Çağrı öncelikle tebrikler.
Aynen dediğin gibi orası çok meşhur biyer ama bir o kadar da garip biyer işte.
Yakalamış olduğun boydaki mırmırlar orası için çok normal.Bende aynı bölgeden aynı mırmırlardan yakaladım defalarca.
orada dediğin gibi en çok iş gören yem mamun.ÇÜnkü zaten o bölge mamun yuvaları ile dolu dikkat edersen hatta sık gidiyorsan kendi mamununu çıkaranları dahi görmüşsündür.
Yem açısından çok çeşitli bir yer.Ben oradan canlı canlı teke , madya , yengeç yakalayıp yem olarak kullandım defalarca.Hatta eski bir raporumda oradan yakaladığım levreğin midesinden çıkan daha sindirilmemiş koca yengeçleri dahi görebilirsin
Biz oraya gittiğimizde genelde bot ve motorumuzu da alıyoruz yanımıza.Benimde bir gözlemim şu :
Tam burun kısmında defalarca sabahlayıp birkaç balık dışında kayda değer bir şey alamadık.Bunun sebeplerinden biri dediğin gibi hele havalar az güzel olunca resmen panayır yeri oluyor.BUnun en önemli nedeni seninde yazdığın gibi ulaşımının rahat olması.
Murat Bey'in dediğine aynen katılıyorum ( uzak atışlar konusunda )...
Mesela o burunda sabahladığımız birkaç seferinde şu gözlemim oldu :
Sabaha kadar burundan ne biz ne de başkası levrek alamıyor.Tam gün ağarıcağına yakın at - çek ci arkadaşlar geliyorlar ve dahada kalabalık oluyor ortam kimse balık alamıyor.Ben bu zamanlarda bot ve motor ile aynı yerin açıklarından sırtı çekerek çok levrek yakaladım.O bölge çok sığ.KArşıda zaten adacık gibi görünen yerlerin etrafı max. 1 metre derinliğinde.
kıyıdaki hengameden midir nedir ; sırtı ile genelde açıkta yakaladık o bölgeden levreği...
Teşekkür ederim, bot tekne imkanım olmuyor ama kıyı avlarımda tavsiyelerinize mutlaka uyacağım.