Mukadder Çağlar 5/7/2004 Tarihinde Altınkaya Barajında sazan avlamak için 6 Arkadaş İzmit\'ten Vezirköprüye gittik.Balık avladığımız 2. Gün Jandarma ve Vezirköprü Tarım İlçe Müdürlüğü Yetkilisi yanımıza geldiler ve 15 Temmuza kadar olta ile avlanmanın yasak olduğunu söylediler ve cezayi işlem yapacaklarını vurguladılar.Biz sirküleri çıkardığımız halde (yani gösterdiğimiz halde) anlatamadık yasağın 1 Temmuz itibariyle bittiğini.Ellerinde Ticari Amaçlı Tatlı Su Avcılığını Düzenleyen Sirküler vardı orada yasağın 15 Temmuzda bittiğini gösteriyordu.Yetkililer Amatör ve Ticari yi ayrı ayrı ele almalarını gerektiği konusunda ikna olamadı veya olmak ietemedi.Bize adam başı 150.000 Milyon idari para cezası kestiler oltalarımıza botumuza ve balıklara El koydular balıkları saldılar 2 tanesinide 5\'er kiloluk dümenden ölecek deyip aldılar yani yediler. Bizde İzmit\'e geri döndük.Cezaya itiraz ettik Sirküleri itraz dilekçesiyle birlikte tabi diğer belgelerle birlikte gönderdik.Hakim bizi haklı buldu cezayı iptal etti.Bakanlığa mahkeme kararını mail attım.Bakanlık Yetkilileri gerekli girişimlerle malzemeleri bize gönderdi Kargo parasını da büyük ihtimal Tarım İlçe Müdürlüğü ödedi.Sonradan keşke tazminat davası açsaydım diye düşündüm ama vaz geçtim.Bize kar kalan o gün Jandarmanın bulamadığı 8 kiloluk bir sazandı zararı siz düşünün. Bu konuyu sizinle paylaşma amacım;Kurallar içerisinde avlanıyorsanız hakkınızı arayın,kendinizi ezdirmeyin.
tebrikler. mağdur olan tüm arkadaşlarımıza örnek olması dileğiyle. Yasak avcılarla uğraşırken yasal avlanan kendimizin haklarını da koruyabilmeliyiz.
helal olsun hakkını söke söke almıssın keşke tazminat davasınıda açsaydın ben senin yerinde olsam bide samsuna gidip tarım il müdürlüğü elemanlarının yanınıda uğrardım
helal olsun gerçekten güzel yapmışsınız ancak balıkları geri alamamanız kötü olmuş keşke herkes sizin gibi yapsa
Gecmis olsun. Mukemmel isler basarmissiniz. Birdahakine bu konulara bulasan kolluk kuvvetlerinin numara ve kimliklerini almayi unutmayin.Sikayet dilekcelerinize bunlari da ekleyin.
geçmiş olsun arkadaşlar...sevil abla duygularıma tercüman oldun sana da teşekkürlerhüseyin alp kardeşim üzun söze de gerek yok son noktayı da bence koymuşsunuz
eyvallah kardeş herkez senin gibi düşünür ve uygularsa hakkını aramayı işte o zaman adil bir yaşam bizlerin olur. ama herzaman kurallar çerçevesinde avlanırsak hakkımızı savunmak daha kolay olur kurallara uyalım ve hakkımızı savunalım. teşekkürler sana bu paylaşım için
gerçekten tebrikler. uğraşlarınız sonucunda adalet yerini bulmuş. inşallah böyle durumlarla karşılaşan arkadaşlara örnek teşkil eder.
bravo tebrik ederim bu ülkede insanlar daha yasalardan haberleri yok ve yasaları uyguluyor hakkaten çok ilginç bir durum
Demekki hakkını ararsan oluyormuş adamlar orada kanunen yasak olmadığını bile bile bunu yapmışlar balık yemek ve malzemelere el koymak için halkımız bilinçlendikçe bazı konular daha kolay çözülecek Hüseyinin dediği gibi o şahışların yaka numaralarını vs alsaydınız birde balıklara el koyarlarken fotoğraflasaydınız daha iyi olurdu herkeze ders olsun.