iyi olur
abi akıntıya gore agırlık galata koprusunde 15-20 gr agırlıkla atıyoruz verdigim agırlık kabatas ve bogaz için gecerli
75-100 gr ağırlık, kıyıda biraz fazla görünüyor. Ama, dibe atıyoruz. Büyük kurşun daha zor takılır, daha çabuk dibe iner. Bu yüzden bence isabetli bir seçim olur..
Boğaza yıllarımı verdim. en azından yüzmeyi tarabya da öğrendim size hak vermemek imkansız. Ben avans kullanıp 35 le işimi görüyordum o ayrı konu. Avanstan kastım şu akıntı hızı aşağı yukarı kendini gösterir ve derinliği üç aşağı beş yukarı biliyorsanız rüzgarıda hesaba katıp bileşkenin tersine atış yaparsınız kendiliğinden takım hedefe yönelir hatta batışta dahi kontrol sizdedir. Sadece şu hırsızlı takım vuruşu olumsuz etkiler diye düşünüyorum. Ki kabataş ta öyle sağlam akıntıya da denk gelmedim. Dedim ya acaba bilmediğim bir şey mi var. Mesala hırsızlı takımın izmaritte kullanımı gibi. Valla bilmiyorda sizden öğrenirsem büyük hayır dua sı alırsınız.
valla hırsızlı izmarit takımının tek kostek olanını bende mustafa(kral balıkcı)normal çinekop takımı varya abi dip onun 0,25 kostekli 10 no ignelisini düsün veya kostegin biraz yukardan baglanmış halini dusun aynısı dibi cok yosunlu yerde iyi iş yapıyor ignelerin dibine minik mantar koyuyoruz daha iyi oluyor çizip suraya koyabilsem aslında daha iyi olacakta beceremedim
tabi ya... yosun meselesi. Şİmdi oldu. Ben kösteği uzun bırakıp boncuk kullanıyorum o durumlarda. Bu da farklı ve o denli güzel bir teknik. Paylaşımın için teşekkür ederim.Eyvallah madem konu aldı gidiyo bide yem konusuna girelim tekrardan. Benim tercihim midyenin kalbi ve çevresindeki yakın doku bide yine midyenin etindeki siyah tırtıklı kısım, olmadı kurutup kullanırım, bulursam kurt yada teke içi eee ne dersin varmı başka ?
abi izmarite gece ben kurdu tek geciyorum tekeyi sadece bir zamanlar eşkineda(o zaman avının yasak oldugunu bilmiyordum)kullandım onun haricinde ilk tercihim varsa karides sonra midye onunda pis ve sert yari hariç her yerini kullanıyorum
Biri izmarit mi dedi Suat, hırsız iğnelerin üstüne bir de mantar takıyoruz desem açıklayıcı olur sanırım Kurşun dibe batıyor, mantar kösteği kaldırıyor... Zaten izmarit o mesafede... Hırsız iğne balığın takılmasını kolaylaştırıyor bunu zaten anlatmama gerek yok... Çünkü sen de bilirsin İzmarit çok çırpınarak ve kafa atarak geliyor... Hırsız olursa, kaçma ihtimalini biraz daha düşürüyorsun
Haydaaa ben yazarken Erdem de yazmış, üstüne suat bile yazmış Ayıp denen birşey var değil mi arkadaşlar, bu kadar hızlı olmak zorunda mısınız ? Benim başka işlerim de var o kadar çabuk yazamayabiliyorum bazen
seçkin bey; lutfettğiniz teveccühünüzü iltifat olarak kabul ediyor ve sevgili Erdem ile Sennur arkadaşlarımla paylaşıyorum. Zira biçimsiz olucak.
bende yem sorun olmasın diye bu akşam kerevitaş karides alayım dolaba atayım bari acıkırsak arada pişirip yeriz. hehehe
izmarit için benim malzemeciye ithal bir yem gelmiş salçaya benziyor ama biraz daha katı şimdi o yem için ar-ge calışmaları yapıyoruz malzemecim benim gibi surekli gidenlere biraz biraz veriyor bende aldım yarın kardesimle kabatasa ulastıracam bakalım ne sonuç verecek kutusu 10 ytl civarı ama bir kutu 5 oltaya 2 sezon gider o kadar buyuk hem pratik midyeyle falan ugrasmaya gerek kalmıyor bakalım yarın kabatastan ne haber gelecek