evet ersin maalesef öyle..... ben kara avcılıgıda yapıyorum hersene avcılara nereleri yasak nereleri serbet oldugunu bildiren kitapçıklar veriliyor...... zaten benim anlamadıgım amatör balıkçılık olsun profesyonel olsun zıpkın avcılıgı olsun hiç bir şekilde ne denetleniyor nede yaptırımı var biz hersene avlanma pulu alıyoruz toplam 150 ytl civarı tüfeklere ruhsat çıkartıyoruz ve avlandıgmız hayvanları satmıyoruz domuz avcıları hariç ama balık avcılarında böyle şartlar yok bence bunların olması lazın benim kullandıgım tüfek nekadar tehli keliyse balıkcının da oltası ,kurşunu,zıpkını okadar tehlikeli bence kara avcılarına uygulanan her mevzuat balık avcılarınada uygulanmalı böylece sorunlar birazda olsa yoluna girer
bende konakta avlanmıştım. ama balikavi.net sağoslun..beni bu büyük yanlıştan döndürdü.. umarım şuan yasak bölgede avlanan amcalarımız kardeşlerimiz teyzelerimiz bacılarımızda bi an önce bu yanlıştan vazgeçer çünkü orda yasak varsa ..vardır bu yasağı koyanların bir bildiği
yengecin altından üste doğru çıkaraçaksın .zokalı iğne takıcaksın. çupra sever yengeci .yengecle sabah tutulur
bende görüyorum tekneyle balık tuttuklarını. hatta dün akşam bostanlı kıyıdan bayraklıya doğru gidiyordular; gelelim şu yasak olayına .izmirde yaşayan bilir .daha doğrusu bunu az kişi.yani balıkçı olmayan .oltaçı olanda bilmez.bu Bu izmirde balık tekneçileri. bu bostanlı tekneçileri olsun üçkuylar tekneçiler olsun tuzla tekneçiler olsun hepsi daha doğrusu çoğu bu (tuzlada) balık tutarlar. ben izmiri gezmediğim yer kalmamıştır.çoğu yerde balık tutmuşumdur. 25 yıldır körfesi tanırım. bu balık hallerinde. restorantlarda çoğu tuzlada yakalanan balıklar satılır.ben tuzlaya çok gittim bu gediz nehrinin akıntıları sanayi akıntılarıdır tuzlaya çok yakındır.kendim tanık olmuşumdur .şunu size söyleyim bizim körfez. tuzladan daha temizdir. yani çoğu insan bu balıkların nerde tutulduğunu bilmez.ben izmirde nerde olursa olsun sadece kefal yemem + tuzla balığını yemem. körfezin temiz olan yerlerde sadece.levrek ve çupra tutarsam yerim.
arkadaşlar ihbarlarımıza sonuç alabilmiş olsaydık burda bu yazımızı yazmazdık.hadi körfezden çıktık, bu hafta balıklıovada bir buruna gittim kıyıya 25-30 mt.civara ağ atıyorlar üstelik balıklar kaçışıp ağlara takılsınlar diye tekneye tok tok tokmakla vuruyorlar,yarım saat sonra çekip hemen attıkları yerin yanına tekrar atıyorlar.tam olarak bilmiyorum ama bu mevsimde bu yasak değilmi.aynı gece onlarıda şikayet ettim gelen olmadı tabiki her zamanki gibi.üstelik o tokmakların sesinden olan balıkta kaçtı.tekne bir tanede değilki en az 10 tekne sabaha kadar kıyıları dövdüler gittiler bu ne diyeceksiniz arkadaşlar.BEN MAHALLEMDE BALIK TUTMAK İSTİYORUM.
kardeş sen yasak diyon ama kıyıdamı yoksa tekneylemi yasak bi kere kıyı deıldır çunku her gun kıyıda tutuyolar
Yasaklar senin sağlığını düşünerek konulmuş arkadaşım Sen yine de oradan balık yakalama... bırak mahalleden yakalayan olursa da ağ atan olursa da git sahil güvenliğe şikayet et yılma usanma şikayet et bir gün muhakkak gelen giden olacaktır. Körfez deki suyun kirli olması ve insan sağlığına zararlı oluşundan dolayı, balıkların etkilenmesi ve bu balıkların yakalanarak yenilmesinin de, insanlara zarar vererek, çeşitli hastalıklara sebebiyet verebilme ihtimalinin yüksek olmasından dolayı, yasak izmir körfezinde balık avlamak... yani yine sen düşünülüyorsun bu yasaklarda........
süpersonik arkadaşım yada abii yaşça büyüksünn ben bostanlıda yaklaşık 6 senedir levrek avlıyordum (artık gitmiyorum yasaklara uymak gerekir ilerde çocuklarımızda balık tutsun diye ) ve herkezi tanırım nerdeyse ama seni ya tanıyorum yada hiç görmedim desem ? Bu arada tavsiye ederim yasak olmayan bölgelerde daha iri ve güzel balık çıkıyo
çeşme altında biyerde de bende tam olarak bilmiyomm ama tatlı su ile tuzlu suyun birleştiği biyer varr ? bilirsin balıkçı hiç avlak yerini tam olarak söyemez
arayan bulur gerçi iyiçe bir araştırmak lazım. ne kadar balıkçılar yerlerini söylemeslerde yinede balık tutarken kendilerini saklayamazlar izlemek lazım onları .bir de urlanın adalarında iri çupralar çıkıyormuş.ordaki balıkçılar söyledi.
burda bizlere düşen görev bence bu tür olayları gördügümüzde ihbar etmeliyiz bu tür kannsuz olaylarda bize düşen görev budur.
farklı bir açıdan konuya bakalım.tamam burası balıkların yumurtlama yeri,ayrıca sudada civa ve ağır metaller var,sağlığada son derece zararlı.ancak bu durum bizim bereketli balık yapıyor diyerek gittiğimiz yerlerdede mevcut, yani buralarda av yasağı yok.Zaten biliyorsunuz 12 ay'da yasak yok.balık buralardada çoğalıyor. amatör ve profesyonel olarak yapılan avlanmaya konulan yasak sadece bilinçsizce avlanan balığın sağlığa yapacağı olumsuz etkileri önlemeye yönelik.yoksa cok ciddi yaptırımlar uygulansa konakta ve limanda(dmo bilen bilir) bir kişi balık avlamaya yeltenemez.hele melez deltasına döktükleri ağları,suyun üzerinden zıpkınla vurdukları levrekleri görseniz kesin bunları satın alıyoruz dersiniz.(ki öylede) liman tabir ettiğim yerde ufak tekneleri roman vatandaşlarımız liman betonunun altlarına saklıyor,ve oralarda ağ döküyorlar.mevsimine göre kefal(mavraki,cereyan,sarıkulak)çipura,sarpa,ve bol miktarda levrek avlıyorlar.kendi tuttuğunuz balıktan başkasına güvenmeyin diyorum başkada birşey demiyorum.