Kadıköy Kefal Avı 07.07.2012

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında 0RHAN tarafından paylaşıldı.

1. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    AYnen Furkan Kardeşim Boğazda akıntı bol olduğundan su daha temiz oluyor ve oradaki kefallerin yenilebiliyor olması daha olası ;)

2. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    tam üstüne bastın abi :)

o koku olayı da şundan kaynaklanıyor. kefalin beslenme şekillerinden biride dibi eşeleyerek ufak böcek kurt ve yosunları yemesi. eğer lağım akan ve akıntısız bir bölgeyse kanaldan akan sudaki ağır metaller pislikler ve tortu dibe çökeceğinden yemlenirken bol miktarda da pislik yutar. asıl tehlikeli olanda budur suyun pis olmasından ziyade.

bunu şahsen görmedim ama araştırırken rastlamıştım. kefalin içindeki siyah zar suyun temiz olduğu bölgelerde çok daha açık renkteymiş.

aslında kefalden yola çıkarak şunu düşünürsek tehlikenin ne kadar büyük olduğunu anlarız. resmi kayıtlara göre 15 milyon ve bana kalırsa tahminen 20 milyona yakın nüfuslu bir şehrin bütün atıkları denize boşalıyor. ve tabi izmit bursa gibi sanayi otomotiv fabrikalarının atıklarını da hesaba katarsak, marmaranın aslında ne kadar direndiğini görebiliriz. hemde yer yüzünün en acımasız canlısına, insana karşı... idk

3. 0RHAN

0RHAN ORHAN

Favori Kamış:
    Explanada Surf
    Favori Makine:
    Penn & WFT
    En İyi Avı:
    KALKAN - 4 KG

Açıklamanız İçin Teşekkür Ederim