Kadir in popper sahtesi

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında Kadir Levrek Peşinde tarafından paylaşıldı.

1. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Anladın sen Kadir :)

2. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    şekil itibari ile uygun ama bu vantuz çok yumuşak bir madde abi,
    şuan için düğme ve pet şişe kapağı bir popper un pöpürtdettiği kadarı nı yapıyorhihi daha üstün birşeyse ısarar ederseniz denerim sizler için.ama kankim ona onay vermiyorhihi elimden gelse skıtter pop gagası yaparım lakin o kadarını beceremem,yani o kadar temiş işçilik çıkaramam..
    bu arada musluk contası oluyor:)
    hatta hırdavatçılarda satılan contalı pullar var,bir birine yapışık bu,çatılarda kullanırlar ekseri,içi hafif bombeli,buda oluyor bilginize :)

bu arada merak ettim abi,bu vantuz su altında ne işe yarıyor ? :)

abi ısrar ediyorsunuz ahada yarın deniyeceğim sizler içinhihi resimdeki vantuz toplamda 3 daireden oluşuyor,2 dairesini ksmek lazım bunun.yahut en azından birini,şuan mevct var bir tane,yan komşumun camından söktüm.deneyini yapmak için.iyisede kötüsede videoya çekeceğim haberiniz olsun:D

3. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    aynen dediğim gibi,öncelik ile vantuzun arkasındaki çıkıntıyı kestim.sonra vantuzun çapını küçültüm en içteki dairesine kadar,50 kuruşluk bir yuvarlak daire oluştu..evet bu şekilde çalışıyor.kapaklada düğme ilede aynı aksiyonlar..gönlünüz hangisine el veriyorsa onu kullanın..şeffav renk olduğu için ön tercihiniz olabilir...,bazı sahtelerin ön halkası uzun deyil,bazısına oldu bazısına büyük geldi, takdığınız düğme kapak vs yi sahteye takınca..sahtenin halkası klips geçecek kadar çıksın,ona göre malzeme kalınlığı seçin.öbür türlü klipsi eğersiniz,klipse attığınız düğüm oynar yerinden klipsi dar alandan geçireceğim diye..ve ben böyle yaşadım.klipsi dar alandan geçireceğim diğe misina yerinden kaydı,,bir ara şunu bir test edeyim dedim.misinayı..asıldım çat koptuhihi

son olarak..çakma bir popper sahte yaptık,hiç popper sahte kullanmıyan biri şu aksiyonu deniye bilir..bu yöntem daha kolay..

tüfeği çapraz tutar gibi kamışı o pozisyonda tutun.arkaya doğru tak tak tak kısa kısa vurdurun..işlem bu,,sahte kıyıya yaklaşınca kamışı yavaş yavaş aşağıya doğru eğerekden temponuza devam edin..

video da amcam o hareketi yapıyor,yanlız tuzlu suda tempoyu biraz artıracaksınız:) tatlı su ile tuzlusu avcı balıkları arasında tepki farklılıkları var;)
    http://www.youtube.com/watch?v=nIyeSzkIkwA

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Bende bunu bekliyordum. :)

Emeklerin için teşekkürler Kadir abi. Aklımızda bulunsun. Kolay takılabilecek gibi olması ve şeffaflığı artıları bencede. Su da höpürdetebiliyorsa daha ne... :D

Gagası bozulan sahtelere müsait bi zamanda yapmaya çalışacam bakalım.

Rastgelsin... :)

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..

Evet, düğmede iş yapar. Ama yumuşak malzeme aksiyonu biraz daha yumuşatıyor. Birde o sap gibi yeri, misina veya yemin ucuna daha sıkı, düzgün oturmasını sağlıyor. Böylece sadece şapırtı değil, aynı zamanda yeme aksiyon veriyor.

Sert olması ne farkeder? Bu lastik malum esniyor ama yüklenince lastik bu, geri sıçrıyor. Böylece daha bir suya "vuran" ses elde ediliyor.

Peki su altında ne yapar, ne işe yarar? Yemin, bilhassa silikonun aksiyonu çok bariz şekilde artırır.

Birde yemni önüne pervane takmak var. Bu ciddi fark yaratabiliyor, deneyip görmek lazım.