Jigging yöntemi görselim

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Teşekkürler,bu konuda bazı çalışmalarım var yani video çekimleri falan.

Sevgiler

2. huseyin84

huseyin84 hüseyin

sayın Vedat Abayoğlu.
    Eşsiz tecrübe ve bilgi birikimlerinizden öğrenecek çok eksiğimiz var.yaptığınız paylaşımlardan da eksiklerimizi tamamlıyoruz.
    yüreğinize sağlık.

3. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol sevgili Hüseyin.

Gayem örnek olarak sizlere yardımcı olmaktır.

Sevgimle kal

4. ADNAN

ADNAN ADNAN KOLAY

Favori Kamış:
    İTALCANNA KOMBAT İTALCANNA BLACK FURY
    Favori Makine:
    SHİMANO ALBRİD SHİMANO SUSTAİN 4000 FE
    En İyi Avı:
    KARAGÖZ MIRMIR LEVREK LÜFER
    VEDAT ABİ GÜZEL BİR VİDEO TEBRİKLER

5. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Beğendiğine sevindim Adnan,teşekkürler

6. greenpiiz

greenpiiz ibrahim

Favori Kamış:
    Mitchell Premier
    Favori Makine:
    Okuma Marshall
    En İyi Avı:
    15.460KG Trança
    Gerçekten ders niteliğinde bir video olmuş , Bir yandan bu tip kurumlarında avcılara yönelik cekim yapmalarıda hoşuma gidiyor .

Jigging yöntemini ilk defa bu haftasonu deneme fırsatım oldu . Teknemı yenı aldım ve henuz mera keşfindeyim . bir adet octopus dedıklerı ve birde sizin videoda gösterdiginiz türden olmak üzere 2 tane jig sahibiyim şimdilik .

Umarım bazı kayda değer avlar yapabilirim .

Saygılar. Ve İzmir ' den selamlar

7. .:EmR@H:.

.:EmR@H:. Emrah

Favori Kamış:
    AlbaStar 3.00 spın 60gr
    Favori Makine:
    SeaHawk sa50 5 bilye
    Sabahtan beri jig hakkında doğru düzgün bir bilgi arıyordum. Eski bir konu ama şuanda aklımda hiç soru işareti kalmadı harika bir anlatım Vedat abi

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çılgın Vedat amca, bu görsel dersini izlemiştim, gene izledim. Biliyorum ki 3 - 5 kere daha izleyeceğim zaman zaman.
    Öyle güzel anlatmışsın ki hemen bir jig takım kurmak geldi içimden. :)

Bir haftadır bakıyorum da forumda göremiyorum seni. Yokluğun çok belli, son sözü söyleyecek bilir kişi olmayınca bazı konular muallakta kalıyor.

Seni en kısa zamanda forumda görmek dileklerimle. Sevgilerimle... :)

9. mustafa_06

mustafa_06 mustafa

Favori Kamış:
    D.A.M phyton spin 50
    Favori Makine:
    shimano nexave 4000FC
    En İyi Avı:
    97 cm Baracuda
    Değerli büyük Üstadımız Vedat Amca;
    Hemen hemen her konuda Her şeyde ben gibi bu işe gönül vermiş genç kardeşleriniz bilin ki 'SİZ'İN' paylaşımlarınızı izliyor ve örnek alıyor.
    Siz gerçekten bu işin ehlisiniz.Forumda her konu başlığı altında uzun uzun tecrübeleriniz,yaptıgınız av raporlarındaki detaylı püf noktalarını sıkılmadan usanmadan en ince ayrıntısına kadar anlatmanız,herkesi ayırt etmeden elinizden geleni sunmanızdan dolayı Size kendi adıma ve forumumuz adına teşekkürü bir kez daha borç biliriz.
    Saygılarımızla Kendinize iyi bakınız...

10. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Mustafa

Değerli mesajını İstanbuldan dün gece döndüğümden,işte bu sabahın erken saatinde ancak okuyabildim ve cevaplıyorum.

Yorum ve kanaatlerin beni yürekten sevindirmenin yanısıra,yolumun ve çabalarımın doğru olduğu,bir kere daha net anlamama vesile olmuştur,teşekkür ederim.

Bundan sonrada tüm aksifikirde olanlara rağmen çabalarım aynı şekilde sürecektir.

Sevgimle kal

11. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    [QUOTE

Bir haftadır bakıyorum da forumda göremiyorum seni. Yokluğun çok belli, son sözü söyleyecek bilir kişi olmayınca bazı konular muallakta kalıyor.

Seni en kısa zamanda forumda görmek dileklerimle. Sevgilerimle... :)[/QUOTE]

Sevgili Volkan

Yukarıdaki sözlerin nezdimde altın değerindedir.

Bakınız beni tenkit ediniz,kimi zaman alınır gibi olsamda ediniz.
    Hatasız kul olmaz.Kimbilir benim içinde zaman çok geç değildir.

Sevgimle kal oğlum.

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr

Gözlerim doldu, boğazım düğümlendi. Bugün bu kadar mutlu olamazdım hiçbirşeye. Son kelime varya o son kelime... Diyecek söz bulamıyorum. Koca yüreğin anlamıştır, ifade edemediklerimi. Ne yazarsam hafif kalacak o bir kelimen karşısında.

Bil ki seni seviyorum, bil ki yalnız değilsin, seni çok seven benim gibi yüzlerce insan var. :)

13. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Gönlüme iyice yerleşenlere,üstelik yaşıda tutanlara oğlum demekten mutluluk duyarım.

Kafadan herkese Sevgili kelimesiyle başlayıp öylede bitirsemde,hakikaten çok sevdiklerime kızım yada oğlum derim.

Bu deniz havası devamlı balığa gidenleri,ileri yaşlarında bir miktar agresif yapabiliyor.
    Agresif olmak beter bir adam demek değildir.

Bende kin yer edemez.Kızgınlığım ise gelir vede geçer.

Neyse ben sizlere balıkcılık konularında herzaman yardımcı olabilmeye devam edeceğim.

Bu konuda ne istersenizyaparım.

Sevgimle kal oğlum.

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bugün layitayin bir gündü sabah kalktığımda şu an çok özel birgün artık benim için. Hele hele çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir büyüğümün bana oğlum diye hitap etmesi herşeyin üstündedir.

Geçen hafta yoktun, foruma her girdiğimde bakmaya başlamıştım bugün varmı diye. Her bakışımda bir üzüntü duydum çünkü hiç online göremiyordum.

Sonra, bakayım bu denli sevgi duyduğum usta kimdir dedim? Bu denli bilgi sahibi, kitap yazmış, her platformda bulunmuş ustanın elbet internette bi geçmişi vardır dedim. :)

Bir sitede kısa hayat hikayeni buldum, ismini hatırlamıyorum sitenin. (Hafızam zayıftır :))

Derede başlayan bir balıkçı öyküsü, evdeki iğneleri kıvırarak balığa giden bir çocuk. :) (O ne sıcak, güzel bir hikaye)

30'lu yaşlarda bankada bir görevde müdürken görevden ayrılıp balık peşine düşülmesiyle bugünlere gelen yaşayan bir efsane.
    En çokta bu son yazdığım vurdu beni. Nasıl bir cesaretle memuriyeti bırakıp, balık peşine düşülebilinir. Nasıl bir balık yakalama tutkusudur ki diye düşündüm tabi.

Saygı duymamak elde değil. :) Ben gibi en acemilere bile sabırla bişeyler öğretmeye çalışma da cabası. Bu kadar öğretme isteği, bu kadar verimkarlık şapka çıkartılacak türden.

Özgeçmişini okuyunca daha bir sevdim, daha bir anlamaya çalıştım.
    Aldığım açık çeki hemen kullanayım affına sığınarak :D

Evet biraz fazla asabi bir yapın var. Eleştirilmeye hiç tahammülün yok.
    (Bunların nedeni: "Bugüne kadar hep verdim, elimden geleni yaptım, halen beni nasıl eleştirebilirsiniz" düşüncesi) olabilir diye düşündüm.

Bazı konularda hassasiyet göstersende öyle sert çıkışlar yapıyorsun ki, karşındaki madur konuma geliyor ve haklı olduğun konularda dahi sen daha fazla üzülüp yıpranıyorsun.

Bunlar benim dışarıdan gördüğüm seni yıpratan durumlar diye düşünüyorum.
    Niye yazıyorum : Daha fazla üzülüp, incinmeni istemediğimden yazıyorum.

Ben öyle kolayına "anne - baba" lakabını başkalarına kullanacak biri değilim.
    Baba lakabını kendi isminin önünde kullananlara karşı da yazarken "amca" diye hitap ediyorum. Çünkü bu isimler bana göre çok özel isimler.

Madem sen bana, layık görüp te oğlum dedin, bana bu sıfatı yakıştırdın. Sende benim Vedat babamsın. :) Tabi yazışmalarda kullanmayacağım, hoşuna gitmeye bilir. Hoşuna giden hitap şekliyle hitap edeceğim ama bilki artık İzmir'de de bir oğlun var. Kapım herdaim sana açıktır.

Yukarı da yaptığım tespitleri eleştiri olarak alma lütfen, dışarıdan bir göz olarak durum tespiti olarak düşün. Yanlış algıladığım durumlarda olabilir. Her neyse sen benim iyi niyetli yazdığımı biliyorsun. :)

Senden istediğim tekşey; sinirlenip, yıpranıp önündeki uzuuun yılları kısatmamandır.

Sevginleyim, seninleyim...

15. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Volkan

Herzaman dediğim gibi,emek vererek sizlere birşeyler verme gayretinde bulunurken,keyf aldığımı,bana zahmet olmadığını,helede okumaya,yazdıklarımı denemeye değer bulupta,neticelerini bildirmeniz karşısında,kendimi ödüllendirilmiş saydığımı yazmışımdır.

Balıkcılık olgusunu çok ciddiye aldığım bir hakikattir.

Bence yaradanın bu hislerle donattığı kişiler imtiyazlı kişilerdir.

Hayattan doyasıya zevk almakla sanki eşdeğerdir bu balıkavı ve doğa sevgisi.

Aşılamaya çalışırım hep karşımdakilere,bıkmadan,usanmadan,keyfle,vede zevkle.Kişi seçmem bu konuda nezdimde herkes eşdeğerdir.

Ancak şimdi görüyor v e hissediyorumki,bazılarınızın müspet görüşleri beni diğerlerinden bile daha fazla mutlu kılmaktadır.

Seni kastediyorum sevgili Volkan.

Şunu bilki,bazı art niyetlilerle olan mücadelemde,yıprandığım varsayılsada,işte tam ifadesini sende bulduğum bu mutluluk hissi,tüm üzüntülerimin nötür hale gelmesini sağlamaktadır.

Sana ne kadar teşekkür etsem azdır.

18 mayıs Mordoğan Şenliklerine katılacağım.Sonrasında 26 Mayısta İzmirde Alamatra balıkcılıkta , hazırlayacakları imza gününde bulunacak,meraklılara,heveslilere muhtelif balıkcılık tekniklerini anlatacağım.

Bu süre zarfında görüşebilmeyi umuyorum.

Sevgimle kal evlat.

16. ethr

ethr emirhan

Favori Kamış:
    daiwa saltiga jig rod
    Favori Makine:
    shimano torium 30
    En İyi Avı:
    lahos (grida 9 kg)
    Vedat bey merhaba daha once raporladigin konularada bakarsaniz hep sirti avlarindan balik yakaladim ancak hep bu avlarin oncesinde jig methodunu denedim bunuda sizin raporlarinizdan okuyarak ogrenmeye calistim.ben istanbulda restaurant isletiyorum ancak yaz aylarinda datcadaki yazligimda avlaniyorum ve jig avinda bir turlu mutlu sona ulasamadim gerek yemli mercan yakaladigim yerlerde denedim gerek daha once balik yakaladigim yerlerde hicbir sekilde sonuca ulasamadim. Salina 1000 makinam var daiwa saltiga jig kamisim var ve bir suru jigim var ama sonuc basarisiz.Eger birgun canakkaleye gelirsem sizle ava cikma imkanim olur mu ? Balik tutmak benim icin buyuk bir tutkudur sizin gibi.

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Emirhan

Mesajındada belirtmiş olduğun gibi yaz aylarında jigging'i denemektesin.

Oysa bu methodun etkin olduğu aylar vardır.Yaz ayları esasen nerdeyse tüm balıklar için kısır aylardır.

Jigging metodu doğru zamanda,doğru yerde ve doğru takımla yapıldığında illaki avcısına iri balık yakalatacaktır.

Jig için en iyi aylar ilk ve sonbahar aylarıdır.

Şayet buralara gelirsen elimden geleni yaparım ancak illaki iri balık yakalama konusunda garanti vermem zordur.

Sevgiler

18. ethr

ethr emirhan

Favori Kamış:
    daiwa saltiga jig rod
    Favori Makine:
    shimano torium 30
    En İyi Avı:
    lahos (grida 9 kg)
    Oraya gelip amac buyuk balik yakalamaktan ziyade sizin gibi bir ustayla avlanabilme imkanidir.bana onerebilecegibiz bir tarih araligi var mi

19. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sadece gelmeden bir hafta önce haber verirsen iyi olur

Sevgiler

20. cemal doğan

cemal doğan cemal doğan

Vedat abi konunu bu şekilde kullandığım için özür dilerim.
    Ama bu özel mesajım nedense çalışmıyor.
    Abi ben nasipse önümüzdekiayın sonunda çanakkale geyiklide olacağım.
    O mevsimde kıyıdan hangi balıklara hangi takım ve yemlerle ulaşabilirim.
    Yardımcı olabilirsen çok sevinirim.
    Sevgiler,saygılar.