Merhaba arkadaşlar; Ben anıl forum' a henüz yeni üye oldum ama 1 haftadır aralıksız yazılanları okumaktayım. Ben kadıköy rıhtımda yaşamaktayım vapur iskelesine yürüyerek 5 dakikada varıyorum daha önceleri galata köprüsünde 2 kiloya yakın istavrit tuttum fakat şimdi daha büyük balık tutmak balık oltaya geldim mi oltada hissetmek istiyorum. Bu yüzden kefal tercih ettim hemde kolaymış dediğinize göre. Ben kadıköydeki vapur iskelesinin orada kefal avlamak istiyorum 4 5 tane 3 metrelik oltam ve 2 tane küçük oltam ve 15 20 tane istavrit için çapari ve 15 20 tane de 50 ve 100 gr. kurşunum var. Demem o ki kadıköy vapur isklesinin orada kefal yakalamam içni ne yapmam lazım ve yakalayabilirmiyim. Şimdiden herkese teşekkürler.
kefal konusunda berkan ab i yardımcı oldu nasılsa birde bu mevsimde bu ayda ve gelecek ay da daha ne gibi balıklar çıkar diye ufakdan bi araştırırsan bence iyi olur rast gelsin örnek palamut lüfer sarıkanat diye aratırsan birçok konu ve bilgi çıkacaktır karşına rast gele
Saolasın teşekkür ederim ama kadıköyde bunların olmadığını sanıyorum kadıköyde tutmak istememin sebebi de evimin sahile çok yakın olması ve kadıköyde de kefaldan başka bir balık tutan görmedim.
şimdi fırdöndü nün altına şamandıra bağlıyorum ve şamandıranın altınada ekmeği doladığım mantarı bağlıyorum ve iğneleri ekmeğin üstüne geçiriyorum ve sonra suya at bekle şamandıradan anlarım *** balığın geldiğini tek gözüm tamamen görmüyor sağ gözümde bulanık görüyor
Rahatsızlığım dolayısıyla gidemedim hala ama bugün bütün takımlarımı aldım 2 tane 3.5 metre oltam 6 tane kıbrıs takımı 6 tane şamandıra 10 tane 25gr kurşun 10 tane 60 gr kurşun Çakım Eldivenim Balığı koymak için kafesim Seyyar taburem ( 1 tanede her hangi bir misafir için götüreceğim ) Yarında sütlü ekmeğimizi aldık mı tamamdır Tek bilmediğim nasıl bağlayacağım Üste fırdöndü altına şamandıra altınada kıbrıs takımını ekmekle sarıp iğneleri ekmeyesaplayacağım bu kadar mı.
Merhaba Ben Kefal de Kıbrıs kullandığım zaman ekmek sarılan mantarı çıkartıyorum, ekmeği rulo yapıp direk üzerine kancaları sarıyorum. Bence daha çok iş görüyor
Valla ben anlayamadım haydarpaşa dan atıyorum kıbrıs veya dip takımı mı 4 gündür gidiyorum 3 tane 30 cm tutabildim :s
Haydarpaşa da olduğum yere bırakıyorum takımı ekmek balayıp 15 20 tane kocaman kefaller geliyor yiyor ekmeği gidiyor bunu önlemem için ne yapmam lazım 3 lü iğne kullanıyorum ayrı ayrı ekmeklerini takıyorum 2 tane tutabildim anca :S