Kaç, Kurtar Kendini Kepçeci

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler Caner, inşallah bu sefer iyi bir yağmur yağar. Hafta sonuna doğru yağarsa daha bir güzel olur. :) Yılan balığının ben hiç tadına bakmadığım için merakımdan aldım. Yüzmek te ayrı bir tecrübe oldu. Bilmek lazım bunları. :)

Sana daha güzelleri rastgelsin...

Fotograf eklemişsin, teşekkürler Caner. :) Bende kafam karışınca forumda bayağı aradım, mığri ile yılan balığının farklarına ilişkin bir yazı. Bir zamanlar okumuştum bir raporda. Bayağı aradım ve buldum.
    (Mufi) Nicli abi en güzel ayıraçı vermiş. :D
    Yılan balığında, alt dudak daha uzun, miğri de ya eşit, yada üst dudak uzun.
    En kolay şekilde sanırım bu ayırım yeterli. :) Kafa kısımları falan farklı, üst yüzgecin başlangıç noktaları falan da farklıymış.

Yalnız çene yapısından bile bizim tuttuğumuz balık, yazılanlara göre yılan balığı. :)

İçim rahatladı :D
    Teşekkürler Alico abi. Allah mı söyletiyor nedir? İnşallah abi, sınırları zorlamak adına bayram tatili ilaç olacak. :)

Sana da kofanalar rastgelsin. :)

2. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Volkan tebrikler yine süper bir rapor olmuş :) şu levrek için orta bir noktada av yapalım ne dersin :D biz burdan çıkalım siz izmirden ortak noktada buluşalım :D

3. FERSUN

FERSUN HAKAN BİNGÜL

yılan balığı

Volkancım selamlar , yılan balığını pişirirken az sarımsak , biber salçası ve zeytinyağı ile hazırladığın sosun içinde terbiye edip , öyle ızgara yaparsan daha memnun olacağını sanıyorum.Tatlı suda da yaşayan bir balık olduğundan genelde denizden de yakalansa kendine özgü bir kokusu vardır.Mığrıyıda bu şekilde yaparsan hiç fena olmaz.,

saygılarımla

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Olur Seçkin :D Ortası neresi olur sence? Tekirdağ iyimi ? :D:D:D
    Ne de olsa oradan da arkadaşlarımız var. Avlak sıkıntısı da çekmeyiz. :):):)
    Levrekten çok lüfer çıkıyo ama olsun, belli mi olur. :D

Sana da rastgelsin... :)

Teşekkürler Hakan abi, balığı mındar etmeden yüzmeyi becerdim. Mındar etmeden de pişirebilirsem çok iyi olacak. Ne kadar leziz tatlar, o kadar rahat izin :D:D:D (Kendim için bişey istiyorsam ne olayım :D)

Çeşitli soslar var internette biraz baktım. Senin önerdiğin sos daha basit, pratik. Muhtemelen önerdiğin sosla yapacağım. Balık parçalarını şişe dizerken balık, soğan, domates, balık, soğan, domates sırasıyla dizmeyi düşünüyorum.
    Sence uygun mu? Bir de ne kadar mangalın üstünde duracak. Yarım saatte falan pişirme, pişirme süresi nedir?

Miğriden bişey yapmayı düşünmüyorum, yılan balığı da ilk ve son olur zannedersem. :D:D:D

Rastgelsin... :)

5. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Tekirdağ deyilde Gelibolu felan :D:D

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :D :D :D Bigün inşaallah. :):):)

7. marmarasinariti

marmarasinariti Tuncay Kuşcu

Eline sağlık Volkan ortaya karışık yapmışsın:) Levrekleri bekliyoruzz

8. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Dostum tebrik ederim. Ben de 4 ekim 7 ekim arası Karaburun' daydım, 1 sargoz yakalayabildim :) Hava çok çok sakin levrek yoktu. Ama yerel balıkcıların ağlarında palamutlar çıktı. :(

9. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi olur mu öyle şey ya zaten gittiğimiz yer sır olmayan bir yerdi biliyorsun, Ümitin özel meralarından değildi ama bilmiyorum tabi canı sıkılır mıydı, Mutlaka gidelim abi senden teorikte çok şey öğrendim pratikte de öğreneceğim daha çok şey var :)

Mesela nereden buluyorsun o montları gibi :D:D:D:D

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim, en yakın zamanda yakalamak nasip olur inşallah hepimize.

Teşekkürler Alper, dediğin gibi havalar beklentiden sıcak ve durağan geçiyor. Çalkantı yok, rüzgar yok. Levrek için olumsuz doneler tabi ama yakalayan yakalıyor bu verimsiz zamanda bile. :)

Umarım en kısa zamanda ikimize de rastgelsin. :)

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Merayı tahmin ediyorum ama tam emin değilim orası mı? Zannedersem, sen Ümitle avlanmadan önce yazıştığımız yer, doğru mu? :D

Oraysa gelebilirdim, özel mera olmadıktan sonra sorun olmazdı sanıyorum. Neyse mera kaçmıyo ya, denk getiririz elbet.

Benden öğreneceğin şeyler konusunda tereddütlerim var. :D:D:D

Sert sahte ve silikonlarla ilgili teorikte bir birikimim var ama pratikte dökülüyorum. :D:D:D

Mont, Serhat abilerin evinden alınma, balıkta kullandığımız montlardan biri. :D (Bi daha pek kullanmam, mecbur kalmazsam:D)

Piyasa da bulamazsın, yurt dışınday ebaydan getirtmişler. :laughing:

12. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi bu ne yurt dışı merakıymış ya senin mont yurtdışından ümitin malzemeler japonyadan yerli malı yurdun malı diyecem ama sanırım yeterince yerli malı yok :D

Abi bende teorikte sizler sayesinde ufak bir kaç şey öğrendim, ümit benim malzeme çantasına bakınca onun yüz ifadesini gördüm ya, kesin yeni sahteler almam gerektiğine kanaat getirdim :):) ama bu sefer sadece tavsiyelere uyarak alacağım.

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :D:D:D Çok malzemeye gerek yok, hedefi iyi belirleyip, yedekli şekilde nokta atışı yapmak en iyisi bence. :D
    Ümit'in tavsiyelerine azami şekilde uymaya çalış, gayet başarılı.
    En yerinde öneriler ondan gelecektir. Kısmetin bol olsun. ;)

14. mesut sevil 25

mesut sevil 25 mesut sevil

Favori Kamış:
    palikan
    Favori Makine:
    robin 28
    En İyi Avı:
    levrek 8.250 kg
    volkan kardeş bu iş burda bitmedi benin adımda mesutsa bu yıl sana o levrek konusunu açtırıcam sen merak etme eli boş dönsekte yineede zevkli bir gün geçirdik en yakın zamanda görüşmek üzere ha bu arada senı tanıyan kişiye ben ismini söylemedim seni görür görmez volkanlamı geldın dedi yanı baya meşur oldun kardeşim

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Mesutcum, inan bende çok memnun oldum birlikte avlanmaktan. :)
    Seni biliyoruz zaten, uygun şartlar oluşunca ne denli başarılı avlar yaptığın aşikar. :) Yeni donanımınla neler yapacaksın bu kış kestiremiyorum bile. :eek: :D

Yalnız bi sürü silikon verdin beni mahçup ettin :eek: Beğendiğin birşey olursa benim çantadan çıtlatmaktan çekinme. :D (Gerçi ihtiyacın yokta, hatıra bahabında ;) )

Biraz verimsiz av ve ayrık yerlerde avlandığımızdan tam eğlenemedik. Birkaç balık çıksın, gör neşeyi, muhabbeti. :D :D :D

Ne zaman gelsem, atçeke giderken haber vereceğim, boş ta geçse beraber avlanmak, senin deneyimlerinden ve anılarından lezzetlenmek harika. :D
    (Benim anım olmadığından bişey anlatamıyorum idare et. :D)

Yeni avlarda görüşmek üzere, haaa balık torban bizde kalmış, Serhat abi'nin eline geçmezse bi dahaki avda iade edeceğim. Eline geçerse, başkasına verir, inşaallah görmez. :D:D:D

(Allah Allah nerden tanımış beni, malum oldu herhalde. :D)
    Rastgelsin... :)

16. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Volkan,
    Sezonun açılması an meselesi. Bu sezon çok güzel av ve trofelerle raporlarının taçlanacağına inanıyorum.
    Herdaim keyifli avlara.
    Sevgi ve selamlarımla...

17. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Reismlerden ziyade raporlarını okumak hoşuma gidiyor. Anlatım harika kendi adıma av esnasında yanımda partnerim varsa pek konuşmam arada sırada nadir konuşmalarım olur onları bile aklımda zor tutarım ama siz çok başarılısınız avlarınızda ona keza çok güzeller en kısa süredede 4-5 kiloluk bir levrek alacaksınız gibime geliyor avlarınız herzaman neşeli ve bereketli geçmesi dileklerimle Rastgelsin

18. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Abi yine mi levrek yoook:p Canı gönülden tebrik ederim ve güzel anlatım için teşekkürler bir nefeste okudum:)

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Bahadır abi, dediğin gibi sezonun eli kulağında. Daha sezon başında yakaladığın trofe bizlere de umut oluyor. Darısı tüm emek veren arkadaşların ve benim başıma. :)

Teşekkür ederim, beğendiğinize sevindim. Aslında raporu moralsiz yazdım, tuttuğum takım bozguna uğramış :p Neyse yenmekte yenilmekte var bu işte. Biz gene levreğe yenildik, yeneceğimiz günü iple çekiyorum. :)
    Bende genelde avda konuşmam pek ama iyi gözlemciyimdir.

Bide tutamadığımdan çeneme vuruyor galiba. :D
    Sizlere de rastgelsin. :)

Bu kadar uzun yazıya nefesin yetti mi kardeşim. :) Teşekkür ederim, gene levrek yok dediğin gibi. Sırf bende değil kimsede yok ama yok olanlar yazmıyor. Hatta olsa da yazmıyor. :D
    Siz maaşallah hafta demiyor, ne çok lüfer tuttunuz bu kış. Geçen sezon bu derece iyi avlar hatırlamıyorum. Bu sezon mu iyi geçiyor yoksa yazmıyormuydunuz şüpheye düştüm. :D
    İşle atçek zamanlarını oturttun bir şekle sanırım. İş nasıl gidiyor?

Sana da rastgelsin Çağrı. :)

20. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Volkan dostum tebrikler..

Raporlara göz atmadan önce inşallah Volkan rapor koymuştur da okurum diye içimden geçirdim, beni boş çevirmediğin için ayrıca teşekkür ederim:D

Levrek tutmuşsun tutmamışsın hiç önemli değil (he inşallah tut tabii ki:) de).. Raporunu okurken en keyif aldığım arkadaşlardan birisin..