izmit körfezi ispendek ve sargozlar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında kunsal90 tarafından paylaşıldı.

1. davids41

davids41 tamer

bol vuruş aldım ama malesef balık alamadım.mamun olmadığı için biraz sıkıntı yaşadım.boru kurduna çok fazla lapin atladı.saat 15:00 gibi yanıma gelen bir başka arkadaş mamun ve sülünesle 2 adet yarım kg kadar karagöz aldı.bundan sonraki avımızda görüşmek dileğiyle.pazartesi günü kısmetse sabahtan oradayım.

Son düzenleme: 28 Ekim 2010
  2. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Av için tebrikler, avlak konusunda noktası noktasına bilgi isteyen yok sizden ama en azından ilçe ismi söyleseniz yeter. Bunu kendim için istemiyorum sadece dikkatimi çekti ısrarla saklamanız, zira yalova/altınova'da zaten balığın belini kırıyorum istediğim zaman bana lazım değil.

3. davids41

davids41 tamer

Zaten herkezin bildigi biryer.bilmeyenlerin öğrenmemesi iki taraf icinde en doğru olandir.çünkü hem biraz tehlikeli hemde zaten iki kisiden fazlası olta atamıyor.bilen arkadaşların fotograf karelerine dikkat etmesi rica olunur.

4. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Buradaki av raporlarının amacı tuttuğu balığı gösterip şişinmek değil. Amaç bir yandan bilgi paylaşımı yaparken aynı zamanda insanların tebrikleriyle onore olmak. Değil 2 kişi, 2.000 kişilik olta atacak yer olsa gidip olta atmam çünkü o sargozlardan (700-800 gr.lık) zaten oturduğum yer olan "yalova/altınova'da" çekiyorum. Daha önce sargoz raporları yayınladığımdan, insanlar bıkmasın diye bu aralar yayınlamıyorum. Sadece merak ettiğim için sordum, "il/ilçe" olarak söylemesi yeterdi. Olmadı "izmit körfezi" demeyede gerek yok, denizden tuttum desek yeter. Bu arada fotoğraf kareleri derken?? 1 adet foto var sadece onun neyine dikkat edecek bilen arkadaşlar??

Son düzenleme: 28 Ekim 2010
  5. davids41

davids41 tamer

İyide orası İzmit körfezi arkadasım. gidebilecek herkes biliyor zaten.ayrıca yayınladığım fotonun nesine sisinecegim.çok merak ediyorsan yazayım ili ilçeyi.İzmit/Kocaeli.unutmamak gerekiyorki bu fotoları bu siteye giren herhangi biride görebiliyor

6. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Yahu bir siz akıllısınız, avlak yeri hakkında bilgi verenler enayimi? Örnek olarak "bandırma'dan eşkina" diyen arkadaş güzel güzel yazmış "bandırma limanında" tuttum diye, bak ne kadar güzel, oradaki arkadaşlarda "bak bandırma limanından eşkina çıkıyormuş, bizde gidelim" deseler orada balıkmı biter?? Bunun gibi birçok güzel örnek var ama tabiki sen ve raporu yazan arkadaş gibide onlarca örnek var, hemde "en ama en ustalardan" en acemilere kadar. Şimdi okuyan benim için düşünecek "oldu, adam söylesin yeri, ertesi gün ağlarla canına okusunlar oranın hadi be sende!!!!" diye. Bende buna karşıyım zaten noktası noktasına soran yok ama bu kadarda ketum davranılmaz, sözlerim sırf sana ve rapor sahibi arkadaşa değil böyle yapanların hepsine.

7. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Avlağın yeri yanılmıyorsam bildiğim bir yer, konuşmalardan anladığım kadarıyla, ama anlayamadığım, fotoğraf karesine...!!! sağdan, soldan, aşağıdan, yukarıdan, değişik yönlerden nekadar dikkatli baktımsada bir türlü, balıklar, evye, deterjan ve süngerden başka birşey görmek nasip olmadı, denizi görmekse hakgetire silüetini ble göremedim, nedense....:D

8. barış41

barış41 barış

tebrikler çok güzel balıklar ellerine sağlık

9. davids41

davids41 tamer

Zaten önemli olanda o resimlerden birsey çıkarabilmek.balık tutulan yerin resimlerinden herkes anlar :)

10. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    47 cm Zargana,28 cm Kefal
    Faruk öyle deme ya benim burda bol bol Zargana tutugum yer vardı ...Beton iskele ...futboldan kalma diz sakatlıgım var,Buaralarda ayak tabanlarım çok agrıyor..O yüzden kayalıklar kötü zeminler beni zorluyor.....Beton iskeleyi öve öve ve yaptıgımız avları görenler sayesinde , oraya bir dünya adam doldurdum....Şimdi gidipte orada olta atamıyorum 50 mt yandaki kayalıklar bomboş...4 kişinin zar zor olta attıgı yerde 8-10 kişi olta atıyor...Söylememek lazım........

11. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    O konuda haklısın, zaten bende ayrıntılı tarif etmemeye çalışırım ama bu ve diğer birçok raporda takıldığım husus şu; arkadaşlar bir rapor yazıyor şu şekilde başlıyor; "avlağa vardığımda saat bilmemneydi" veya "avlağıma geldim, oltamı suyla buluşturdum" vs. vs. haydaaaa sarı çizmeli mehmet ağa!! Arkadaş bende raporlar yazdım, bende en ince ayrıntısına kadar yer tarifi yapmadım ama raporun başına şu şekilde ön bilgi bölümü koydum:

Tarih:
    Yer: yalova/altınova/kaytazdere
    Derinlik:
    Yem:
    Takım:
    Misina:
    İğne:

Ben askeri bölgede olduğum için, özelden mesajla soranlarada (bulunduğum yere giremeyecek olanlara) en yakın nereden atabileceklerini anlattım, gelenler oldu ve çatır çatır balık aldılar, hiçte fena olmadı. Böyle raporlar yazalımki birbirimizden birşeyler kapalım. Altın saklar gibi avlak yeri (hadi yeri geçtim adamlar yüzeysel olarak bile kabaca söylemiyor) saklamakla olmaz. Ha tabi sen haklısın o ayrı ama o kadarda ayrıntılı anlatmayacaksın. Şahsen ben askeriyeden avlanmıyor olsaydım yinede "yalova/altınova/kaytazdere" der geçerdim, "şu sokaktan in şuraya dön şu dükkanın önündeki şu iskele veya şu büyük kayanın önü" demezdim. Neyse ya herkes bildiği gibi yapsın "bravo, tebrikler vs. vs." denilip geçilsin. Aslında banane ya!! Bir kişi bile haklısın demedi, ben balığımı her zaman tutuyorum başkaları düşünsün..İyi yapıyor aslında böyle yapanlar müstehaktır bizlere..Aslında dur bakalım bunun bir konusunu açayımda millet ne diyecek.

Son düzenleme: 29 Ekim 2010
  12. davids41

davids41 tamer

Faruk bey siz askeriyede olduğunuz için rahat rahat olta atıp keyfini yasıyorsunuz tabii.ama bizler sizin kadar şanslı değiliz.sizin gibi yer bende soyliyeyim birtane.izmitli arkadaslar Gölcük donanma iskelesi balık dolu hadi gidin atın sıkıysa.balık bahane ben gittiğim avlakta hem bir iki balık almak hemde stres atmak.en nefret ettigim ben balık aldım diye yanımda avlanan kisinin gelip oltamın üzerine olta atması.o zaman toplanıp donüyorum.çünkü keyif olmaktan çıkıp isgenceye dönüşüyor balık tutmak.bu yüzden avlak yerlerini belirtmeme taraftariyim

13. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Doğru tecrübe konuşuyor, demek siz hep bu metodu uygulayarak birşeyler çıkarabiliyorsunuz, aslında sizin gibi ariflere tarif gerekmez, bu yolu denemektede devam edin sebatla, ama, kimseyede sahsınıza münhasır bu metodu açıklamayın, özelinizde gizli kalsın, özelden soran olursa paylaşırsınız, çünkü herkesin bilmemesi gereken bir mera bulma yöntemi, herkese bu yöntemi öğretirseniz mazallah, yarın birgün size avlanacak mera kalmayabilir...;)

14. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)

balık bitmez ama olta atacak yer bulamassın ağcılardan 3-5 minokop aldık hemen günlerce geceden gün ağarana kadar voleciler tarafından taşlanınca araki bulasın bidaha balığı :mad:

15. davids41

davids41 tamer

Aynen fikirlerinize katiliyorum

16. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    47 cm Zargana,28 cm Kefal
    Tamam şimdi veryansınını anlıyorum ....Raporlama girişin çok güzel bende raporlarda böyle yazılsın istiyorum ama kendim bile beceremiyorum:)İnsanların yazış şekline biraz takılmışsın bencede şifreli yazımlar raporu zorluyor ....Hele birde mutfaktan geliyorsa resimler insanda soru işareti oluyor ..Ama bende fotograf makinem olmadıgı için resim konusunda zorlanıyorum..Eve gelip hatunun telefonla çekiyorum:)Neyse 6 aydır balık tutugum için takım bilgisi ve resimleri daha çok dikkatimi çekiyor...Ve her kim degişik bir balıgın raporunu koysa takımı soruyorum...

17. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Kastettiğiniz içerideki askeri liman ise orada balık tutmak kesinlikle yasak. Balık avının serbest olduğu 1-2 yer var oradada 40 kişi olta atıyor, 40 kişiden toplam 5-6 levrek çıkıyor, 40 kişi kavaklı sahil veya değirmenderedede kaşık/sahte atsa elbet 1-2 levrek/lüfer çıkar. Yani anlayacağınız abartıdan ibaret. Avlak yeri isteyen söylesin, istemeyen söylemesin benim demek istediğimi herkes anladı. İllaki noktası noktasına avlak yeri söyle demiyoruz kimseye ama çeşmede balık yakalayan biri "çeşmede avlandım" yerine "avlak yeri: ege denizi" dese komik ve itici olur bence, bilmem anlatabildimmi?

18. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Ah be abim neden anlamak istemiyorsunuz, arkadaşın av raporunun başlığı "izmit körfezi ispendek ve sargozlar" raporada "avlağa gittiğimde sabah 06.00 civarıydı vs. vs." diye başlamış ve en ufak bir yer emaresi yok. Eyvallah "izmit körfezi" ama neresi??? Yalovanın bazı ilçeleri, karamürsel, ulaşlı, halıdere, değirmendere, gölcük, başiskele vs. vs. vs. vs. diyerek uzuyor, bunların hepsi "izmit körfezi". Ben demiyorumki örneğin; bilmemneredeki bilmemne iskelesinin bilmemneresi desin, sadece mesela "eskihisar" desin yeter. Budamı sakıncalı??

19. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    İnşallah anlamışsındır dostum, takıldığım husus raporlama girişi değil, mesela balıkları karamürsel sahilden almış ol, ve raporundada belirt, bende burada diyeyimki "aa bak karamürselden şu balığı almış vay be banada yakın bende o balığa atayım belki buradada çıkar" ok ;) Bu arada bende avlarımda fotoğrafları mecburen evde çekiyorum,askeri bir bölgede fotoğraf çekip buraya koyamam. Yani neticeye gelirsek maksat aynı zamanda bilgi alışverişi, balık tüyosu.