hoşgeldiniz sizde hoşgeldiniz sizde bir tanışma mesajı atarsınız sizi daha çok arkadaşımız tanıma fırsatı bulucaktır
ali kardeşim şimdi tam oldu koral kardeşimin dediği gibi tanışalım bölümünden bir konu açarsan daha çok kişi seni tanıyacaktır.
can kardeş. bak şimdi senin dediğin gibi.. _Yok balık _Balık tutamadım _balık olan bir yer deyin bana... ile olmaz bu işler... tutan tutuyor.. yinede kısmet tabiiii. olmayabilirde... ama çipura dersen bu işin piri bir arkadaşa takılacaksın yıllarını bu balıga vermiş üyeler vardır...seni bir yere götürecek oradan balıgı tutacaksın... mesela ben kefal konusuna kafayı yormuş bir kişiyim..şu anda birden fazla yerde kefal tutma ihtimali var deniz+dere yöntemler farklı ama ...olmadı sabahtan akşama kadar 1/2 yerde deneme yapmak lazım..ekmek ile hamur ile..vs.
Öncelikle Hoşgeldiniz. Şu var ki bu işte tam yer söylemek, şuraya giderseniz boş dönmezsiniz demek çok zor.Ben oldum olası İzmir Yenifoça'yı severim avlanma yeri olarak.Yerleşim yeri olduğundan gece avlanmak daha rahat çünkü sapa ve ıssız değil.Bunun dışında plajın kumluk yerlerinden mırmır, liman ağzından gece sardalye ile çipura yakalayanları ben gördüm vede duydum.Ayrıca liman içinde çok levrek olduğu söyleniyor kefalde aynı şekilde.ben levrek yakalamadım ama en son bir iki sene önce,bağlı kayıkların ucundan ekmekli kıbrısla çok kefal yakaladım.Bazen iki kefal aynı anda bile gelmişti.Şimdilerde kayalık arkasından gece kalamar da yakalandığı haberlerini alıyorum.İşten fırsat bulunca gitmek istiyorum uzun zamandır. Bence çok seçenekli bir avlak orası.Ama tabiki heryerde geçerli olan av saati hava ve su durumu ve yem takım seçimi burada da geçerli. Tavsiyenle gittim ama boş döndüm demeyin Bol şanslar dilerim.
Gümüldür den sahile ana yola çıktıktan sonra güneye (selçuk) istikametine giderken ilk köprü tahtalı deresidir. burada gümüldürün arıtması vardır. ancak tahtalıda ne çeşit balık varsa burada mevcuttur ve azman boylarda.. esas önemli olan 1/2 km daha ilerde Deniz atı moteli ve yanında azmak vardır.. yani 2, köprü. bu azmak yıllardır denize baglantısı mvsimine göre açılır ve kapanırdı. ancak Yerel yönetim 2 ay öncesinden bitmiş oldugunu ögrendiğim harika bir düzenleme yapmış. 1- denize taraf olan dereyi genişletmiş 2-kenarlar temizlenip 45,drece egimli kaya dolgusu yapılmış 3-deniz kenarına kadar araba yolu yapılmış 4-deniz ile baglantısı yaklaşık 15/20 metre olup kapanma ihtimali kesinlikle yok. 5-denizden ana asfalta/köprüye kadar olan kısım boyunca binlerce kafal sürüler kalinda geziyor..kilodan fazla irilikte atlıyor vs. bu da şu demektir..bu azmak son iki aydan beri çeşitlilik açısından ileriye dönük. çok şeyler vaad ediyor. mutlaka buraya levrek te girecektir./ yılan balıgıda/lidakide/ vs. nitekim buradan bir komşumuz ile oraya yaptıgımız bir gezi de(dün) suyun her zamankinden daha berrak oldugunu gördüm. ve ekmek ile kefal avlıyanlar vardı zamanında ve saatinde at/çek avcılıgda yapılabilir.. bilgilerinize . kolay gelsin
herkeze gunaydın. ben genellikle yeni focada(merkezde lıman ıcınde,levrek),ogretmen evinde(cupra,levrek),yeni foca-eski foca arasındaki herhangi bolgede cupra-balıklıovada levrek,cupra,mırmır avına gıderım,ama bu havada balık almak cok zor hemde cok zor,bu nedenle evde kalmak en ıyısı.bu hafta sonu focadaydım,ne kıyı nede tekne ıle avlanacak hava ımkani yoktu.
Arkadaşlar bildiğim kadarıyla Yoncaköy,Selçuk civarında bir yer.gitmedim ama yoklamakta fayda var gibi
Kuzeyden güneye dogru maydanoz koyu/ahmetbeyli/yoncaköy /ve devamında zeytinköy vardır (urlaya gelmeden sapaktan içeri girilirse ..seferi h./karakoç/ürkmez/gümüldür ün devamında maydanoz koyu vs.. gelir) (havaalanı kavşak- menderesten gidilirse direk ahmetbeylıye çıkılır yada gümüldüre çıkılır)
Pazar günü (24 şubat) özderedeydim.hazır buradayken yakın olması sebebiyle öğleden sonra yoncaköye gitmeye karar verdim.fakat karadan denize doğru çok rüzgar vardı.misinanın boşluğunu almak bile zordu.suda iki saat kadar kalan ekmekli kıbrısa gelen giden olmadı.onu beklerken yanımda getirdiğim sülineslerle diptede şansımı aradım ama nafile.sanırım hava uygun değildi.yalnız şuna dikkat ettim.kıyı belli bir yere kadar oldukça sığ ve yosunlu.irili ufaklı yengeç kaynıyordu.toplayıp çipura için kullanmak gerek Birde avlanan birkaç kişiyle konuştum.Selçuğa doğru devam ederken menderesten bahsettiler.denize karıştığı yerde oluyormuş kefal.oradan hiç yola devam etmedim.uygun zamanda gideceğim.
Arkadaşlar Yonca köy hakkında biraz bilgi vereyim.. 4/5 yıldır en çok gittiğim yerlerden birisi... kırmızı noktalı yerlerde.hemen su başlangıcında dagın altından 3/4 adet kaynak vardır..365 gün devamlı su kaynar kışın denize göre ılık yazında denize göre serin bir kaynaktır.. çok şiddetli olmamakla birlikte devamlı bir su çıkışı vardır.. bu nedenle Mavi çembere aldıgım bölgede her mevsim kefal gezer..irili ufaklı ancak çok büyük olanları sıg oldugundan pek kıyılamaz ancak sahilden 50/60 m. ileride gezer.kasık/bel çizmesi ile girip uzaga olta atılabilir.. Ancak bu bölgede kefali su üzerinde görmeniz için kesinlikle hava rüzgarsız olacak...her sabah erken saatlerde gün ışırken kefalleri bir müddet görebiliriz eger hava bozarda rüzgar çıkıp suyu karıştırır ise kefaller açıga çekiliyor..yok hava basık kalır ise akşama kadar guruplar halinde gezerek suya attıgınız ekmege gelme şansını verirler...ayrıva levrek te gezer... 2, bölge yeşil çember yani orta kısımlarda ise bol yosun vardır...ve çipura+mırmır tutma şansı yok denecek kadar azdır... Ancak Dagın yamacındaki beton olan bölgeye gelmeden yukarıya 2 adet patikadan çıkıp en sona buruna (sarı bölge) giderseniz orada karşıda bir ufak adacık göreceksiniz o istikamete dogru boru kurdu+sülünez+yengeç+ ne varsa artık... balık alma şansınız daha yüksek.. ama o kayalık çok yüksek ve dik (dikkatli olmak gerekir) iri balık gelirse yukarı alma şansı yok.. kilonun üstünde bir mırmırı arkadaşım bir defasında yukarı çekerken kaçırmıştı..su seviyesi ile olta attıgınız yerin kayaların üstü..arası en az 4/5 m birde zargana zamanı iç kısımda at/çek ile zargana bol tutulur.. ayrıca levrek ufagı da oluyor...
Teşekkürler. Sayın meslekdaş büyüğüm, verdiğin bilgiler için teşekkürler. Bir çok kişinin işine yarıyacağından eminim. Saygılar.
Evet Muvaffak Bey tam o mavi bölgedeydim.hava durgun olsa belki olumlu olacaktı neyse kısmet.ama o sarı bölgeyi de bir görmek lazım.haritadan da belli ki baya bi sarp kayalık gibi
foça ? arkadaşlar geçen pazar (9 mart 2008 ) foça balık çiftliklerinin oradydım. sonuç 0 balık. net vuruş bile alamadık. 1 önceki haftada sonuç aynı. 1 önceki haftada sonuç aynı. tam 5 haftadır sonuç aynı.