Tüm balikavi.net Ailesine Afiyet olsun... Kalamar Dolması Küçük boy kalamarlarla daha güzel ve derli toplu oluyor ama büyükleri de daha az sayıda hazırlayıp, dilimleyerek ikram etmek mümkün. 2-3 kişi için: 6 küçük veya 2 büyük kalamar dolmalık pirinç 1 orta boy kuru soğan 1 orta boy domates 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık yarım demet dereotu 1/4 su bardağı zeytinyağı tuz, biber Eğer kalamarlarınız küçükse, her biri için bir çorba kaşığı pirinç yeterli olacaktır. Büyükler için iki çorba kaşığı kullanın. Kalamar da diğer deniz ürünleri gibi tuzlu bir yapıya sahip olduğundan yemeğinize baştan tuz koymayın. Pişme süresinin sonuna doğru suyun tadına bakıp gerekirse ilave edebilirsiniz. Başlangıçta koyacağınız tuz kalamarların sertleşmelerine de neden olacaktır. Pirincinizi çukur bir kaba alın, ince çentilmiş soğan ve tavla zarı büyüklüğünde doğranmış domatesleri ilave edin. Karabiber, dolmalık fıstık ve zeytinyağını koyup karıştırın. İnce doğradığınız dereotlarını da unutmayın. Kalamarlarınızı bu içle doldurun. Pişerken pirinç genleşeceği ve kalamarlar da aksine ufalacağı için fazla sıkıştırmamaya dikkat edin. Pirincin taşmaması için kalamarın baş kısmını deliğin ucuna yerleştirin, içine bir bardak su koyduğunuz tencereye dizin. Kaynadıktan hemen sonra ateşi yavaşa getirip 35-40 dakika kadar kaynatın. Pirinç miktarı az olduğu için yemeğiniz fazla su çekmeyecek, domates ve soğanların özsuyu, sıvı miktarını dengeleyecektir. Yine de yemeğin tuzunu test ederken eğer gerekliyse kaynamiş su da ilave edebilirsiniz. Kalamarlar yumuşadıktan sonra ateşte fazla bekletmeyin, tekrar sertleşip lastik gibi olmasınlar. Ilıkken servis yapmanızı tavsiye ederim, afiyet olsun. Kaynak için tıklayınız...
Ne kadar hamaratsın sen böle Her eve senden bi tane lazım vallaha Ellerine sağlık kardeşim bide yapıp getirsen ne hora geçer biliyonmu tamda karnım açken
Öğlen salata tavuk yemiştim ayıptır söylemesi Beni tutmamış demek ki . Ama şakası bir tarafa Müjdat, Adam baktıkça yiyesi geliyor sanki...
ellerine sağlık. bende dolaptaki kalamarı ne yapayım diyordum. en azından balık yemi olmayacak. tarif iyi. deneyelim bakalım
Tarkan abicim Senin hiç başka işin gücün yokmu ? Neden bize eziyet ediyorsun ? Akşam olmak üzere, hala dükkandayız, karnımız acıkmış ya sabır çekiyoruz, üstüne senin kalamar tavalar, kalamar dolmalar, etme eyleme abi, Şu tarifleri akşam yemeğinden sonra versen hani diyorum Denenmesi gerekli olan bu tarifler için teşekkürler abi
Tarkan Bey tam zamaninda..Burda kalamar mevsimi basladi baslayacak... Super bir tarif vermissiniz.Simdi is kalamari tutmaya geldi. Size emeginize saglik , kendime de rastgele diyorum.