Bildiğiniz üzere bir çok bölgede balık avı yasağı ya başladı yada yakın bir tarihte başlıyacak. Ama yasak dinlemezlerde bu tarihlerde balıkların akarsu ve dereler üremek üzere çıkmaaya başlamalarını fırsat bilerek katliama başlıyacaklar. Bende Jandarma Genel Komutanlığı'na bir mail attım ve aynı şekilde sizlerinde bu konuda duyarlı olmanızı istiyorum. Belki bir faydası olabilir. İşte gönderdiğim mail : Öncelikle Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde görev yapan en düşük rütbeli personelden en yüksek düzeyde bulunan komutanlarımıza kadar tüm Şanlı Jandarma kuvvetlerimize sevgiler ve saygılar sunar,çalışmalarında ve görevlerinde başarılar dilerim.Bende vatani görevimi Jandarma olarak yaptım ve bundan her zaman gurur duyuyorum. Benim Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı birimlerden hem bir vatandaş,hemde amatör bir balıkçı olarak isteğim ise şudur : Bilindiği gibi ülkemizde amatör ve profesyonel balıkçılık,belirli kanunlar kurallar çerçevesinde ,belirli dönemlerde ,Jandarma kuvvetlerininde dahil olduğu yetkililer tarafından denetlenmek suretiyle yapılabilmektedir.Ama takdir edersiniz ki maalesef yurdumuzun bir çok bölgesinde tanık olduğumuz üzere kanunlar hiçe sayılmakta,av yasaklarına riayet edilmemekte,kanun dışı ve yasak metodlarla avlanılmaktadır.Bölgelere göre değişiklik göstermekle beraber balıkların üreme mevsimi olan bahar aylarında bu gibi ihlaller bir hayli artmaktadır.Sizlerden hem kendim,hem amatör balıkçılar hemde tabiatın dengesinin bozulmaması adına isteğim,Jandarma kuvvetlerinin özellikle bu aylarla denetimlerini ve kontrollerini sıklaştırarak kanuna aykırı şekilde katliam yapan(avlanan demiyorum,avlanmak başka bir şeydir)kişileri layık oldukları cezaları almaları için adli makamlara sevk etmeleridir. Çok önemli olan fakat maalesef gerekli hassasiyetin gösterilmediği bu konuile ilgili duyarlı olacağınıza ve kanunların harfiyen uygulanması için gerekli tüm çalışmaların titizlikle yapılacağına inanıyor,çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarılar diliyorum...