Kaçan ve Yakalanan Sazan

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında menopiko tarafından paylaşıldı.

1. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Merhaba sevgili forumdaşlar. Bu sabah saat 5:00 da yola çıktık. Avlağımıza vardık ve oltalarımızı suya salıp, taktık zillerimizi. Hava aydınlanırken ercan abinin oltasına bir vuruş geldi. İlk tuttuğumuz güzel bir kızılkanatdı. Hemen ardından 5 dakika geçmediki, bizden biraz daha aşağı taraflarda avlanan ercan abinin küçük yiğeni resimde gördüğünüz pullu sazanı tuttu. 2 ila 2.5 kilo ağırlığında bu güzel sazanıda kovamıza yolladık. Acemi şansı başka oluyor dedik kendisine. Hemen önüme atmıştım oltayı nasıl tuttum ben onu ya.. dedi :) Daha sonra 2 tane kızıl kanat daha aldık fakat küçük oldukları için suya geri iade ettik. Öğleden sonra vuruşlar kesildi. BEnde kırmızı beyaz rapalamla, sazlıklara doğru atçek yapıp turna şansımı denedim, malesef bir vuruş olmadı. Ama gölden 1 tane tırıvırı çıkarmayı başardım. :mad: :eek: Daha sonra yağmurun başlamasıyla hepimiz, şemsiyemizin altına attık kendimizi. Yağmur kesilince soframızı kurup güzelce yemeğimizi yedik. Akşam üzeri benim oltama güçlü bir balık atladı, fakat kıyıya kadar getiremeden oltam takıldı, çok uraştım ama oltayı takıldığı yerden çıkaramayınca mecburen kopardım. Bu seneki ilk sazanımı alamadan, toplamda 7,8 tane takımıda suda bırakıp yola koyulduk. Genel olarak günümüz çok güzeldi, ama avlağımızdaki zemin sorunu biraz canımızı sıktı, lakin bu yüzden 2 güzel balık kaçırdık.

Merak edenlere; 4 no mustad iğne, 3 iğneli dip oltası, kurşun 35 gr ila 50 gr. arası.
    Yemler: Süt mısır, VAnilya kokulu hazır mısır ve solucan.

Not: Resimde sazanı elinde tutan ercan abinin arkdaşı, söyledik ufaklığa fotoğrafını çekelim diye ama ben elleyemem ona dedi :p

Son düzenleme: 29 Ekim 2009
  2. LapinCash

LapinCash

Çok güzel bir av olmuş bir dahakine daha verimli olur inşallah.

3. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

İbrahim kutlarım. Av zaten yakaladıklarımızın yanında kaçırdıklarımızla da güzel, heyecanlı ve keyifli oluyor.:) Biliyoruz ki kaçırdıklarımız bir dahaki sefere bizi bekliyor olacaklar.;)

4. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Tebrik ederim,ıslak ve güzel bir gün olmuş :)

5. NECDET CAN

NECDET CAN necdet

Favori Kamış:
    Her türlü kamış ve olta mevcuttur.
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA V 6000
    En İyi Avı:
    3.5m.lik silstar ile 95 cm.lik turna.20 dakika sürdü.
    İbrahim ;çok keyifli bir balık avı yapmışsınız.hepinizi kutlar,daha verimli avlar dilerim....

6. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    çok güsel bir av olmuş ibrahim balıkta güsel daha iyileri nasip olur inş. çok heves yaptım bu önümüzdeki hafta bende gidicem sazana :D

7. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Tebrikler İbrahim. Güzel bir gün geçirmişsiniz.

8. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    İbrahim tebrikler, o kırmızı kafalı rapaladan şimdiye kadar kaç turna aldın verimi nasıl?

9. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Tebrikler Ibrahim..Arkadaslarinla beraber cok güzel bir gün olmus..Nejat Abime katiliyorum yakalananlarin yaninda kacanlar da güzel.. Bir tek su tiriviri isi can sikiyor. Ondan da kurtulusumuz yok sanirim :(

10. sanli

sanli Şanlı

Favori Kamış:
    Alba Star Member 4.20
    Favori Makine:
    Silstar Shuttle 7000
    En İyi Avı:
    Henüz iyi denecek olmadı...
    Tebrikler güzel bir av güzel bir gün olmuş...

11. funnyfb

funnyfb hakan

tebrikler güzel bi gün olmuş. ama 4.resimdeki çöpler üzdü beni. herhalde sizden önceki avcılardan kalanlardır. nedense çevremizi korumayı öğrenemiyoruz sonra da buralarda eskiden ne avlar yapardık diye hayıflanırız.

12. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

DEğerli yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim. Etrafımızdaki çöplerin çoğunu topladık biz. Abilerimle güzel bir mıntıka yaptık çevremizde. Kırmızı rapalaya gelince aynı rengin maria princes markasıyla daha önce turna almışlığım var fakat bu daiwa marka, bununla henüz kısmet olmadı.