Merhaba sevgili forumdaşlar. Bu sabah saat 5:00 da yola çıktık. Avlağımıza vardık ve oltalarımızı suya salıp, taktık zillerimizi. Hava aydınlanırken ercan abinin oltasına bir vuruş geldi. İlk tuttuğumuz güzel bir kızılkanatdı. Hemen ardından 5 dakika geçmediki, bizden biraz daha aşağı taraflarda avlanan ercan abinin küçük yiğeni resimde gördüğünüz pullu sazanı tuttu. 2 ila 2.5 kilo ağırlığında bu güzel sazanıda kovamıza yolladık. Acemi şansı başka oluyor dedik kendisine. Hemen önüme atmıştım oltayı nasıl tuttum ben onu ya.. dedi Daha sonra 2 tane kızıl kanat daha aldık fakat küçük oldukları için suya geri iade ettik. Öğleden sonra vuruşlar kesildi. BEnde kırmızı beyaz rapalamla, sazlıklara doğru atçek yapıp turna şansımı denedim, malesef bir vuruş olmadı. Ama gölden 1 tane tırıvırı çıkarmayı başardım. Daha sonra yağmurun başlamasıyla hepimiz, şemsiyemizin altına attık kendimizi. Yağmur kesilince soframızı kurup güzelce yemeğimizi yedik. Akşam üzeri benim oltama güçlü bir balık atladı, fakat kıyıya kadar getiremeden oltam takıldı, çok uraştım ama oltayı takıldığı yerden çıkaramayınca mecburen kopardım. Bu seneki ilk sazanımı alamadan, toplamda 7,8 tane takımıda suda bırakıp yola koyulduk. Genel olarak günümüz çok güzeldi, ama avlağımızdaki zemin sorunu biraz canımızı sıktı, lakin bu yüzden 2 güzel balık kaçırdık. Merak edenlere; 4 no mustad iğne, 3 iğneli dip oltası, kurşun 35 gr ila 50 gr. arası. Yemler: Süt mısır, VAnilya kokulu hazır mısır ve solucan. Not: Resimde sazanı elinde tutan ercan abinin arkdaşı, söyledik ufaklığa fotoğrafını çekelim diye ama ben elleyemem ona dedi
İbrahim kutlarım. Av zaten yakaladıklarımızın yanında kaçırdıklarımızla da güzel, heyecanlı ve keyifli oluyor. Biliyoruz ki kaçırdıklarımız bir dahaki sefere bizi bekliyor olacaklar.
çok güsel bir av olmuş ibrahim balıkta güsel daha iyileri nasip olur inş. çok heves yaptım bu önümüzdeki hafta bende gidicem sazana
Tebrikler Ibrahim..Arkadaslarinla beraber cok güzel bir gün olmus..Nejat Abime katiliyorum yakalananlarin yaninda kacanlar da güzel.. Bir tek su tiriviri isi can sikiyor. Ondan da kurtulusumuz yok sanirim
tebrikler güzel bi gün olmuş. ama 4.resimdeki çöpler üzdü beni. herhalde sizden önceki avcılardan kalanlardır. nedense çevremizi korumayı öğrenemiyoruz sonra da buralarda eskiden ne avlar yapardık diye hayıflanırız.
DEğerli yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim. Etrafımızdaki çöplerin çoğunu topladık biz. Abilerimle güzel bir mıntıka yaptık çevremizde. Kırmızı rapalaya gelince aynı rengin maria princes markasıyla daha önce turna almışlığım var fakat bu daiwa marka, bununla henüz kısmet olmadı.