!!!!İzmir Hadi Balığaa!!!!

Konu, 'Organizasyon Duyuruları' kısmında Bigfish tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Gazamiz Mubarek Olsun

Evet arkadaşlar Ümit okumuş. Fazla çelik yeleği olan varmı acaba?....:) :) :)

2. ben gelmiyorum balığa malığa zaten dun akşam yakalayamadım...sinirim iyice bozuldu : ) hala uykusuz uykusuz yazıyorum burda: ) ben karada kalacağım alacağım tüfekleride : ) batıracağım sacma ile teknelerinizi :D her şeyi ile suikast söylemedi demeyin : )

3. ÜMİT yalan söyleme ben senin ısparoz cektiğini görmüştüm :D:D şaka bir yana benden sonra kaca kadar durdunuz ??? bişey çıkmadımı??

4. yok abi bir şey... sabah bastık gittik sefer hisara ..03:40 gibi seferi hisara gittikk.. ordan cıkanları görmek istermisin ?

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 12 Temmuz 2006
  5. ümitcim seni çok severiz bilirsin neyse gelince sana gönlünü alacak bir hediye taktim edeceğim affedersin beni artık.....:)

6. hamdican sen yinede tedbirli gel bunlarıda ben aldım dun akşam : ) tık yok tık yok tık yok : ) bizde bastık gittik seferihisara ordan cıkanları görmek istermisin ?

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 12 Temmuz 2006
  7. isterimm bakalımmm....:)

8. görelim tabi ...

9. O NEEEE kobramıııı:eek:

10. ümit ne yaptın sen ya kardeş... seferihisardan mı aldınız. İyi parçalar bravoooo. Seferihisarın neresindeydiniz.??

11. BABACAN mığrı(yılan balığı) neysede... EŞKİNA cekmişiniz :( ..ne oldu kurtaramadınızmı? iğneyimi yuttu ?

12. dun akşam reisle beraber takıldık 1 kadar reis gitti sanki balıkta gitti sat üç oldu tıklayan yok teknik hersey aynı .. suat gecen gün gidemedik hadi gel oraya gidelim gidelim atladık gittik oraya liman içinden deneme yok birşey fenerin olduğu yerden dışarı doğru salladık oltaları 15 dakika sonra kaya levreği geldi saat 4:15 te falan yarım saat sonra büyük bir balık kaçırdım kısa kamışla attığım için balığı dışarı alamadan önümüzdeki suyun içindeki kayaların oraya iğne takıldı balık iğnenin üstünde balık kayalıklara girince takıl kaldı... tabi bizim balıkta suaya cıkamadan kaldı ..kaçan balık büyük balık hesabı oldu yine acemilik işte biraz panikte oldu olmadı değil .. daha sonra tıklama kesti .. sabah :5: 30 gibi liman içine attım 5 dakika sonrabaktım geliyor allah dedim geliyor işte büyük balık gele gele yılan balığı geldi.. ondan sonra yine ses yok 06:00 yola cıktık :6:45 de evde idik .. ceb telefonu şarza koydum.. balıkaları çektim : )

13. Bu arada ümitin tuttuğu balık hakkında biraz bilgi vermek isterim.
    EŞKİNA
    Bilimsel adı Sciaena Umbra olan eşkineye, eşkina, işkina, taşbalığı, taşkefalı, mavruşkil de denir. Ilıman denizlerin, kayalık, taşlık derin sularında yaşayan eşkinanın boyu 50 cm.ye ağırlığı ise 3-4 kiloya kadar çıkabilir. Normalde, yarım kilo ile bir kilo ağırlığında olur.
    Vücudu elips şeklinde olup, yassıca, kamburumsudur. Sırtı koyu, esmer, yanları ise beyazdır. Kemikli balıklardandır. Denizlerimizin tümünde bulunmasına karşın daha çok Marmara'da barınır ve Marmara balığı olarak bilinir. Ancak Karadeniz'e kadar uzanan gezintiler de yapar. Bu arada boğaz geçişinde ileşken mahallerde (kuzguncuk, beylerbeyi, çengelköyü, yenikapı gibi) bol av verir.
    Üremesi yaz aylarındadır.
    Eşkinenin gözlerinin arkasında, baş kemiklerinin arasına sıkışmış gibi duran iki adet billurumsu taş vardır. Balıkçılar balığı ayıklarken bu taşı çıkarıp alırlar. Kaynatılıp suyu içilen taşların idrar yolları hastalıklarına iyi geldiğine inanılır.

14. reis eşkina değil balık özellikle orda av yapanlara sordum kaya levreği dediler... eskinaya da benzemiyor abi fotodan öyle cıkmış olabilir ama değil kuyruk ve yırt yüzgeçleri komple sarı idi.. av yapan diğer dört balıkcıda kaya levreği dediler balığa
    eşkina olduğunu bilsem eyvallah atarım düşünmem de.. balık iğneyi bağırsaklarına kadar yutmuşş çıkarmak 15 dakikamı aldı ..

15. Bu balığa bizim burlarda kaya levreği diyorlar,doğrudur eşkina avını yutar sanırım seninkinide yutmuş daaa solungaçlarına kadar gitmiştir tahmin ediyorum.. yapacak bir şeyyok , afiyet olsun :)

16. solungaçları olsa yine iğneyi çıkarmaya calışırken zaten hayvan öldü bilsem eyvallah düşünmeden de atarım ama bilmiyordum kusura bakmayın ....

17. ümit belkide balık sudan çıkınca seni görünce korkudan ölmüştür...:eek: :D

18. Korkudan küçük dilini yuttu derlerya o misal balık iğneyi yutmuş :D...ÜMİTİM KARDEŞİM BENİM :D

19. Ümit bak yine bunlar sana takılmaya başladılar. Ben gelirken sana benim havalı tüfeği ve bir avuç saçma getireyim mi arkadaşım C.Tesi günü işine yarar.

20. merak etme abi biz lojistikçiyiz :) marka sınırlaması yok : ) hamdican gelirken rüşveti ile geliyor : ) ben bilmem vallah : ) yandınız ona göre :) can yeleğinizi alınız ben öyle yere boş gelmem : ) hamdican da akşam beni görünce ölecek kesin : ) korkudan : )

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.