26/27 temmuz gecesi,özcan abimizle birlikte çoluk çocuğu evde bırakıp,bekar bekar gölcüğe çıktık.oltalar atıldı,bekleme aşamasında mangalı yakıp başladık ufak ıfak atıştırmaya,ehh birde yanında buz gibi aslan sütü. saat 01,00 oldu henüz tık yok.havada buzz gibi.adamın kanı donacak süt olmasa bolca solucan,sülük var,yetmedi,kızarmış tavuk,ekmek,balık içi ne varsa denedik. yok tık yok. ehh sabah zaten 08,00den beri ayaktayız.işyerini kapatıp gelmişiz.yorgunluk uykusuzluk ağır bastı. saat 03,00 gibi girdik arabaların çine biraz uyuduk.saat 05,00te özcan abim kalmış,az sonra da beni kaldırdı.hadi bi yem tazeleyelim dedik.başladık tek tek çekmeye. aaa oda ne?? benim makinalı oltanın kurşundan sonra bağlı olan dipteki hırsız iğnesi yok.0,50'lik misina bıçak gibi kesilmiş,öyle ek yeri falanda yoktu yani. o misina kesilinceye kadar ne kadar zil çaldı Allah bilir. bizde nasıl duymadık sütün etkisi büyük tabi heheheh peki o iğnede ne vardı.???? tam 15 gün öncesinde alınmış,arabanın bağajında unutulmuş,ağzı bağlı küçük bir poşet içinde,kırmızı boyalı makarna... ama öyle bir koku var ki,adamın burnunun direğini kıracak kadar ağır ve pis bir koku.zaten makarnaya benzer bir yanı yok,domates salçası gibi olmuş.bende poşetin ağzını hiç açmadan 2no iğnenin ucuna ustaca takmıştım.belki kokuya gelirde solucan yada sülük kapar diye. zira geçen hafta özcan abinin oltasına 12Kg yayın takıldı ve çektik.iğnede ise o gün ölmüş solucanlar vardı.12kg lik yayın fotolarını en kısa zamanda ekliycem,o an için yanımızda dandik bir cep telefonu vardı,bluetooth yada hafıza kartı olmadığı için PCye aktarmak biraz sorun olacak.
ugur abı kacanlar bızden deyıl yol ver gıtsın onemlı olan hava almıus olman deyılmı bıdahakıne yakalarsın sende ınslh oltaların bereketlı olsun abım benım
Canınız sağolsun kısmet birdahakine ,güzel vakit geçirmissiniz ,rakıda varmış ohhh dadından ne yenir ne içilir tebrikler ,
afiyet bal şeker olsun abicim. Geceleri oranın soğuğuna başka türlü dayanılmaz zaten. Bir kaç gündür havalarda serin. Bende geçen hafta içi oradaydım ama gece 01:00 gibi soğuğa ve zili ufakta olsa titretmeyen balıklara küsercesine geri döndüm. nasip değilmiş. artık başka bahara.
İlker dönmekte acele etmişsin. çünkü 15-20gün öncesine kadar su yüksekti,o zaman gece saat 01,00e kadar çok iyi balık vuruyordu. balık bu aralar çekildi.Esas sabah suyuna vuruyor,yada en azından ben böyle algıladım. ama en büyük sorun kaçak olarak ağ atmaları inanırmısınız duyumlarıma göre 800metre ağ olduğu bile söyleniyor.bu kadarınada yuh diyorum.zaten ...öt kadar göl,insafsızlar. haa unutmadan birde neye şahit oldum dersiniz.adam artık herkimse 3 tane yayın 1 tanede sarı sazan atmış kenara,balıkların boyları ortalama 45-50cm. büyük ihtimal ağa takılmış bir kaç gün ağ çekilmeyince ölmüş kalmışlar. içim cızz etti.yahu buna bi dur dicek olan yok mu?? bizim görevli birimlerden bişey beklemeyin,onlar Vur deyince Öldürüyor. hemen tüm avı yasaklarlar.bir tane olta attırmazlar.Kontrol edemiyeceğin olayı komple yasakla olsun bitsine gelir. gölcüğe her gidişimde defalarca misinama tırıvırı denen şey takılıyor,kenara çekip üzerindeki kurşunu alıp gerisni ya yakıyorum yada çöpe atıyorum.ama bir türlü bitmek tükenmek bilmiyor.