arkadaşlar kalamarla ilgili iki öneride bulunmak istedim 1- kalamar robottan çekilip kıyma yapılır ve baharatlarla karıştırılıp köfte yapılır ve yağda kızartılır. 2- Yine kıyma yapılmış kalamar aynı miktar kıyma (et) ile yoğrulur ve soğan ve diğer istenen baharatlar eklenip ister mangal ister tavada kızartılır. ikiside güzel oluyor kalamarın sert olması gibi bi problemide kalmıyo afiyet olsun
selam... ben bu sıtede abes kacacak yazıya yada kelımeye pek rastlamadım ! ve daha bı dıkkat edılıyor boyle cumleler kurulmaması ıcın.sadece fıkrımı soyledım.saygılar
Sevgili MUSTAFA ufak bir yanlış anlaşılma var.. Arkadaşımızın kastettiği sertlik kalamarın sertliği olmakta. Herhalde yanlış anlaşılmış olacak..
arkadaslar bu konuya cevap yazan arkadasların cogu ege ve akdenız bolgesınden.yanı kalamarı tanıyan ve bılen arkadaslar.ben kalamarın sertlıgı konusunda bı fıkrım yok ve acıkcası kalamar kulturum pek yok.o cumlenın yazılısı ve pesıne gulemseme ısaretı bende boyle bı dusunce yarattı.eyer ben yanlıs anlayıp sızı uzduysem asıl sız afedersınız.saygılar