Öncelikle Selamlar. Ben temmuz bası izmir-foçaya kampa gideceğim ama oradaki o mevsimde hangi balığın avalnamsı serbest bilmyiorum ve kıyıdan avlayacağım için ne tür yem ne tür olda kullanıcam bilmiyorum bir iki kisiye sordum çupra dediler kıyıdansa şamandıra kullan dediler de ben burdan daha gneiş bilgi almak iştiyorum temmuz ayının basında hangi balık tuutlması kolay ve lezzetli olur ?
sana Her balık serbest kardeşim nasıl olsa avlayamazsın nickten belli senin Tabii ki şaka bir yana eski foça yamı gideceksin yeni foça yamı ?
Teknelerin bağlı olduğu karakolun karşısında ki limandan zargana avlayabilirsiniz. İzin alarak teknelerin üstünden şamandıralı takım atın. Şamandıralı zargana takımı ile ilgili bilgiyi forumda bulabilirsiniz. Ayrıca yine aynı yerden 30 40 gr lık kurşun ve 3 iğneli olta ile isparoz yakalayabilirsiniz. Yem olarak İsparoz için sülünez zargana için sardalya kullanabilirsiniz. Ayrıca yeni limandan iskeleden kurşunsuz olta ile (tek iğneli) mamun kullanarak gece sargoz küçük bir ihtimallede çipura avlayabilirsiniz.
aslında çipura avlamak daha çok işterdim ama zarganada iyidir çipura için tavsiye edebilecğein bir nokta varmı ?
var olmasına var da şansın çok az olur yani boşa uğraşma derim ben.... Sezonu değil çünki şu anda. Ancak Kasım aralık ocak aylarında. şu anda çok zor
serdar abi ok çok teşekkürler birde bişi sorucam deminden beri zargana için olta malzemelerine bakıyorum forumda kimse böyle canlı yem kullanmamıs hep sahte yemler var renkli boncuklar veya renkli bir kaç şey daha yani zargana böyle renk ilgnç şeyleremi geliyo ?
serdar abi pardon eski foça dğeilmiş kamp yenifoçadaymış yenifoça da tavsiye edebileceğin nereler var ?