Izmir Ve Kiyilarina Ne Oldu:)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında levrekci_burak tarafından paylaşıldı.

1. tiyanşan

tiyanşan

Favori Kamış:
    oLta...
    En İyi Avı:
    ÇiPuRa , LevReK , aKya , KeFaL
    evet yakaladığımız balığın içinde ne maddeler içerdiğini biliyorum ama 7.yıl oldu hala ailecek yiyoruz :)

2. levrekci_burak

levrekci_burak

Favori Kamış:
    olta zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 5,5 kg
    tam hatırlamıyorum ama bir yerde okudum yada bir sohbette denk geldim denizin dibinde biriken ağır metaller kabuklu canlılarca mıknatıs misali toplanıyor ve bu kabuklu canlıları yiyen balıklar bünyelerindeki yağ miktarına göre bu ağır metallerii yağ hücrelerinde topluyor ve kişiler bu balıkları yedikleri zaman dolaylı yoldan bu ağır metalleri vucutlarına almış oluyorlar ve bunlarda zamanı belli deyil deniyor ama insan yaşlandıkça bağışıklık sistemi zayıfladıkça vücutta kanserli hücrelerin üremesine sebep oluyor eniştem 45 yaşında mesleği doktor ve tr genelinde çok çok aktif birisi bana söylediği körfezden çıkan balığı yeme diyor özellikle çipuraları çünkü bunlar kabuklu herşeyi rahatlıkla kırıp yiyorlar bir örnek demirden toplanan midye yenmez denir ve aklı başında kimse yemez sebebi ise izmir körfezi örneği ile aynı çünkü onlardada metal ve ağır metal artığı tortusu biriktiriyor umarım yazdıuklarımda bir yanlışlık yoktur kimse kıçı kırık bir balık için sağlığıyla özellikle insanların sağlığıyla oynamasın TİYANŞAN nicli arkadaş 7 yıldan beri yiyomuşsun biz zaten sana aman yeme akşama hastalanırsın hastaneye kaldırılırsın demiyoruz ileride problem çıkacağı kesin ama ne zaman allah bilir diyoruz.. umarım kızmadın:)