Böyle bir levrek türü gören yada duyan varmı? Pazar günü kızılcahamam tarafına bir işim düştü orada bir arkadaşım sayesinde yeni bir baraj gördüm ama takımlarım yanımda olmadığından olta atamadım neyse konumuza gelelim orada bir amcamız atmış 3 tane dip oltası solucanla bir onu çekiyo bir onu çekiyo bayğı bi balık almış 55 60 kadar var balıklar levrek o tamam ama biraz enine kalın yani aynalı sazanı düşünün ona benziyor ama levrek yalnız sorun balıklar sabit 15 cm kadar dedim abiciğim bunlar daha ufak değilmi adam bana baktı ve dediki bunların cinsi böyle dedim abi neymiş bunların cinsi bunlar dedi JAPON LEVREĞİ peki abi dedim ayrıldım oradan ama içimde kaldı acaba adam benimle dalgamı geçti.. Şimdi sizlere soruyorum varmı böyle bir balık ve gerçekten büyümüyormu yani 15 cm mi kalıyor.
eh be ertan kardeş balıkların resmini çekseydin ya belkide adam testereye japon levreği diyordur onun dışında ben japon levreği diye bir balık duymadım belki duyan vardır
Belki de bahsettiğiniz göle şu Avrupa'da bulunan burda olmayan levrekler falan aşılanmıştır.Aşağıdaki resimdekilere benziyormuydu balıklar? Büyük ağızlı levrek Küçük ağızlı levrek Tatlısu levreği (Aytekin abinin dediği gibi testere) Bunlardan biri değilse İsrail sazanı tutuyo o amca
tebrikler erdem bak bu hiç aklımıza gelmemişti o amcam levrek diye israil sazanı tutup kendini avutuyordur
Tamam abi en alttaki resim kesin testere galiba o ama o bukadar büyük değil demekki yavruları tutuyo o ama bence büyüdüğünü bilmiyo o balıkta sınır ney abi yada bi limiti varmı
Aytekin abi bu göl kızılcahamamı geçince çerkeş yolu var oraya giriyosun 5-6 km ileride eğrekkaya deniliyor herhalde emin değilim ama ismine
yok kardeş ben testere için istanbuldan oralara gelmem sudak olsaydı düşünürdüm ama muhabbet eder tanışırız derseniz yapın bir org istanbul'u toplayıp geleyim angara'ya
ertan bey en alttaki balik tatli su levregi avrupa kokenli bir balik turudur...35-40 cm boya 2,5-3kg agirliga ulasabilir..eti lezzetli bir baliktir...solucan mepss sasi kasik rapala yavru balik kisaca hareket eden seyleri yemeye kalkar... saygilarimla