Jigging Tekniği Jig - Seyirtme - Sırtı

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Hoop nereye gidiyoruz ya. hamamlar voltarenler ne oluyoruz. balık tutucaz alt tarafı. haftaları su üstünde geçen bir adama bunlar denirmi iyiki 2 haftaları burdayız ha. evet şu jig işini bı çözmek lazım bakıyorum işte bende.

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Yılları su üstünde geçen bir adam söylüyor bunları Aliço.

youtube'a git, jigging yaz bir bak. Akşama kadar öyle emme basma tulumba gibi sallar, 300gr'lık jigi jigtiririm, sonrada hiç bir yerim ağrımaz etmez diyorsan, o başka.

1.70 kamışla, 300gr'ı sallamak, elle 5kg maçula çekmekten daha zor oluyor, söylemedi deme. Hafta sonu sana bir kamış, birde jigging tipi gibi bir makine getireyim. 250gr kurşunla bir yapmaya çalış, kendin görürsün neymiş olay.

Hani sonradan, madem böyleydi, niye söylemediniz diye bize çatma da..

3. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    ben takımlara ve raporlara baktım. illaki aksiyonun oluşması adına deli gibi hareketten ziyade benim düşündüğüm meralarda. aksiyon başka şekillerdede verilebilir. 300 gr kullanacağım düşünceme göre. dibi yakalayabilmek adına gerçi 250 gr da iniyor dediğim yere ama belli noktadan sonra süzülmeye başlıyor artık o yüzden biraz daha ağırlaştırılabilir diye düşünüyorum. Arkasındakı iğneyide 6/0 olarak görünce ohh dedim bir anda. lazım olanı

Üstad neden fazla teoride kalıyoruz hala. 4,5 kg maçula üstünde 5 kg balık yine 800-1000 dd/dak yürüyen alet. ve deli gibi akan sular bütünlüğü 6-8 miller azmı yani sarfedilen güç. 20-25 dakika yatar takım dipte, ayrıca bu seyşrtme işi bize yabancı değil yabancılaşmış şekli yeni nesil versiyonu. boğazda karanlıkta torikler tutulmadımı seyirtmeler ile. parlata parlata işin yeni neslini bilmiyoruz eski nesline her zamanki gibi hakimiz. değişik olan iğnesi olta yerine fc si. yoksa aynı model seyirtmeler. 3 lü çarpmalar altında kullanılmadımı senelerce boğazda 1 sandık var seç beğen al kullan.....

Ayrıca sezon sonlarında sarıkanat ve palamut tutarken 25-35 kulaçlar arasında rapala ile çalışmıyormuyuz önünde 400 gr kurşun bağlı iken at dibi bul yukarı çek akşamlara kadar. o kadarda değil ölmedik daha.....

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    İki gözüm üstadım, olmaz filan demiyorum zaten. olay biraz formda olmakla alakalı.

form durumunu bilemem. Ama yorucu bir Şey olduğunu bilirim. Gerisi sana kalmış.

5. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Dikkatimi çeken kamışların muazzam çeker ve esneme kabiliyeti. onu ben öyle bir çalıştırırımki halen başka şeydeyim ben......

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    bunun kamışı vs.si bir sürü para. sonra vazgeçip boşa masraf etmezsin umarım.

zira jigle yakalanabiilecek her şeyi yakalayabilecek imkan ve kabiliyetin var zaten.

7. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Sen öyle diyorsan tamamdır üstadım. bıraktık jig olayını döndük yine klasik yöntemlere sonra deme bana sen klasikcisin zaten yeni birşeye bakmıyorsun etmiyorsun şudur budur diye....

8. 3182

3182

Ben aldım denemek için fakat denemek nasib olmadı . Balık varken iş yapmaz boşa kürek çekmeyelim diyerek öyle kaldı bi kenarda. Balık yokkende zaten iş yapmaz dedik. Muhtelif jiglerimiz mevcut :D

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    ustam kendimi senin yerine koyuyorum. Şahsen düşünürken bile belim başım kopuyor.

Ama ben sen değilim malum. Kendini bir tart, ben bu işi yaparım diyorsan, ona göre masrafa gir. bir heves gelip geçerken cebi de boşaltıp gitmesin hani.

ege, bandırma vs civarında olsak, bu işe girişmeye değerde, bizim buralarda çok fazla getirisi yok bu meretin. Ama fani dünyadan jig sallamadan gitmek meselesi de var elbette. Bütçen vs. uygunsa, dene en azından, buda bir maceradır.

Ben sadece artısı eksisi nedir onu vurguluyorum,hepsi bu iki gözüm.

10. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Vücut ham ise , at çekte bile .kol yoruluyor ise bence jiğ olayına başlamadan önce spor salonuna gitmekte fayda var.. :)

11. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Muvaffak

Şayet ham bir mera bulunursa,üstüste 3 ila 7 kg genelde aradada bir,iki daha büyüğü,hemen birkaç saat içersinde alınabilinir.

Bilmem sizin oralarda rasladınmı.Buralarda 8-10 metrelik profesyonel teknelerin hemen hepsinde başaltı tarafında,çift yönlü, kalın camlı ayna tabir edilen,seyir halinde kıyı yollu seyredilirken iki gemicinin sırt,sırta yataraktan,birisi kıyı tarafında diğeri açık su tarafında özellikle lüfer,çupra ve levrek akımlarında etkin olunan bir yöntem vardır.

Azami 10-15 metrelerde etkin olan bu yönteme maalesef kıyı yollu akan akan tüm balıklar hedef ve av olur.
    Yeterki reis,akan balığı emeğe değer bulsun.

Zaman,zaman sadece dibi seyretmek amaclı yattığım olmuştur.

Bu esnada 8-10 bireylik sürüler halinde sinagritler görmüşlüğüm olmuştur.

Üstad Tahir Gürhan kardeşim avlarında biryerden bir sinagrit aldığında tekrar oraları tarar ve kimi zaman bir ikincisini,hatta üçüncüsünüde yakalar.

Yani sinagrit aslında bir sürü balığıdır.

Geçen seneki yoğun jig avlarımızda bir haftalık sürede 11 sinagrit 6 trança almış,3,4 tanesinide kaçırmıştık.

Partnerlerim,çok emeğimin geçtiği Muharrem ve Ferhat kardeşlerim olmuştur.

O zamanlar maalesef pek keyflenmiştik,gözümüz birşey görmemişti.

Hatta bu forumda ilk rapor ve resimleri koyduğumda 20 sayfaya ulaşan çoğu tenkit dolu yorumlar almıştım.

Şimdi anlıyorumki onların çoğu haklıymış.

Vicdan azabı çektiğimi itiraf ediyorum.

Bakın bu sene o geçen seneki avlardan eser yok.Belki istikrarsız hava şartları nedendir ancak jig yerine göre bir katil yöntem olabilir.

İnsanın balıkcılık hayatında ancak tutabildiği o trofeleri bir haftaya sığdırabilir bir yöntem haline gelebilir jigcilik.

İnsan nefsine yenilebiliyor maalesef.

Hakikatende Ege yada oralara yakın yerlerin avcısı olaydın jige soyun derdim.

Sırf merak için edinip haylide para ödeyeceğin bu jig yöntemi sana istikrarlı balık vermez sularında.

Yani özetle Marmara için tavsiye etmiyorum.

Sevgimle kal

12. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Ben o takımı bir şekilde tasarladığım jigle deneyeceğim kamışıda serdardan alırız bakalım. ondan sonrasına karar verelim.....