KAFA KARIŞTIRAN MARKA Remixon

Konu, 'Makineler' kısmında ÇorakAtak tarafından paylaşıldı.

1. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    o devir sayıları kolun her 1 turunda makaranın kaç tur döneceğini gösteriyor.
    5.5:1 devir demek kol 1 tur çevrildiğinde makara 5.5 tur dönüyor demek
    Bilya sayısının devire etkisi yok. Düşük devirliler daha güçlü makineler olup daha ağır balıkları kolayca çekebilmek için uygundur. Yüksek devirliler ise hızlı sarma gerekliliği olan avlar için (spin). Hedef balığa göre makine ve kamış seçmek gerekiyor. 1 tane makine alayım her türlü avda kullanırım diye birşey yok maalesef.
    Alivio modelleri Shimano ailesi içinde en ekonomik makinelerdir. Kullanmadım ama diğer markaların Okuma DAM Remixon gibi aynı fiyatlı eşdeğer makinelerinden daha kaliteli olduğunu düşünmüyorum.

Avlandığınız bölge Üsküdar ve Boğaz ise 4000 lik makinenin burada yetersiz olacağını birçok arkadaşım da doğrulayacaktır. Boğaz avcılığı için surf takım yapmanız gerek. İster lüfer-çinekop isterse istavrit olsun, en az 6000 7000 lik 4.8:1, 5.0:1 gibi bir makine ve 4.20 lik bir surf kamış işinizi görür.

Son düzenleme: 30 Haziran 2010
  2. ÇorakAtak

ÇorakAtak ayhan

Favori Kamış:
    alba star 2,5 cm
    Favori Makine:
    alıcam inşaalah
    En İyi Avı:
    yaklaşık 35 cm kefal di
    rulman (bilya) nın 1 , 3 veya 7 tane olması bişey farkettirmiyomu yani?

5.5.1 7 bilyalı olmasıyla 3 bilyalı olması arasında bir fark yokmu ?

3. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    bilya sayısı ile ilgili çelişkili bilgiler var. Kimi kaliteli tek bilyalı makineler örneğin shimano catana vb çok bilyalı başka markalardan daha iyi olabiliyor. Bu noktada benim kıstasım 4 bilyadan sonrasının çok da önemi olmadığı yönünde. Çünkü bilya sayısının direkt olarak fiyatı artıran bir etken olmasının yanında artı olarak sağladığı faydayı çok etken bir özellik olarak görmüyorum. Satın alırken makinesine göre 4 bilyalı veya 6 bilyalı bir makine seçebilirsiniz.

4. Muharrem_Gunes

Muharrem_Gunes Muharrem Güneş

Favori Kamış:
    Shekspeare Ugly Stik Lite 1.98 M,Shimano Vengeance Sea Bass 2.40 10-50 Gr
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20,Shimano Stradic 3000SFD,Shimano Exsence CI4 3000M
    En İyi Avı:
    Levrek 1000gr - 1200gr arası.Diğerlerini yazmıyorum.Levrekte hırs yaptım.

Bence bilyeden öte devir sayısı önemlidir(spin için ).Çünkü benim uğraşım bu yöndedir.Shimanonun tek bilyeli makineleri bile çoğu 5-6-7 bilyeli maknelerden üstündür(Tabiki burada Kalite de önemlidir.)
    Ben spinle ilgilendiğim için herzaman yüksek devirli makineleri terciğ ederim.
    Ama kimi makinalar vardır hem devirl hem bilye zengini onlara hayır diyemem:)
    Kişisel görüş için sorulan soruya kişisel görüş belirttim.
    Saygılar

5. ÇorakAtak

ÇorakAtak ayhan

Favori Kamış:
    alba star 2,5 cm
    Favori Makine:
    alıcam inşaalah
    En İyi Avı:
    yaklaşık 35 cm kefal di
    Kafam allak bullak oldu...
    3 gün önce karaköye gittim bir kaç malzeme satan yer dolaştım.Elimde birkaç marka ismiyle dükkanlara sorular soruyorum :rolleyes:
    Neyse hiç birini bulamadım yada beklediğim fiyatta değildi.Adam bana bunları neden arıyorsun internetten mi buldun tavsiyemi diye sordu.tavsiye dedim bi makina çıkarttı 40 tl lik 5.5.2 7 bilyeli (60 lık bi makinaydı sanırım) al dedi buda benim tavsiyem.Makineyi aldım elime içimden aaa ne güzel dönüyo diyorum yavaş yavaş ısınıyorum makineye ama ne olduğu belli değil isim göremiyorum üstünde.metalik renkte arka tarafı pembe hoş bişey.Ne malı bu diye ağzımdan garip bi soru çıktı.Adam da shimano remixson öteki markalar gibi çin malı demezmi.İçim al diyo bi taraftan kazığamı çekiliyoruz diye düşünüyorum.Ben biraz daha bakınıyım diye kaçtım dükkandan. Sonrası malum yine makinesiz yaşantıma geri döndüm.
    ne yapıcağım şaştı anlayacağınız.Çok mu aç gözlülük yapıyorum anlamadım gitti.Birinde karar kılıyorum bi bakıyorum daha cazip bişey karşıma çıkıyo biraz dahadüşünmeye çekiliyorum.

Başlangıç seviyesinde ki birisinin hoşuna her makina gidiyo anlıyacağınız ama daha ilk kullanımda da hüsrana uğramak çok kötü olur.
    aradığım şey 40 tl lik bi makina kıyıdan levrek veya çupra takımını kaldırabilecek.

6. halilekmen

halilekmen Halil ibrahim Ekmen

Favori Kamış:
    LINEAEFFE S-FLEX 4208 SURF KAMIŞ 15KG 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA FLAME 60
    En İyi Avı:
    1 adet Belediye Vapuru (20-30 Ton) 1 adet Motoryat (2,5-3 Ton)
    Merhaba,

Hissettiklerini çok iyi anlıyorum. Aynı duyguları bende, çok değil bir ay kadar önce yaşadım haftalarca araştırdım ettim kafam karıştı rüyamda bile makine kamış görmeye başlamıştım. Ama hiç gerek yok böyle yapmaya. Önce nerde balık tutmak istiyorsun ve hedef balığın ne sorularına cevap bul. Sanırım bulmuşsun. Daha sonra forumdan araştırıp güvendiğin bir av malzemeleri satıcısına git kendini teslim et :);) . Ben öyle yaptım çok mutluyum şu anda 3 tane takımım oldu bile :) dedikleri gibi bir tane yetmeyecek kesinlikle. Başlangıç aşamasında Okuma nın uygun fiyatlı bir makinesi var onu tercih edebilirsin. Kamış için Lineaffe. Kişisel tercihlerim ve sana tavsiyelerim bunlar.

7. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    İstanbulda Levrek Çupra ? :confused: :)

8. ÇorakAtak

ÇorakAtak ayhan

Favori Kamış:
    alba star 2,5 cm
    Favori Makine:
    alıcam inşaalah
    En İyi Avı:
    yaklaşık 35 cm kefal di
    veya lüfer o cins balık ların misina veya yemlerini taşıyabilecek makinadan kasıtlı söyledim bakarsın zargana da avlarım.kısmet :)

9. ayhan bey sizi anlayabiliyorum ve sorularınızın kesin bir cevabı yok bunlar tecrübeyle sabit shimanocular kendi makinalarını dam cılar damı kısaca makina konusunda belli başlı 4-5 makina markası genel kabul görüyor bunun dışındada da yine birkaç daha az bilinen veya kullanılan makina markalarıda kullanıcı tarafından tavsiye ediliyor gittiginiz av malzemesi satan firmalardaki satıcılarda birkaçı hariç sizi tam olarak iyice çıkmaza itiyorlar yok shimano çin de üretiliyor yok hepsi çinde üretiliyor kaliteleri aynı v.b hikayelerle iyice yoldan çıkıyorsunuz isim vermiyecem üsküdarda bir firma shimano nun 5te 1 fiyatına makina gösterdi ve aynı fabrikanın ürünü dedi bunlar yaşanan şeyler ama size tavsiyem forumlarda genel kabul görmüş beğenilen firmalarla görüşün reklam amaçlı değil söylediğim şeyler ama ben anadolu yakasında üsküdarda cengiz balıkçılığı çok beğeniyor ve seviyorum her türlü konuda yardımcı olup sizi yönlendirirler okumayı da düşünün derim ömür boyu garantisi büyük bir avantaj bence yinede karar sizin hoşçakalın

10. ÇorakAtak

ÇorakAtak ayhan

Favori Kamış:
    alba star 2,5 cm
    Favori Makine:
    alıcam inşaalah
    En İyi Avı:
    yaklaşık 35 cm kefal di
    10 seçimden sonra ancak bu kadara indirebildim..

LINEAEFFE BLACK SEAL RD 50

http://www.mcavmarketi.com/urun_detay.asp?pid=2446

SPRO NECTON DXİ 450

http://www.mcavmarketi.com/urun_detay.asp?pid=3308

pelican pluton 410

http://shop.gugukcuk.com/olta+malze...can+makina/pluton+410+pelican+makina+2774.asp

cormoran bull fıghter 3S 3000 modeli

http://www.fishing-mart.eu/sklep/en/cormoran-bull-fighter-3s-a17-p698-k7776.html (türkiyede satışı varmıdır bu makinanın )

bide kafam albastar MİLLENIUM a kafam takık ne yapsam bilmiyorum.

11. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı

12. ÇorakAtak

ÇorakAtak ayhan

Favori Kamış:
    alba star 2,5 cm
    Favori Makine:
    alıcam inşaalah
    En İyi Avı:
    yaklaşık 35 cm kefal di
    yeni mallar derken çeşit bakımından mı yoksa bu marka ve modelin yeni çıkışlılarımı.Eğer daha fazla çeşit gelirse yandım :D onumu alsam bunumu alsam arasında sıkışırım.tercihimi LINEAEFFE yönünde yapıcam bende sanıırım.

13. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    her ikisi de diye demişlerdi. Ben de bekliyorum sıramı:) offf çok masraf olacak gene:))

14. halilekmen

halilekmen Halil ibrahim Ekmen

Favori Kamış:
    LINEAEFFE S-FLEX 4208 SURF KAMIŞ 15KG 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA FLAME 60
    En İyi Avı:
    1 adet Belediye Vapuru (20-30 Ton) 1 adet Motoryat (2,5-3 Ton)