Değerli Balıksever Arkadaşlarım, Ben de bugün aranıza katıldım. 06 Aralık 1948 Karşıyaka doğumluyum. Çocukluğumun yaz ayları küçük bir çilek sepetinin içindeki sinek iğneli olta, birkaç kırık kabuklu sülünez ile Alaybey-İskele arasında İsparoz avlamakla geçerdi. Bu gün emekliyim ama hevesimde değişen bir şey yok. Forum’da epeyce dolaştım. Yazdıklarınızı okurken inanın kendi başımdan geçiyormuşçasına heyecanlandım. Pek çok yeni şey de öğrendim. Benim de bilgi birikimim fazladır ama öğrenmenin de ne yaşı nede mekanı vardır malumunuz. Ülkemizde en çok Ege sonra Akdeniz’de balık tutma fırsatım oldu. Yurdışında da meslek icabı ( Pilot) çok yer gezdim. Kiminde imkan oldu balık avlayabildim, kiminde sahilde balık avlayanları inceledim, kiminde Balık Hallerini dolaştım. Belçika’da 3 yıl kaldım. Manş Denizi’nde çok avlandım. Şimdi Karşıyaka'da oturuyorum ama yazları Çeşme'de geçiriyorum. Fırsat olduğunda bütün bu deneyim, bilgi ve görgümü siz güzide arkadaşlarım ile paylaşmaktan sonsuz zevk alacağım. Hepinize sağlıklı, zevkli ve verimli avlar dilerim.
Hoşgeldiniz Üstadım Hoşgeldiniz.. Ne iyi ettiniz... Bakın tecrube dolu bir büyüğümüz daha katıldı aramıza..
Sevgili Cihangir Abi Sizler gibi değerli büyüklerimizi aramızda görmek bizleri inanın mutlu ediyor. İnşallah Emekliliğinizin tatını burada birlikte çıkarırız. Mürsel Üstad senin pabuçlar yine dama atıldı..... Baksana Cihangir Üstada Maşallah 1948'li
Cihangir abi aramıza hoşgeldiniz, sizler gibi yılların bilgi birikimlerine sahip değerleri aramızda görmek ne kadar hoş, umarım burada hoş vakit geçirirsiniz... Bir ekleme daha yapmak istedim, sizin devir yinede çok şanslıymış Cihangir Abi en azından İzmirimizin ve tabii ki Karşıyakamızın o eskide kalan temiz havasını solumuş ve denizinden pırıl pırıl balıklarını tutabilmişsiniz....
Akın Kardeşim , düşündüğün gibi 60 lı yılların başında Karşıyaka'da dalınıp çıplak gözle midye çıkartılabiliyordu. Deniz o denli temiz idi. Şimdi iskele ile Alaybey arasında anıtın bulunduğu yerden olta ile çıpura tutmak olağan işlerdendi. 1975 yılına kadar iki tekne eskittik korfezde. O yıldan sonra herşey bitti.. Bir daha körfeze olta atmadım bu güne kadar. Şimdi iyiye gidiş var . Temizlenme bu hızla giderse sizler bizim çocukluğumuzda yaşadığımız zevkli avları yine yapacaksınız umuyorum. Herkese tekrar teşekkürler.
hoşgeldin aramıza cihangir abi sizin gibi engin tecrubeleri burada görmek büyük bir mutluluk inşallah daim olur tanışmak dileyiyle
Arkadaşlar istirham ederim.Üstatlığımız filan yok. Sizlerden yaşımız itibari ile biraz daha deneyimliyiz hepsi bu. Asıl benim siz genç arkadaşlarımın pratik buluşlarından öğrenecek şeylerim var. Sağolun, saygılarımla..
Üstad bildiğiniz üzere yakın bir tarihte İZMİR Organizesini tertip etmek istiyoruz. Bu yıl için de nasipse 3 ncü organizemiz olacak. Bu organizede sizleride aramızda görmek bizi mutlu edecektir. Sizin tecrübelerinizden yaralanmak isteriz. İlk organizemizde katılım az olmasına nazaran sonradan gelen gelen arkdaşalarımızla güzel bir birliktelik yaşadık. Her nekadar balıktan eser olmasada. İkinci organizede ise; katılım az ama bu seferde balıkta sorun yoktu. Şimdi, yeni yapılacak organizemiz için sizin de aramızda olmanızı ve bize önereceğiniz yer veya yerler hakkındaki görüşlerinizi paylaşmak isteriz.
Cihangir kardeşim, Hoşgeldin, bilgiler de sevinçler gibi paylaştıkça çoğalır. Bilgi ve sevinçlerimizi dost ortamında paylaşmak dileğiyle. Rastgele. Yurt dışındaki avlarınızın hikayesini de okumak isteriz.
hoşgeldiniz anılarınızı ve tecrübelerinizi dinlemeyi sabırsızlıkla bekliyorum sizin gibi abilerin aramızda olmasından şeref duyarız
Cihangir abi aramiza hosgeldin, kalici vede katilimci olursun insallah. Bol avli ve saglikli günler...