Bu arada yaşı ilerleyenler ve damar sertliği veya kalp hastalığı bulunanlara bilgilendirme; Kalamar ve karideste kolestrol oranı çok yüksek
Abi ben kendim tam olarak araştırmadım, bende kolestrol fazla , doktorum dedi Ama hala yemem demiyorum
Her masaya bir büyük lazım abi.İster Tekir olur ister Yeni ister Çilingir ister .... diye gider bütçene göre.
Ankara'da ki arkadaşlara bir tavsiye : Girit Restorant Mutlaka gidin her çeşitten tadın... Karides ve kalamar harika.
Konu Biraz eski ama daha yeni gördüm... Kalamarı evde pişirmek çok zordur.herkes bir denemeden sonra vazgeçer.nedense 50 gr mına 15 tl verdiğmiz gibi olmuyor bizimkiler lastik gibi oluyor değilmi??? Komşum izmirin ünlü balık restaurantlarından olan deniz restaurantta aşçı olarak çalışıyor...Oranın kalamarını bilen bilir..mükemmeldir...ama fiyatı fazlaca tuzlu Ondan aldığım tarifi evimde uyduladım ve sonuç aynı...... Kısaca anlatmak gerekirse onlara kalamar bütün olarak geliyor kullandıkları sadece bacakları.Kalamarın gövdeside çok güzelmiş ama tabakta güzel görünmez diye müşterileri servis etmezlermiş.kanatçıklarını ve gövdesini atarlarmış... Neyse kısaca anlatayım ustanın dediğine göre....kalamarın bacaklarını çok ama çok iyi temizlemeniz gerekiyormuş.bende bütün kalamar aldığım için ona hak verdim.kalamarın bacaklarında vantuzlar var...üzrindede zar derecesinde derinin olduğunu söyledi.bu konu dikkatimi çekmemişti ama onuda temizledim....(yarım kilosonu 1 satte temizledim.çok zor) Esas Ustalık bundan sonra.gerçi kolay birşey deneme yanılma yöntemiyle buluyorsunuz.... Hazırladığımız kalamar bacaklarını bir poşete koyuyoruz, içeresine 1 poşet bakkaldan alınan toz soda,yarım şişe normal soda,1 kesme şeker,bir tutam tuz atarak yaklaşık 15 dk ovalıyoruz.süre uzun olursa daha daha iyi olurmuş.bu işlem bittikten sonra en az 24 saat bekletiyoruz dolapta. SonRa poşetten kalamarlarımızı çıkartıyoruyoruz süzgeçe koyup yıkıyoruz ama ovuşturmadan. En son olarak bir gazeteye bolca un döküyoruz tüm kalamarları unun üstüne yatıyoruz gazateyi sağından solundan kaldırıp un bulaşmasını sağlıyoruz... burda dikkat edilecek husus bizim istediğimiz kadar değil kalamarın üzerine yapışacak un kadar olması imiş.yoksa tavada un yanar kalamar pişmezmiş.İşin önemli yeri asıl şimdi... kalamar aşırı kızgın ve bol yağlı tavada pişmesi gerekiyormuş.yanma derecisine gelicek bol bir yağda 1 dakika kadar pişiyorlarmış... ustasından aldığım yöntem bu...dediklerini uygulayarak denedim ve porsiyonuna 20 tl verdiğimiz kalamarın aynısını yaptım.... Denemek isteyen olursa bu yöntemi denesin...kalamarı sodada dinlendirmeyi untmayın