jigging için UYGUN fiyatlı makina tavsiyesi ( daiwa modelleri tercih )

Konu, 'Makineler' kısmında bilge kağan tarafından paylaşıldı.

  1. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    BG 20 biraz yorsa da, bu işe kifayet eder. Elbette gönül bir saltiga, bir stella olsun ister ama, olmayınca, bu alet senelerden beri kendine güvenenleri yüz üstü bırakmamış, işini yapmış bir alet olarak, elbette işinizi görecektir.
     
  2. bilge kağan

    bilge kağan bilge kağan tomas

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    1.150
    Şehir:
    OSMANİYE
    Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    benim de güvendiğim bir makine. ne kadar eski teknoloji de olsa, piyasadaki makinelerin pek çoğundan sağlam ve güçlü. nasip olur da bir canavar denk gelirse o zaman hem benim, hem makinanın performansı ortaya çıkar :rolleyes:
     
  3. furunotr

    furunotr Haluk

    Mesajlar:
    1.965
    Şehir:
    Istanbul
    Selim bey ben aklıma geldikçe belirtiyorum; drag ile biz Boğaz balıkçılarının işi olmuyor; bizim için önemi yok diye; yalnız ben kriter olarak kullanıyorum; nasıl ifade etsem; elimde şu an 3 adet efektif olarak kullanabileceğim makina var (at-çek için) bunların prospektüslerindeki veya kataloklarındaki drag değerleri 10, 13 ve 19 kg.... Şimdi ben sırf bu değerlere bakarak makina tercih etsem hep 19 olandan tercih etmem gerekirdi; ancak ben diğer niteliklerine bakıyorum; yalnız iyi diyebileceğimiz makinalarda drag ne kadar fazla olursa makina genel yapısı da o kadar sağlıklı olabiliyor; böyle bir kıyaslama ucundan, kenarından yapılabilir belki ama dediğim gibi benim için en önemli kriter değil..

    İnsanımızın güce karşı zaafı olduğu bilindiğinden öyle sanıyorum ki drag değerlerini ticarete alet etmek için; gerçek olmasa bile bu değerleri şişirenler ve piyasaya bu şekilde empoze edenlerin var olduğuna ve bu çabaların da etkili olduğuna inanıyorum...

    Daha evvel müzikçalarlar üzerine böyle idi bu durum... Örneğin bende Sony'nin şu aleti mevcuttu...

    http://www.worthpoint.com/worthopedia/sony-ta-2650-stereo-integrated-271329440

    Görüldüğü gibi 8 ohm'da 175 watt çıkış değeri var; arkadaşlar da yeni nesillerden kompakt almışlar aynı marka 3000 watt yazar üzerinde ama tabii bendeki cihazın hem gücü hem kalitesi bunlarınkinden çok çok fazla... Onların 3000 watt aldatma tabii; bir anlığına belki 1 saniyeliğine o değere fırlayabiliyor sonra fısss tabii ki... Ses kalitesi de zaten bendekinin yanında yerlerde sürünüyor falan...

    Bu şekilde çok fazla oyun dönmüştür piyasada; sadece bize has bir durum değil, özelliklerine baktığınızda 100 km.de 5 litre tüketen ama sizin tüm hayatınız boyunca bu değere bir türlü indiremeyeceğiniz otomobillerde olduğu gibi...:)
     
  4. furunotr

    furunotr Haluk

    Mesajlar:
    1.965
    Şehir:
    Istanbul
    O büyüklükte avların denk gelebilme ihtimali var ise jig için tasarlanmış ürünlere yönelmenizi önereceğim; çünki olay ciddileşiyor... Bütçenizi bilemiyorum ama en azından şöyle birşeyler bakmanızı önerebilirim...

    http://www.cengizbalikcilik.com.tr/asp/product/373/OKUMA-SALINA-II-16000
     
  5. furunotr

    furunotr Haluk

    Mesajlar:
    1.965
    Şehir:
    Istanbul
    O dragla 40-50 kg. akyaya nasıl kifayet edecek; yaklaşık 8 kg. drag var o makinada...

    http://www.daiwa.com/reel/detail.aspx?id=47
     
  6. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Haluk abi, bu iş Salina'nın filan işi değil. Bu açıdan giriş makinesi, RAW serisi olabilir ancak. ama dikkat edelim, giriş makinesi diyoruz, kapıya çarpıp elde kalması şaşırtıcı olmamalıdır.
     
  7. furunotr

    furunotr Haluk

    Mesajlar:
    1.965
    Şehir:
    Istanbul
    O makina normal Salina'lardan değil; jig için tasarlanmış olan 16000 modeli; Vedat Abi'de kullanıyordu veya kullandı sanırım...

    Linkine bakarsan makina ile yakalanmış balık resmi mevcut...
     
  8. overclocking

    overclocking Tuluğ

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    2
    Şehir:
    AYDIN
    Size kesinlikle katılıyorum. Ben Kuşadası'ndayım. Bizim burada bir olta malzemecisi Osaka 70 Jig için "Ucuna denemek için 4kg kurşun bağladım , çektim" dedi.
    Ben de acaba mı diye düşündüm. Şansıma bir tanıdıkta da ondan varmış. Bir gün tekneye gidince 105 metredeyken ve bendeki Okuma AV-55B ile 0.28 lik misina ile 150gr kurşunu çekerken 3 kerede dinlene dinlene çekerken (yoruyor),
    onun Osaka 70 Jig makinasını denedim. Makinasında 0.35mm misina ve ucunda 200 gr kurşun varken sanki ucunda 50 gram kurşun varmışcasına kolayca çekti. Kendisine "Bunun ucunda kaç gram kurşun var ki böyle rahat çekiyor" diye sorduğumda bana "ikiyüüüüz" diye kolayca söyledi. Öyle bir söyleyişi vardı ki, sanki "Buna 1kg da bağlasan çekersin" gibi relax bir tavırla söyledi.

    Aynı kişinin, yanında Shimano ve Penn marka attığı makinaları da denedim. Penn hadi iyiydi ama o bile Osaka gibi rahat çekmiyordu.

    İşin enteresanı yanındaki bir abide Shimano'nun, 1250 liralık bir makinası vardı. Makina çok kaliteliydi. Ama onu da denedim ve onda da Osaka'daki sarma rahatlığını bulamadım.

    Sonra gidip hemen bir tane aldım. Zira çok indirimdeydi. İyi ki almışım..
    Dediğiniz gibi 4:1 devir şahaneymiş yani...
     
  9. furunotr

    furunotr Haluk

    Mesajlar:
    1.965
    Şehir:
    Istanbul
    O çekiş makina kalitesi ile değil devir oranları ile ilgili; o zaman mesela bir Shimano Power Aero veya Daiwa QD 45 ile deneyin bakalım hangisi iyi çekecek???

    Tabii Osaka dediğiniz bu makina ile ne kadar zaman çekersiniz böyle ağır yükleri orası muamma...
     
  10. Madturk

    Madturk Mehmet

    Yaş:
    54
    Mesajlar:
    1
    Şehir:
    Kocaeli
    Jigging için kullandığım kamış dam crosspower sea jig, gelelim makinesine fakat gülmek yok... Mitchell avorunner v2 8500. Evet sazan ve yayın için kullanılmakta. Ama inanın çok rahat bir şekilde akya gibi trofe avları koparıp çekmekte. Çanakkale açıklarında çektiğim akya tam 10 kilo 970 gram ağırlığında idi. Zorlanmadan aldım. Hoş burada jigging tekniği belki iş gördü. Makinemin dönüşü 4:3.1. Jig kamış ile spin yapanı da gördüm surf kamış yerine kullananıda.