merhaba, ben onur kucuk yastan beri tekne ile olta avciligi yapmaktayim, gene de kendimi coook acemi bulurum. merak ettigim bir konuyla ilgili google'da ara arama yaparken forumla karsilastim ve tek kelimeyle muptelasi oldum. genelde izmir / ozdere'den baliga cikarim. baska yerlerden de firsat bulursam kacirmamaya calisirim. vira bismillah ve de herkese rastgele...
ben de oncelikle izmirdeki ve tabii sonra da diger tum balikavi.net'cilerle yuzyuze tanismayi umuyorum. izmirdeki kiyici arkadaslar, daha cok nerden olta salliyorsunuz? ilk yazimda belirttigim uzere bugune kadar hep tekneciydim, kiyicilik konusunda kara cahilim.
Dedigim gibi, uye olmadan once mesajlari okurken muptela olmustum bu foruma, bu sicak hosgeldinler iyiden iyiye kaynatti beni. Tekne hikayelerimi (batmak dahil) forumda nereye yazsam acaba?
Cihangir Abi, Bizim oranin kralicesi tabii ki mercan. Genelde mercana gidiyoruz. Tabii, mercani bulana kadar dunya kadar hanos cikiyor, kedilere bayram. Cok yerde karagoz de buluyoruz. Kupez ve mandagozu de bonuslar. Bu zamanlarda Kupez cok yapiyor. Irice mandagozunun lezzeti de mercani cok aratmiyor. Tabii mercan bambaska. Orta su da kolyos yapar. Bazi noktalarda, gumuldur, seferihisara dogru, cipura yuvalari var ama agcilardan, profesyonellerden kalmiyor ki. Ne yazik ki, eski avlarin hic tadi yok. 100 kulaca kadar dolanip duruyoruz.