Merhaba arkadaşlar. Özellikle izmir ve çevresi kıyı şeridinde yengeç le avlanan varmı şu günlerde merak ediyorum?. Bu zamanlarda yengeç'e artık vurması lazım ancak Göztepe ve valikonağında halen daha tık demiyor.Aslında bir iki senedir ekolojik olarak bir takım değişimler sezinliyorum.Rüzgar yönü ,şiddeti,akıntılar ve deniz suyu sıcaklığı gibi.Bilmem yanılıyormuyum. Geçtiğimiz pazar günü zıpkınla işi garantiye almak için daldım:) her sene balık olan bölgede zargos harici bir tek isparoz bir kaç tanede kefal dışında bir lidaki dahi görmemiş olmam bir şeylerin bildiğimiz dışında değişime uğradığını ve balığın ya bir bölgeye toplandığını yada körfez dışındaki balık çiftlikleri civarında takıldıklarını düşündürüyor bana..bu konuda özellikle izmirli çipura avcılarından fikirlerini ve düşüncelerini öğrenmek istiyorum.Balığa daldığım yer limanreis civarı ve on senedir buralarda dalarım bu mevsimde özellikle çipuranın ve lidakinin görüntü dahi vermemesi beni endişelendirdi.Daha tam balık zamanı dediğimiz ağut.eylül.ekim var önümüzde ancak bir şeyler tam yolunda gitmiyor gibi.