Uzun zamandır gidemediğim balık avına zaman ayırabilmek için bir hafta önceden işleri ayarlayıp hafta içi 15.00 gibi yola çıktım.Hedef balıklar tatlı su levreği,turna ve yayın olduğu için yemleri ona göre aldım.Aslında yayın için pek ümidim yoktu ama yanımda giderken Solucan,tavuk ciğeri,istavrit ve bir miktar karides götürdüm.Yolda Av partnerim Harun ile buluştuk ve avlağa doğru yola çıktık.İstanbul'da yağan müthiş yağış beni korkutmuştu ama avlakta yağmur yoktu.Yolda bizi leylekler karşıladı. Avlağa vardığımızda gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra oltaları suyla buluşturduk. İlk olarak oltalara solucan ve turna için istavrit takarak gönderdik.Gelen ilk balıklar tatlı su levreğiydi.Fakat istediğimiz büyüklükte değillerdi ve oltayı yuttukları için iğneleri çıkarırken balıklar zarar görüyordu ve iade etme şansımızda olmuyordu.Bu nedenle tatlı su levreğinden vazgeçtik.Turna ise yeme dokunmuyordu bile sabah saatlerinde at çek yapmak üzere turna takımlarını da topladık.Akşam saatlerininde yaklaşması ile oltaları çekip yayın için takım hazırlayıp yemledik ve suya gönderdik. Akşam yemeğini mangal başında özellikle Harun'un muhteşem yaptığı patlıcan salatası eşlğinde bir güzel hallettikten sonra sohbet muhabbet derken tekrar kıyıya oltaların yanına geldik ve ateş yakarak yayınları beklemeye başladık. Bizim orada senelerdir ördeklere ve kazlara saldıran hatta bir iki tanesini yiyen balık muhabbetimiz vardır.Ben ısrarla o balığın varlığına inanır ve bir gün tutacağımı söylerim ve tabii malum arkadaşlarımda devamlı alay eder.Gene harun'la aynı muhabbete başlamıştık ve ben balık gelsinde oltayı götürsün tutmayayım ama olduğunu göreyim yeter diye devamlı takılmış gibi tekrarlıyordum.Gece üç buçuk gibi Harun'un birden arkama bakarak gözleri büyüdü ve Onur oltaya bak dedi.Arkamı döndüğümde tavuk ciğeri ile yemleyip gönderdiğimiz ve toprağa sapladığımız olta öne doğru u şeklini almaya başlamıştı.Hemen yerimden fırlayarak oltayı kaptığım gibi asılarak çekmeye çalıştım.Oltanın ucunda sanki kaya vardı ve balık sadece tek bir hareket yaptı ve olta anında koptu.Ben ellerim boş ve hayal kırıklığı ile kalakaldım.devamlı beklediğimiz ve hayalini kurduğumuz balık gelmişti ve geldiği gibi de gitmişti.Fakat bu bana çok önemli bir şeyi bir kere daha öğretti.Deneyim,kullanılan malzeme,hazırlık balık tutma da çok önemli.Takımları hazırlarken Harun misinanın yayın için yetersiz olacağını söylemişti ve hatta birinin ucuna çelik beden takmıştık ama belkide bende hep beklememe rağmen büyük bir balığın gelebileceğine çok fazla inanmıyordum belki de o yüzden yanımızda bulunan kalın misinaları bile sarmadan oltaları attık.Aslında oltada ki misinalar çok da yetersiz değildi ama büyük balıklar için zayıf kaldılar herhalde.Tabii biz hemen elimizde ki en kalın misinaları oltalara sararak tekrar yemleyip attık ama bir daha ara ki bulasın balığı.Ayağımıza kadar gelen firsatı tepmiştik bir kere.neyse bu hislerle sabahı ettik ve sabah turnalar av peşinde zıplamaya başladılar karşımızda.İlk önce kıyıdan at çek yapmaya başladık ama gelen turnalar çok küçüktü ve zarar vermeden göle iade edildiler. Daha sonra kayık ile göle açıldık.Sağımızda solumuzda turnaların balıklara saldırışını ve balıkların can havli ile kendilerini suyun dışarısına atışını defalarca izledik.Turnalar ise alay eder gibi 2-3 metre yanımızda suyun dışına atlayıp duruyorlardı fakat maalesef bizim oltalara hiç uğramadılar.zaten geceden uyumadığımız için yorgunlukta vardı.Çok fazla uzatmadan avı sonlandırdık.beklediğimiz balık kaçmasına rağmen bana ben buradayım mesajını verdi ve bende kendisine merak etme en yakın zamanda hazırlıklı olarak doğru malzeme ve daha fazla deneyimle geliyorum görüşeceğiz diyorum.
Herşey çok güzel geçmiş (kaçan balık hariç).tabiki bunlar balıkçıda tecrübe kazandırıyor.bir defasında da denizde bende aynı şey olmuştu.balık yemi alıp tıpış tıpış ilerlemişti.bir türlü kıyıya doğru yönlendiremiştim balığı ve sonunda iğneyi kırıp kaçmıştı.yine de güzel bir av günü geçirmişsiniz...inşallah hayallerinizdeki balığı yakalarsınız...
Tebrıkler cok guzel bır rapor.Zevkle okudum.Insallah bır gun o balıgı tutabılırsınız.Redbul ıcıyordunuz sanırım.Nasıl enerjı olarak faydası var mı
resimler için tşkler. bu arada geçen park halınde bir otobüs gördüm, önündeki yazı ; LEYLEK HAVADA TURİZM
teşekkürler yavaş yavaş yaklaşıyoruz o balığa orada büyük balık olduğunu gözlerimle gördüm ya artık tutana kadar durmak yok
Onur bey, raporunuzu keyifle okudum. Görsel yönden de oldukça doyurucuydu. Eline emeğine sağlık. İnşallah bir gün o balığı yakalamanız dileği ile.
slm onur abicim kareler anlatım harika balığıda alsaymışınız süper olacakmış her kaçırdığımız balık kulağımıza bir küpe takıp gidiyor bizede zamanında çok küpe taktılar halende takıyorlar özellikle misina ve kalama yani debriyaj çok önemli zamanında bunları ayarlamadık çok balıklar kaçırdım o küpeler sayesinde hep bişeyler öğreniyoruz umarım o kaçan balığın daha büyüğünü yakalarsınız inşallah rastgele abicim
Tebrikler avınız daim olsun buda aklınızda kalsın herzman kamışınızın kalamasını biraz gevşetin balık koparamayacak ve kendini yoracaktır böylece kenara almanız kolaylaşır
evet bende özellikle balığa göre hazırlık yapmanın önemini daha iyi anladım bir daha ki sefere çok daha hazırlıklı olarak balığın karşısına çıkacağım
bırakın kalamayı gevşetmeyi olanca gücümle asıldım oltaya ve dediğim gibi balık tek bir hareketle kopardı çok aceleci ve heyecanlı davrandım ama iyi tecrübe oldu bir daha ki sefere böyle olmayacak ve inşallah resimlerini koyacağım
ah o iri yayınlar yokmu aynısını bende yaşadım hala aklımdadır anlatmadan geçmeyeyim takımda kalın sazan misinası vardı diğer takımda ip misina ip misinaya vurmadı naylon misinaya vurdu öyle güçlü asıldım ki , mubarek öküz gibi oluyorlar 10 saniye sürmedi koptu gitti bu tarz takımlarda muhakkak 1 mm misina ve yukarısı olacak yoksa gerisi hikaye yemi aldığı gibi timsah gibi dönmeye başlıyor 10 cm bile çekemiyorsun balığı alıp gidiyor takımı o an öyle bir heyecan yaşamıştım ki iki gün kendime gelemedim yinede keyifli bir av olmuş belli inşallah o balıkla tekrar buluşmanız dileğiyle
Raporunuz çok keyifli elinize emeğinize sağlık. Eger büyük bir balık var ise oltanın ucunda bunu hissedersem oltayı bırakıyorum misinayı salıyorum özgur oldugunu hıssedıyor gezmeye baslıyor sonra hafıf hafıf cek sağa diyorum. Yayın buyuk balık 30 Kg (Örneğin) gucle cekıyor bizde karsılık veriyoruz mısına dayanmıyor Özledim Balık tutmayı ya
Tebrik ederim sizi gerçekten, raporunuzdaki anlatım ve fotoğraf çekimlerindeki hassasiyetiniz bize oradaymış gibi büyük zevk verdi.
Sizleri tebrik ederim. Kaçan balık büyük olur lafı bize her zaman birşeyler öğretiyor. Çok güzel bir gün geçirmişiniz. En kısa zamanda daha verimli avlarda olmanız dileğiyle.
Kaçan yayına üzüldüm doğrusu. Bir dahaki sefere umarım çıkarırsınız. Bu baraja turna için birkaç kez gitmiş ve devasa turnalar görmüştüm. Sahte yemlere bir türlü vurmayıp beni deli etmişlerdi. Yakında tekrar kamp için gitmeyi düşünüyorum...
merhabalar... ben o cok guzel ve lezzetli patlican salatasi yapan adam. gercekten guzel ve heyecan verici bir geceydi. dun gece Onur kardesim ile bu sefer saglam bir ekipman ile yine gorev basindaydik. ama gelen giden olmadi. yine keyifli bir geceydi. durmak yok.. o canavari yakalayana kadar devam...