İzmir Tekneden Balık Organizasyonu 17 ARALIK

Konu, 'Organizasyon Duyuruları' kısmında Iskarmoz tarafından paylaşıldı.

1. Sen öyle san kardeş...:D :D

2. sevgili cihangir abim..
    sevgili organizatör arkadaşlarım..

bir çok konu şekillendi.. son durum hakkında detaylı bir açıklama yapma zamanı da geldi..( ulaşım, yem, nevale ve diğerleri)

akılda kalabilecek soruları aydınlatacak bir mesaj birçok kolaylık getirecek ve ayrı ayrı cevaplamayada gerek kalmıyacak..:)

bu konuda yapılacak birşeyler varsa yardımcıda olurum.. emeği geçen herkese teşekkürler şimdiden..

3. Arkadaşlar konuyu birkez daha gözden geçirdim ve sevgili Can'ın dediği gibi yem konusu için yorum yapmamız gerek diye düşünüyorum.
    Mns de Mutlu ile görüştüğüm kadarı ile herkes gelirken kendi yemini getirecekmiş.
    Bundan önceki avımızda biz sülünez, mamun, sardalya ve tavuk göğsu kullanmıştık Ildırı'da. Sardalya ve Tavuk göğsü pek iş yapmamıştı.

Bölge itibari ile benim hiç avlanmadığım bir yerdir Kuşadası. Bu bölgede daha önceden avlanan arkadaşlarımız var ise tercih edilen yemler hakkında bize bilgi verirlerse seviniriz.

Bunun yanı sırada avlanacak arkadaşların tek yada iki yem üzerinde yoğunlaşmalarını önermek istiyorum. Yem sayısı arttıkça avlayacağımız balık sayısı düşecektir. Yani örnek olarak, herkes sülünez ve mamun kullanırsa balığın seçme şanşı azalacaktır.
    Bu konudaki görüşlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.
    Saygılarımla....

4. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mercan-Ağırlığı mühim değil,ben onun gelişini sevdim...
    Bende acemi bir katılımcı olarak yanımıza almamız gerekenler hakkında bilgi edinmek istiyorum:eek:
    Yiyecek,içecek,vs...

5. yüce35

yüce35

kaç gibi gideceksin can abi.ben anca öğle arası müsait olabilirim.malum iş durumları.yada yol güzergahın alsancaksa şayet istediğin biyere benim parayıda vermen için sana getirebilirim.sen nasıl müsait dersen.;)

6. bmutlu

bmutlu

Favori Kamış:
    asso,yozuri.prencess,rapala
    En İyi Avı:
    ILDIR 4 kg baracuda
    yem içiçn orada taze sardalye sulunes mamun çimçim tavuk ile avlanılıyor bunlardan hangisini getireceginiz size kalmıs ben sülünes mamun ve biraz sardalye tuzlıcam :)

7. by_tiger

by_tiger

arkadaşlar ben kuşadalı olarak sizlere önerecegim yem canlı mamun oralardan yemle uğraşmanızada gerek yok sabah saat 8 de kuşadasında orca av malzemelerinde canlı taze yem alabilirsiniz. by_tiger

8. Yemi fazla alın bence,bakarsınız uzaklardan misafir de gelebilir:rolleyes:

9. Abi Namıkta fazla yem var merak etme sen....:D :D :D

10. Ahmet benim bahsettiğim namık değildi:)

Ne derler bilirsin,gün ola harman ola:)

11. bmutlu

bmutlu

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    ILDIR 4 kg baracuda
    yem işini adaya bırakmak riskli olur izmirden halletmek cok daha akıllıca ogun gelmeyebilir yada bitmiş olabilir onun için en guseli buradan herkes temin etsin dediğim gibi kayık için en verimli olabilecek 3 yem var sulunes mamun sardalye birkac paket boru kurdu da ilave olabilir

12. bmutlu

bmutlu

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    ILDIR 4 kg baracuda
    huseyin abi bir supriz mi yapıcan yoksa :D ona gore hazırlıklı olalım

13. Yem konusunda ortak kararla herkes kendi alması yönünde karar kılındı !!

Tabiki konu hakkında tekrardan bir görüşme yapılabilir .

Tekne okeylendi onda hiç bir sorun yok .

Bizi götürecek servis işini Akın halletti.

Şimdi uygulanması planlanan arabanın hiç şehir trafiğine girmeden .

Merkezi yerlerden .yolcuları alması oda bügün içinde detaylandırılıp.Sizlere

haber verilecektir.

14. Gelirsem eğer zaten tek gelmem,saz arkadaşlarımda gelir:D :D

Bakalım,daha zamanı var..

15. tamamdır abi .Sen al saz heyetini Şarkılar benden :)

16. Bir gece ansızım gelebirim hesabı yani...:D :D :D :D

Bekleriz abi.

17. Olta takımı olarak tırpişon yeterlimi hocam..:)

Uçakta zor olur kamışları taşımak:D

18. Elini kolunu sallayarak gel abicim hepsi mevcut....:D :D

19. sentha

sentha

Favori Kamış:
    el oltası zıpkın
    En İyi Avı:
    henuz tutulmamis olandir
    abi ben bi msj yazmistim aksam ama laptopin sarji bitince gondermemis, sabahtan da konu sogudu diye tekrarlamamistim.

tekne parasi toplanmaya baslamadan once boyle bir organizasyon yapalim, 1) yem toplu alinacaksa onun parasi da tekne parasina eklensin 2) toplu nevale alinacaksa o da hesaplansin mesela kisi basi 2 sandvic+1 mesrubat+1 su gibi o da eklensin 20 degil de mesela 30 ytl toplansin diye dusunuyordum. onun disinda isteyen herkes kendi kafasina gore ekstra nevale ve yem getirir (canazorun, daha dogrusu kayinvalidesinin guzelligi gibi:)), hep "aileyiz" demiyor muyuz, oturur hep beraber yer icer, fazla yemi olan yemi az gelenle paylasir idare eder diyordum.

havale isi bicok arkadas icin bu kadar sorunken, bir daha yem ve nevale icin para toplamamiz zor. o yuzden sanirim herkes kendi getirecek. ama gene de gruplar halinde organize olunur, bir kisi 4 kisi ile daha anlasir, nasil olsa yem almaya gidecek, 1 kisilik degil 5 kisilik yem alir. isteyen mamun, isteyen sulunes, isteyen sardalya alir gelir, diger 4 kisi de paylarina duseni toplanildiginda oder. yani daha gayriresmi ve ortalama 5erli gruplar halinde birer organizasyon daha olabilir.
    yeme icme konusuna gelince. kendi adima ben teknede icki icmem. aliskanlik meselesi. daha dogrusu fehmi kaptanin rahle-i tedrisatindan gecme meselesi:) tekneden indikten sonra ayri, sagolsun o konuda da kuvvetli bir tedrisattan gecirdi beni:D icene de karismam elbet, afiyet seker bal olsun. genel egilim ne yondeyse uyulmasinda fayda var kanaatindeyim. 20 kusur metrelik bir tekne de olsa denizin ustunde dar bir alan, rahatsiz olacak olan varsa, hele ki esleriyle gelen arkadaslar varken herkes dusuncesini ortaya doksun, en ufak bir rahatsizlik bile yasanmasin bu guzel organizasyonda derim.
    onun disinda yiyecek icecek konusunda da herkes icinden geleni, gonlunden kopani, tasiyabildigi kadarini alsin gelsin, hatta fazla fazla bisey almaya niyeti olan varsa buraya yazarak haber versin (gene canazorun 4 koli ayrani gibi) fazladan birseyler getirmeye niyetlenen ayni seyi almasin, baska seylerle nevaleyi desteklesin. yiyecek icecek isi de gene yem gibi 5erli gruplar halinde halledilebilir, bir kisi 5 kisilik yem alirken, o gruptan bir baska kisi 5 kisilik nevale alisverisini yapabilir.
    dusuncelerim bu sekildedir.

20. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mercan-Ağırlığı mühim değil,ben onun gelişini sevdim...
    Onur abicim önemli detaylara değinmişsin!
    Benim gbi acemi katılımcılar için önemli hususlar bunlar:eek:
    Yanımıza alacağımız yiyecek,içecek,vs. gibi...