İzmir Ildır tekne organizasyonu

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında fztyasin tarafından paylaşıldı.

1. ismailoglu

ismailoglu İSMAİL

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    50 PARÇA 400 GR LEVREK
    geçen pazar mercan bogazındaydım avımız güzeldi.fakat öglene doğru aşırı derecede karagöz sardı.sizede iyi avlar dilerim.

2. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Valla abi kıyıdan avlanmaya başlayalıberi o karagözler bize levrek görünmeye başladı :)

3. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Kasım iyidir. :) Eğer kasım ayında olursa ben de gelmek isterim :)

4. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi bayramda memlekete gideceğim memlketten döndükten sonra organizasyonu yaparız, muhtemelen kasım başı gibi olur, ben kendi adıma gelebilirsen çok sevinirim :)

Haberleşelim abi

5. mpakel

mpakel Murat

arkadaşlar bende bu topiği büyük bir hevesle takip ediyorum. kıyıdan olur tekneden olur farketmez. yeterki oltalar ve biz denizle buluşalım. etkinliklerde görüşmek üzere
    sevgilerle.

6. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Bence izlemede kalmayın hocam, katılım düşünenler özel mesaj ile bana ulaşabilirlerse bende acaba kimse gelecek mi diye düşünmekten vaz geçip organizasyon planlamasına başlarım :)

Gerçekten katılacak olanlar bana mesaj atsınlar ben de sayıya göre tekne arayışına gireyim tarih ayarlaması yapıp bayramdan sonra güzel bir tanışma kaynaşma organizasyonu düzenleyelim, zaten her gittiğimiz avdan balıksız dönüyoruz bari tanışmış olalım güzel vakit geçirelim

7. enginköp

enginköp engin köprülü

Yasin ;

Hiç üzülme birşey kaybetmedin :D tam dediğin saatlerde bot ve motorumla ıldırdan açıldım.Saat 22.00 da suya indirdim botu ve pazar öğlen 12 ye kadar sudan çıkmadım hiç...
    İnanılmaz bir hava vardı.Deniz resmen uyuyordu...bot seyahati için çok keyifli oldu.su üstünde yaklaşık 35-40 km yol yapmışımdır :D
    Ama balık açısından tam bir facia idi... 6 mercan , 2 karagöz ve 1 kg civarı bir ahtapot yakaladım ( suya iade edildi ) sadece... Arada palamut oynakları oldu.Biraz sırtı ile uğraştım fakat nafile :(
    Ildırda fener adasının yanında tren yapan tekneciler de bile tık yoktu... İnanılmaz bir tekne trafiği vardı herkes yer değiştirmekten yoruldu valla :D

Ah benzinim olacaktı ki mercan boğazına gidecektik ama olmadı :( benzin yetmeyebilir diye gidemedik...

Güzel bir balık bulucu almakta şart oldu :D bunu anlamış oldum...

8. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi şimdi de senin adına üzüldüm ya, o kadar yol yapmışsın. Biz tekne olayı iptal olunca kıyıdan gittik Reel28 Ümitle. Saatlerce yemliye tek bir tık bile olmadı, Spinle ümit 2 tane levrek aldı (zaten raporunu yazmıştım) En azından tecrübe kazandık ordan. Umarım bayramdan sonra yine planlamayı yaparız da tekne avcılığını deneriz.

Balık bulucu şart abi katılıyorum sana, kiraladığımız teknelerde de varsa bile adamlar göstermiyor bize. Eğer kısmet olur da kendi teknemi alırsam (ufak bir tekne düşünüyorum) İlk iş balık bulucu almak olacak zaten

9. enginköp

enginköp engin köprülü

Okudum raporunu yasin :)
    Ümit sizi misafir avlağına götürdü anlaşılan :D hihi
    şakası bi yana ümit'in raporlarını da okuyorum zevkle.Zaten izmir'in güney taraflarını es geçicem artık.Kuzey taraflara yönelicem daha çok... Heleki Ümit'in raporlarını görünce insan daha bir şevkleniyor :)
    BErgama 'ya sık gidiyorum ve vakit buldukça da daha önceleri karadan avlar yaptım o tarafta... hatta geçen sene çandarlı dalyandan - aliağa gemi söküme kadar her hafta sonu bergamadan izmire dönüşte farklı koylara girerek avlak tespiti yapmaya çalışmıştım :D ama bebişimizden dolayı açıkçası çok fazla ava çıkmıyorum şu aralar:) Şimdi bot + motor takımını yaptık ama o bölgeyi çok fazla bilmediğim için daha çok çeşme tarafını tercih ediyordum...bu son ızdıraptan sonra av arkadaşımıda ikna ettim kuzey tarafı avlarına doğru :)

Tekne içinse bağlamak için yerin olması şart.Ya da barınaklarda yer bulacaksın.
    Ama öyle olunca da o yere bağlı kalıyorsun.Ben barınak zor olacağı için bot almayı tercih ettim açıkçası.bide hem kuzeyde hem güneyde ava çıkıyorum... bot biraz zahmetli ama benim amacıma uygun oldu:)

10. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Evet misafir avlağına gittik iyi ki de gitmişiz :) inciraltına gidip boş dönmekten iyidir abi :) Tekne zaten ufak olacak abi 3 arkadaş birlikte almayı düşünüyoruz, yer için de römorkör düşünüyoruz arabalarımızın arkasını bir çekme demiri taktırdığımız zaman her yere gidebiliriz :)Tabi bunlar düşüncede olanlar, uygulamaya koyabilir miyiz bilmem :)

11. enginköp

enginköp engin köprülü

olsun yasin bu işler böyledir.İnsan misafir olarak başlar sonra bir bakmışsın ev sahibi olmuşsun :D:D:D
    Dediğim gibi tekne işi koşullara bağlı.Römork işi de alternatif tabiki.Tekneyi bırakacak yeriniz müsaitse harika olur.Tak çeki demirine yallah ava :D
    Ufak olacak falan deme.3 kişi av yapacaksan 4-4.5 mt'den aşağısı kurtarmaz inan.Bence en az biriniz ADB ( amatör denizcilik belgesi ) alsın... ufak tekne bile alsanız güzel bir motor alırsınız ona veya büyük tekne büyük motor kombine edersiniz.Ümit bilir ; gemi sökümden çok hesaplı tekne ve motorlar denk geliyor.
    HAyal etmekle başlıyor herşey biliyorsun: ) Tekneyi koyacak yerim olsa bende botla uğraşmıcam ama napalım bota talim:( ama olsun onun da yeri başka...

12. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Valla Ümit sağolsun hiç misafir gibi de hissettirmedi bizi, yıllarca tanışıyormuşuz gibi samimi ve paylaşımcıydı (raporda da yazmıştım zaten) :)

Bizde 4.5 mt gibi düşünüyoruz abi, arkadaşlardan bir tanesinin evinin bahçesi müsait alırsak orda duracak,yer problemi yok zaten. Belgeyi de 2 kişi alalım diyoruz abi birinin işi çıkarsa diğer ikisi gider diye :) tabi dediğim gibi şimdilik hayal ama senin de söylediğin gibi hayal ederek başlıyor herşey. Zaten almaya niyetlendiğimiz anda forumun tekne ile alakalı konularını alt üst edip her şeyini (en azından paylaşılmış olan her şeyini) öğrenirim :)

Geçenlerde bir konuda bir kardeşimiz yazmıştı "en iyi tekne arkadaşının teknesidir" diye :D biz alırsak sizlere de faydası olur, belki kısmet olur birlikte açılırız :)

13. enginköp

enginköp engin köprülü

Ümit konusunda söylediklerinden şüphem yok zaten.Açtığı konulardaki yazışmalarından insanın ne olduğu iyi kötü anlaşılıyor :)
    Hepsini geç dediğin gibi biri olmasa sizi o meraya götürmezdi ;)

Yer problemi yoksa hiç düşünmeyin. Dediğin gibi tak römorku yallah balığa :D Ben de yakın zamanda alacağım ADB 'ni... Şimdilik denizi tanımak adına küçük bir takım yaptım ama ileride bot aynı kalsa bile motoru kesin yükselteceğim... o zaman da ADB gerekecek her halükarda...

Valla aslında doğru söylemişler ama insanın yapısına da bağlı biraz o.Sonuçta kenara çekilip yan gelip yatmıyosun sende... Biz uzun süre arkadaşın botu ile açıldık denize.Bot adamın ya ; adam yaptı bizi çapacı anasını satim :D at çapa , çek çapa :D:D:D Takılıyodum hep ona olum bizi " MANUEL IRGAT " yaptın die hihi

Saol Yasin bunu söyleyebilmek bile yeterli.İşallah olur o günler de hep beraber çıkarız balığa:)

14. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Bu manuel ırgat olayını tuttum abi :laughing: :laughing: Madem tecrübelisin tekneyi alır almaz tayfa kontenjanı açmalıyız :D:D:D

15. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Salı günü bi abimiz 2. el tekne aldı Foça' dan. 4.90 uzunluğunda, 9.9 yamaha 4 zamanlı 2010 model motor, tentesi ve ıvırı zıvırı herşeyi var; 6000 tl. Bi tek romörk yok.

16. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Geçenlerde bize de denk gelmişti, bir hastamızın yakını artık kullanmadığı için 2 yıllık 5 metrelik tekneyi, yamaha motorunu dediğin gibi tente ıvır zıvır ve hatta römorkerini bile 5.500 e verecekti, o ara benim pek alma düşüncem yoktu (şimdi bile almak için minimum 1 yıl beklemem lazım) kaçırdık tekneyi. Fiberdi sanırım tekne, gören arkadaşım bayağı kullanışlı olduğunu söylemişti

17. cimini

cimini .

yasin bak kasım geldi, kasım çuprası zamanı, şöyle aliağa tarafında, güzel bir tekneyle çupra avına gitsek mi?

18. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Valla aliağa tarafından tekneyle hiç çıkmadım bilmiyorum o tarafı biz genelde ıldır, foça gibi yerlerden çıkıyorduk 2-3 hafta içinde ayarlamayıdüşünüyordum zaten mesajlaşıp ayarlayabiliriz

19. fztyasin

fztyasin yasin özkan

25 KASIM PAZAR GÜNÜ SABAHTAN AKŞAMA KADAR ORGANİZASYON YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ, EĞER BİLDİĞİNİZ GÜZEL BİR TEKNE VARSA KATILACAK KİŞİ SAYISINA GÖRE AYARLAMA YAPABİLİRZİ. BENDE TELEFON NUMARASI OLAN BİR TEKNECİ VAR ILDIRDA 10 KİŞİ RAHAT AVLANABİLİR TEKNESİ İLE KATILMAK İSTEYEN OLURSA BANA ÖZELDEN YAZARLARSA PLANLAMAYI YAPABİLİRİZ

20. fztyasin

fztyasin yasin özkan