1 Nisan'da açılacak olan Turna Sezonu İzmit'te ödüllü yarışma ile başlayacaktır.. Yanılmıyorsam en büyük turnayı tutan kişiye olta malzemeleri hediye edilecektir. İzmit'te çayırköy barajına yaklaşık 3 sene önce turna salınmış ve av yasağı tarihleri arasında jandarma kesinlikle avlanmaya izin vermemiştir.Bu bence çok doğru bi harakettir.Ben sezon açılmasını beklemeden yer keşfine gitmiştim sezon açıldığında rahat yer bulmak için gözlerimin önünde jandarma 2 kişiye 600 YTL ceza kesmişti Sezonla birlikte birçok turnanın yakalanacağını biliyorum çünkü jandarma yumurtlama döneminde kimseye göz açtırmadı.Bu sebeble nesillerinin devamı güvenli bir şekilde devam ettiğinden baya bir bereketli av bekliyorum İnşallah yarışmayı kazanırım ve burada sizlerle resimli anlatımda bulunurum Nasıl avlanacağım hakkında ise kısaca bilgi verecek olursam canlı balık kullanacağım.Bu bence en iyi turna avı yöntemidir
teşekkür ederim Birde benim fikrimce amatör balıkçı belgesi olmadan avlanmanın yasak olmasını istiyorum. Bu konuda girişimlerde bulunacağım..Sözde yasak diyorlar ama hiç bir faaliyet gösterilmiyor.
slm Nasıl avlanacağım hakkında ise kısaca bilgi verecek olursam canlı balık kullanacağım.Bu bence en iyi turna avı yöntemidir canlı yem larak ne kullanıyorsun? takım nasıl bir takım? teknik nasıl? biraz bilgi verirsen belki yolumuz düşünce biz de faydalanabiliriz. şimdiden başarılar dilerim. umarım kazanır ve fotoğraflarını bizimle paylaşırsın.
Efecim, sana iyi avlar ve güzel trofeler dilerim Yarışmada alacağın o güzel dereceyi bizimle paylaşman dileğiyle...
günaydın arkadaşlar efe kardeşim turna için çok güzel lapala var aynı turna yavrusu tafsiye ederim denemeni başarılı n avlaklar dilerim
teşekkür ederim arkdaşlar.. canlı balık olarak ufak gümüş balığı kullanacağım Malzemelerimde o kadar detaylı değil aslında ben amatöründe amatörüyüm bu konuda öyle yorumlayım daha iyi olur,kendimi övmesini pek sewmemde Normal ucuz yollu çelik sargılı kamış ve çif bilyalı makara kullanıyorum. Turnayı sudan çıkartmak içinde kepçem birde yem için balıkları canlı tutmak için sepetim var Kazanamasamda burda resimleri paylaşmak istiyorum boş dönmek kadar kötü bişey yoktur,eminim boş dönmemde yinede tedbiri elden bırakmamak gerekir
pazar günü bende orda olacam efe görüşürüz inşallah. beni balıkavınet tshırtümden tanırsın. rakibiz yani )))). organizasyon saati varmı şartı varmı bilgilendirebilirmisin.
oo hemşerim tmm o zaman görüşürüz tabi ne demek Vallahi bildiğim kadarı ile bi şartı yok sadece avlananları dolaşıp isim kaydı yapacaklar sanıyorum Ama bence avlanma belgesi isteyebilirler,o varsa sorun olmaz zaten ödül bizimdir Hatta senle antlaşma bile yapabiliris ortağız die Böylece ödülü beraber kazanırız Şaka bi yanada önemli olan o turna avının zevkini yaşamak
Efe, bu baraja gitmek için merkezden hangi dolmuşa binmek lazım, sanırım bayındırlık dolmuşu baya yakın geçiyor ama daha yakın bırakan bi hat varsa söyler misin. Pazar günü malesef gelemiyorum ama sana başarılar dilerim
teşekkür ederim LehimpompasI. oraya çayırköy arabasına bineceksin 20 dk bi geçer barajın orda inmek istiyorum dedinmi yaklaşık bi 100 metre yürüdükten sonra baraj gelecek önüne Yada bi alternatif daha war sepetçi köyü arabasınada binebilirsin,ama ben çayırköy arabasını tawsiye ederim.Hem belediye hemde özel minibüsler gidiyor en fasla 15 dk beklersin merkezden sıkça geçiyor
şu anda büyük ihtimal yerini almış oltanı sallıyorsundur,forum olarak sonuna kadar destekliyoruz seni. En büyük hayallerimden biri turna avlamak,daha hiç nasip olmadı. Eğer dediğin gibi turna bolsa bende gelirim bi ara beraber olta atarız
arkadaşlar bakıyorum planlarınız hazır.ama ben dün yani çarsamba günü barajdaydım.size kötü bir haber barajda balık kalmadı son balıkları yakaladım. Kötü bir espri oldu galiba.Ama barajda olduğum doğru akşam üzeri 1-2 saat olta attım.Ben canlı balık kullanmıyorum.Sahte yemle üç adet turna yakaladım.ikisi sirkülere ucu ucuna uyar biri iyi sayılır.Ama ilk defa barajdan balık götürmedim.Üçünüde saldım valla balık salmakta bir hoş duygu denemeyen anlamıyor .Pazar günü olurya saldıklarım babaları ile birlikte bülent amcalarına gelirlerse cuk diyede oturur. Bir aksilik olmazsa pazar günü yarışmada hep beraber olacaz.Maksat spor olacak.Havada iyi olacak 20 derece civarı gözüküyor. Şimdiden tüm katılımcılara başarılar diliyorum.