Kaçan balık

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında seteka tarafından paylaşıldı.

1. seteka

seteka Sabri

Geçen hafta cumartesi günü için sazan avına gitmek için arkadaşlarla sözleştik. İlk kez sazan avına gidecektim. Tatlı su tecrübem yok. Sabah acil işlerim olduğu için saat 12 gibi 120 km lik yola koyuldum. Ben gelene kadar arkadaşlar 10 kadar irili ufaklı sazan avlamışlar. Oltalarımı hazırladım. Bismillah diyerek salladım. 3 tane irili ufaklı balık aldıktan sonra saplamayla sabitlenmiş kamıştan zil sesi gelmeye başladı. Bir anda kafaları çevirerek kamışa baktık ve kamış yere yatmaya başladı, yerimizden nasıl fırladık bilemedik. saplama yerinden çıktı kamış gitti gidecek son anda kamışı yakaladık. Kamışın ucunda öyle bir kuvvet var ki daha önce hiç hissetmediğim kadar kuvvetli asılıyor. Balık bize doğru geldikçe sarmaya başladım. Balık aksi yönde gitmeye çalıştıkça kamışı kıracak gibi eğmeye başladı. Arkadaşım Hüseyin abi kamışı kırıcaz misinadan çekelim diye misinaya asılmaya başladı. O kadar zorlandık ki çekerken yordu bizi. Ama balığı hala göremiyorduk. Bir ara Hüseyin misinayı tutarken ya misina koptu yada bize doğru geliyor dedi ve asılmaya başladı. Asıldıkça ümitlerimiz kırılmaya başladı ve misina kopmuş vaziyette geldi. Gerçekten kaçan balık büyük oluyormuş. 3-4 dakikalık heyecan o kadar keyif vericiydi ki tarifi mümkün değil. Üçümüzde kahrolduk desek yeridir. Benim en büyük yanlışım uzun zamandır suyu girmemiş ve daha önceleri denizde kullandığım 0,35 lik misinayı değiştirmeden bu işi başlamış olmamdı. 2-3 gün o an rüyalarıma girdi. Salı günü Okuma epik v2 3,90 lık kamış siparişi verdim. Nasipse bugün gelecek. Misinaları yeniledim ve kalınlaştırdım. Bu cumartesi sabah erkenden yine aynı ekip aynı yere gidiyoruz. Nasipte varsa alır geliriz balığımızı.

Herkese keyifli avlar.

2. volkanules

volkanules Volkan

Favori Kamış:
    Yashino
    Favori Makine:
    mitchell
    En İyi Avı:
    4.300 Eşkina
    kalama açsaydınız

3. seteka

seteka Sabri

acemiliğimize geldi :(
    öğrenecek çok şey var

4. AdanaLy

AdanaLy ibrahim

Favori Kamış:
    Fancy protackle
    Favori Makine:
    Tokushima
    En İyi Avı:
    Sazan-2 kg.
    tatlı su tecrübeniz olmadığını söylemişsiniz,demek ki deniz tecrübeniz var.deniz tecrübeniz olmasına rağmen kalama açmak aklınıza gelmediyse heyecanınızı hiç düşünemiyorum :D

5. seteka

seteka Sabri

Aynen öyle. Bu işte denizde de olsa oldukça amatörüm. Ömrümde bir balığı çekerken hiç bu kadar büyük bir kuvvet hissetmemiştim. Heyecanla birlikte elimize yüzümüze bulaştırdık. Ama aldığımız keyif yanımıza kar kaldı. Bu cumarteside aynı yere gittik. Başka bir konu açarak orada yakaladıklarımın resimlerini koydum. Bu işten iyice keyif almaya başladım.

6. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    Balıgın bayramı göresi gelmiş abim kısmet işte yapacak bişey yok ama sana tatlı suyu aşılamış anlaşılan :)

7. hakankarahan

hakankarahan Hakan Karahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Daiwa Regal ,Shimano Exage, Okuma Safina Noir
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Güzel bir heyecan yaşatmış balık.Tecrübeleri bu şekilde ediniyoruz. Öncelikle iyi bir takım yapmalıyız.Balığa uygun makine,kamış ve misina ve iyi düğümlerle yapılmış olta düzeneği. Kalama ayarı mutlaka şart.Öyle ki, bulunduğunuz avlakta büyük bireyler varsa kesin kalama ayarı yapmalı ve balığı yormalısınız. Kepçeniz mutlaka bulunsun. Keyifli ve güzel avlarınız olsun.

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Varsa ucunda 15 kg sazan, 20 kg yayin neylesin 0.35 misina yeni olsa bile.kalama verip baligi yormadan imkansiz olur cekmek

9. seteka

seteka Sabri

bu tecrübe fena zehirledi beni. yeni kamışımı aldım. nasipse bu hafta sonu tekrar gidiyoruz oraya. Ortamda güzel olduktan sonra kaçırsak bile değmeyin bizim keyfimize :D