Kadifeden başka balık yok sanki.

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında nedim gürler tarafından paylaşıldı.

1. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Ankara'ya 100 km uzaklıkta bir avlağa her zamanki gibi 5 arkadaş ile, saat 17 sularında gittik. Önce mısır ile yemleme yaptık. Tamamı dip oltasından oluşan çoğu salma olmak üzere oltamızı attık. Gün batımına yakın iki kişi minibüs gibi bir otoyla geldiler az ilerimize. Bot indirdiler, biz de sandık ki "bunlar turnacı herhalde". Bir de baktık ki (sanırım 1 km boyunda vardı) ağ atıyorlar. Kenardan kızgın bir ses tonuyla bağırdım "156 yı arayım mı?" Cevap: Abi bu bizim ekmek paramız. Ve çok da umursamaz bir tavırla devam ettiler sermeye. Jandarmayı arayacakken arkadaşlar uyardı beni "gelmezler". :eek: Kızgınlığım iki kat arttı. Sabah geldiler topladılar tam 20-30 kilo civarında balığı çuvallayıp götürdüler utanmazlar. Burası uygun olmadığı için sadece "utanmazlar" dedim.
    Sabaha kadar 15 civarı kadife aldık. 3 ü bebekti geri annelerinin kucaklarına salıverdik. Görseniz nasıl sevindiler. :) Saat 10 gibi toparlanıp eve döndük.

2. aydinsen

aydinsen

Favori Kamış:
    Olta ancak şu aralar Zıpkın öğrenmek istiyorum. :)
    En İyi Avı:
    2kg lik Tatlısu Turnasi
    Bence fotograflayıp 156 yı arasaydınız eğer gelmezlerse savcılığa fotorğrafları ulaştıracağınızı ve sizdende ilgilenmeyenlerden de şikayetci olacağınızı soyleeydiniz. En azından ben boyle yapardım.

3. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    keşke...
    keşke arasaydınız...
    Ekmek parası edebiyatı...
    Bot, minibüs ve 1 km ağ...
    adam gibi yasal şekilde kazan ekmeğini...
    Haramla değil...
    Keşke arasaydınız:(

4. DeadPOX

DeadPOX

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kaçanlar
    Nedim bey yanlış yapmışsınız, yanınızdaki cesaretsizlere uymak kötü olmuş. İnşallah bir dahaki sefere.

Arkadaşlar, 156 konusunda tek izlenmesi gereken yol şu.
    1-156 aranır. ihbar yapılır ve bu arada bölgeye hangi jandarmanın baktığı öğrenilir.
    2-gelmeyen jandarma için 156 tekrar aranır. xxx karakolu ihbara karşı kayıtsız kalmıl olduğu iletilir. Suç duyurusnda bulunulacağınıda eklersiniz.

3-kuvvetle muhtemel jabdarma baraja gelir. sizi cepten arar ama eğer gelmezse bence bu bizim vatandaşlık görevimiz ankaraya veya şehir merkezine dönünce jandarma genel komutanlığına olayı ve saatleri ile kısa bir anlatımlı dilekçe gönderilir. işlem bu kadar. Eğer biraz değer veriyorsak ömrümüz boyunca bunu 1 kere bile yapsak birey olarak yeterli.

5. lapinavcısı_bursa

lapinavcısı_bursa abdullah

En İyi Avı:
    1,8kg karagöz
    arkadaşlar ben askerliğimi jandarma olarak yaptım. 156 yı aradığınızda o il jandarma alay komutanlığına bağlı merkez çıkıyor ve sizin ihbarınıza hangi karakolun sorumluluğunda ise o karakola haber verilerek ekip gonderiliyor. eğer ekip gelmezse neler yapılacağını bi üst yazıda Kerem bey belirtmiş.
    O dilekçeden sonra o ihbarı değerlendirmeyen, olay mahalline ulaşmayan ekibin vay haline......

6. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Bu sitede, jandarmayı araypta, gelmediği söyleyen çok sayıda msj gördüm. Arkadaşlar da öyle deyince vaz geçtim. Yoksa çok moralim bozulmuştu bu olaya. Bir dahaki sefere görürsem kesinlikle arayacağım.

7. ertan_06

ertan_06

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    7 kg aynalı sazan, 68 cm turna
    avınızı kutlarım güzel olmuş ama en azından jandarmayı arasaydınız siz görevinizi yapmış olurdunuz.

8. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Çok üzülüyorum böyle şeyleri okuyunca...Ağcıların yaptıklarının yanlarına kar kalması gerçekten çok üzücü...