Kalamarı tekne ile böyle avlıyoruz folyede kalamar ızgara. 18 Aralık 2011 Sivrice

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Aret kardeşim,
    Böyle güzel övgüler sevgi ve saygı haznelerimizi ağzına kadar doldurmasını sağlıyor,:) esasında sizlerle beraber olmayı sizlerle tanışmayı çok isterdim,:)
    dişardın nasıl bakıldığını bilmem ama benim mesleğim balıkçı değil, ben sadece boş vakitlerini balık tutarak geçiren hobisi tekne ile balık tutmak olan ve tutuğu balıkları aynı akşam arkadaşları, komşuları ile iki kadeh rakıyla hayatın bu anlarını güzel bir şekilde geçirmeye çalışan 61 yaşında emekli bir abiniz veya arkadaşınızım.:)
    Dediğin gibi bu koca bir hayata baktığın zaman insana neler neler öğrettiğini görüyoruz, işte buna hayatın tecrübesi diyorlar, neyse kısa keseyim de Aydın havası olsun.:) Ben bu yaşamdam çok zevk alıyorum ve almaya da devam ediyorum,:) bir de sizler gibi çok değerli kardeşlerimizle sevgi ve saygı içersinde güzel paylaşımlarda bulunmak çok güzel,:) :) :) iyiki varsınız sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

2. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Kadir kardeşim seni her zaman buraya Güzel Sivrice'mize beklerim ama tabi sen levreklerini bırakıp gelebilirmisin.:) :) :)
    Sevgiler sana daha büyük levrek avları dilerim hoşça kal.:) :) :)

3. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Orhan abi süper bir av olmuş. Verdiğin bilgilerede ayrıca teşekkür ederim.

Ama o son resim varya o son resim. İşte sözün bitip keyfin muhabbetin geldiği nokta. allah muhabbetinizi artırsın. Daha güzel avlar yapasınız.

4. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili Tolga kardeşim sen Çanakkale'nin neresinde avlanıyorsun, bizim bu taraflara gelirsen beklerim bu aralar akşam üstleri kalamar yapıyor hava güzel olursa torik palamutta olur sevgiler hoşça kal.:) :) :)

5. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Mert kardeşim biz balığı yemek için tutuyoruz aynı akşamda dostlarla beraber güzel Sivrice akşamlarında hayatın birazda tadını çıkartmaya çalışıyoruz, seni de aramıza bekleriz ızgarada kalamar çok güzel oluyor sevgiler hoşça kal.:) :) :)

6. ssozkan

ssozkan Serkan Özkan

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 4.25, Ryobi Kaiyoku 4.20, Okuma V System 2.70 10-40 gr.
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast Surf Z5000, Ryobi Proskyer Nose Power, Ryobi Exucima 8000VI, Daiwa Crossfire 4000X
    En İyi Avı:
    Boşver karıştırma orasını.
    Sevgili Orhan Baba,

avlarınız karşısında saygıyla eğilmekten başka yapacak birşey yok. Ellerinize sağlık bu avları gerçekleştirdiğiniz ve bizlerle paylaştığınız için.

Tek kelime ile şunu söylemek isterim bu forumda bulunan kişilerin en az %90'ı sizin yaşadığınız hayatını yaşamak istiyor. Deniz, tekne, balık ve hayattan %100 keyif alma.

Sizin yazdıklarınızı görünce insanlar bu ne ya bizde yaşıyormuyuz diyorlar emin olun. Umarım bizlerde emekli olunca sizin gibi şanslı oluruz.

Denizde tekneniz, teknenizde balığınız, sofranızda keyfiniz daim olsun Orhan baba.

Saygılarımla,

7. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Afiyetler olsun Serkan kardeşim tekirdağ ile olmaz olurmu,:) bu kalamar ızgara hakkında biraz daha dikkat etmek lazım, kalamarı temizledikten sonra tuzlayacaksın lor peyniri biraz rende kaşer ve taze yeşillikleri ince ince kıyıp seytinyağı ile karıştıracaksın kalamarın içersine bu malzemeleri dolduracaksın kalamarın üzerinide biraz yağlayıp folye ye güzelce saracaksın, orta halli yanan kömür ızgaranın üzerine koyacaksın arada sırada çevireceksin burada 45 dakika kadar ağır ağır pişecek sonra senin ellerini bağlayacaklar benimde ayaklarımı.:) :) :)
    Sevgiler hoşça kal.:) :) :)

8. günaydın

günaydın sargoz

Favori Kamış:
    Tyran 2.40 10-30gr
    Favori Makine:
    Ryobi kobe 40-Okuma Raw II 40
    En İyi Avı:
    Çipura 2.4 kg-Levrek 4.370 Kg
    Hocam, afiyet olsun Ayvalık'dan selamlar rasgelsin

9. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Erdinç kardeşim kemal hocanın yerinde sizlerin devamlı kulaklarınızı çınlattık o akşamki fasılları şarkıları hep andık onun için bıraktığınız yerden devam etmenizi sizlerden bekliyoruz,:) :) :) selamlar sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

10. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler Ufuk kardeşim sevgiler hoşça kal.:) :) :)

11. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili Nihat kardeşim ayrıca benim bu avımı beğendiğin içim de çok mutlu oldum, sizlerle sadece güzellikleri, sevinçleri ve mutlulukları paylaştığım içinde sizlerle olmaktan ayrıca gururluyum, sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

12. Burak Karadeniz

Burak Karadeniz burak

Favori Kamış:
    Prologıc-Savager
    Favori Makine:
    Shimano Symetre 4000 FI
    En İyi Avı:
    Sinarit 7 kg
    Sevgili Ağabeyim sana her türlü balık tutmak yakışıyor.Bu güzel güncen eşliğinde verdiğin değerli bilgiler ve kalamarları değerlendirme usulünüz için seni ve Tuncay'ı canı gönülden kutlarım.Ustalığın ve düzgün kişiliğinle hepimize örnek olmaya devam ediyorsun.Selam sevgi ve saygılar.

13. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Serkan kardeşim bana vermiş olduğunuz bu güzel değerler için sizlere çok teşekkür ederim, benim için bu hayatımın en güzel ödüllerinden biridir, çocukluğumda ailemden ve çevremden edindiğim ahlaklı ve terbiyeli olmak , diğer insanlara faydalı olmak, başkalarının hakkını yememek, başlkalarına kötü sözler söylememek ve iftira atmamak, vs. vs. gibi iyi ve dürüst insan olma özelliklerini bu yaşıma kadar elimden geldiğince uygulamaya ve devam ettirmeye çalıştım, şimdi görüyorum ki sizler gibi dostlarımın ve arkadaşlarımın tarafından bu şekilde taktir edilerek ödüllendirilmek,:) sizlere bu güzel ödüle layik olabilmek için bundan sonra da hayatımın sonuna kadar kimseyi kırmamak kımseyi inciltmemek için inanın daha çok dikkatli davranacağım, sizler bana bu hayatın çok daha güzel olduğunu hissettiriyorsunuz, inşallah sizlerle de yüz yüze tanışma fırsatı bulurum, tabi bizim hayatımız bizim hayat tecrübemiz, bizim ilgi alanlarımız sadece denizde olmak ve balık avlamak değil bunun yanında hayatın bizlere vermiş olduğu yaşamımızdan tecrübelerimizle de sizlerle beraber bu güzel yurdumun eşşiz köşelerinden olan Sivrice'mizde beraber olur çok güzel dost sohbetleri yaparız, burası Sivrice çok güzel bir yer ben buraya, Japonların Okinawa'sı varsa Türkiyemi'zin de Sivrice'si vardiyorum. Eğer buraya gelirseniz buradaki güzel dostlarımızı, komşularımızı ve emekli balıkçı arkadaşlarımızı da sizlerle tanıştırırım ve çok güzel Sivrice akşamlarını ızgarada tuttuğumuz balıkların pişerken balık kokusunu ve ızgaranın cızıltısı altında unutulmaz balık avları sohbetlerini hep beraber yaşarız.:) :) :) Sivrice'den selamlar, sevgiler, saygılar hoşça kalın.:) :) :)

Canım Sivrice'm benim.:)
    Sivrice canım Sivricem benim,:) 26 Haziran 2011 Sivrice.
    Sivrice yurdumuzun ender köşelerinden bir yeri, İnsanlarının iyiliği, doğasının güzelliği, denizinin temizliği ve balıklarının bolluğu ile bakirlğini taa bu zamanlara kadar koruyan, sessizliği ve güzelliği ile eşiz bir balıkçı koyu.:)

Burada Turizimle, balıkçılıkla, Zeytincilik, zeytinyağcılık, hayvancılık , taşçılık (Taş ustalığı) halıcık, balcılık ile uğraşılır,:) börekleri, baklavası ve yöresel yemekleri çok lezizdir, her otelde veya pansiyonda otlu gözleme yaparlar, tabi her çeşit taze günlük balığı bulmanız mümkün, tabi buranın en meşhur balığından kılıç şiş yemeden olmaz, buranın balıkçılarının en büyük özelliklerinden biri, Kılıç balığı avlamaktır, burada çok büyük kılıç ve orkinoz balıkları gece ay karanlığında yüzen ağ tabir ettikleri ağlarla tutulur, balıkçılar taa çocukken kılıç balığı tutmasını öğrenirler ve babalarının izinden yürürler, şimdi bu Sivrice dadaları (Gençlerleri)artık birer usta kaptan ve kılıç avcılarıdır.:)
    Otellerde ve pansiyonlarda çok ucuz olarak kalabilir, balığa cıkmak isterseniz, çok tecrübeli ve buranın denizini ve balık meralarını bilen, usta kaptanlarla günlük olarak balığa çıkabilir, Çapari yapabilir, mercan avlayabilir, sırtı veya jig ile Torik, palamut, sinarit, barakuda , akya tutabilirsiniz, bu arada tuttuğunuz balıkları teknede hemen tava yapıp sizlere sunarlar buda başka bir güzel anı olarak kalır, fiatlar gayet normaldir, bu avlardan çok zevk alacağınızı tahmin ediyorum.Kıyıdan balık avlamak isteyenler için tam bir avlak yeridir, Kuzey egeye mahsuz her türlü kıyı balıklarının avcılığını yapabilirsiniz.
    Oteller ve pansiyonları işleten kişiler bizlerin kardeşleri, arkadaşları en yakın dostlarımızdır, çoluk çocuğumuzu gözümüz arkada kalmadan bu ailelere teslim edebilir, Tekne ile denizde balık avına ailece çıkılabilir.Sivrice'den çeşitli görüntüler, artık bundan sonra yorum sizlerin.:)

Conta kaptan sizleri bekliyor. 0543 665 94 73

Tatil için gittiğim Assos da 3 gün Sivrice den tekneyle çıkma şansım oldu.
    Yardımlarını esirgemeyen Orhan Küçükbiçmen Üstadımıza ve Mustafa Amca ya (conta kaptan) bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

İlk gün, daha önceden Mustafa amcayla konuştuğumuz üzere sabah 06:30 da Sivrice de buluştuk.bir gün önceden küçükkuyu dan sülünüzleri aldım. Sahteler kaşıklar hepsi tam takım.Orhan Amca işleri nedeniyle bize katılamadı.

Tekneyi çalıştırıp rastgele diyerek başladık.

Ben pelicanın kaşığını bağladım,(kurşun ve fırdöndü kullanmadan) Mustafa amca yeşil youzuri tobimaruyu bağladı.başladık sırtıya.

Çok geçmeden ilk vuruşu aldım.kısa bir mücadeleden sonra günün ilk misafiri,ilk akyamız teknede.
    Peşinden bir vuruş daha aldım.. Bu sefer melanur hemde oldukça iri.

Peşinden bir vuruş daha.ikinci melanuru da aldım tekneye.
    Mustafa amcada hala vuruş yok.çantadan yedek kaşığı çıkardım.Mustafa amca takımı toplayıp youzuri yi çıkardı. Kaşığı taktı.(bütçem yettikçe bu tip malzemeleri yedekli almaya çalışıyorum.bunun ödülünüde almış oldum.
    Sonuç mükemmel.Mustafa amca kısa süre içinde 2 tane daha akya aldı.

Daha sonra sırtıyı bırakıp mercana başladık. Fena sayılmayacak kadar mercan yakaladık.yemimiz sülünezdi.çıkan hanoslar yine Orhan amcanın martısına yemek oldu.
    Dönüşte yine sırtı yaparak avımızı tamamladık. Bu kadar çeşit av yaptık. Nerede kaldı bu baracüda niye atlamadı oltamıza derken günün sonunda Mustafa amcanın teknenin dibine kadar getirdiği baracüda son anda kurtuldu.çok iri değildi. Ama 50 cm den fazlaydı.

Mükemmel bir havada mükemmel bir gün geçirdik. Sivrice gerçekten harika bir yer.çıktığımız diğer günlerde yine çok bereketli avlar yaptık.en kısa sürede onlarıda paylaşacağım.

Sizleri Sivrice ve avımıza ait fotolarla baş başa bırakıyorum.

Conta Mustafa kaptan. 0543 665 94 73

14. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürşer sevgili Günaydın kardeşim sizlere de rast gele savgiler hoşça kalın.:) :) :)

15. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Burak kardeşim, arkadaşım bu güzel övgülerin için sana çok teşekkür ederim.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ustalığın ve düzgün kişiliğinle hepimize örnek olmaya devam ediyorsun.Selam sevgi ve saygılar.
    Burak Karadeniz
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Bu değeri belli olmayan kelimeler için sana ne söyleyeceğimi bilmiyorum!....

Ama bildiğim bir şey var artık......bana vermiş olduğun bu değeri ölünceye kadar daha çok sorumluluk alarak şerefim ve namusumla taşıyacağımdan emin olabilirsin,:) şu andan itibaren bana yazılan kötü laflar kötü iftiralar da olsa artık cevap vermeyeceğim zira gerek kalmadı.:) :) :)
    Tekrar çok teşekkürler bu zamanna kadar sevgi, saygı ve höşgörü içersinde geçen dostluğumuzun hayatımızın sonuna kadar böyle devametmesini dilerin çok sevgili Amatör balıkçı arkadaşım benim,:) selamlar, sevgiler, saygılar hoşça kal.:) :) :)

16. KARAYEL55

KARAYEL55 Levent

Favori Kamış:
    EFFE PHANTOM KAMIŞ
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TRB 65 -Ryobi ECUSIMA 6000Vi-Ryobi ECUSIMA 8000Vi-BANAX SX 3000-BANAX SX 4000
    En İyi Avı:
    5,700Kg Alabalık-11 Kg Sazan
    Tebrikler,Afiyet şeker olsun Orhan amca.

17. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili Levent kardeşim sana da güzel avlar dilerim Samsun'daki bütün dostlara, sizlere selamlar sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

18. asker1000

asker1000 YUSUF KOCAASLAN

En İyi Avı:
    Mersin baligi 96cm 4kg
    Orhan abi

tek kelime ile harika, saglicakla kal reeling

19. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Yusuf kardeşim inşallah sizlere de rast gelirler bu günlerde kalamar var ama havalardan denize açılamıyoruz, bir iki güne kadar düzelecek diyorlar selamlar sevgiler hoşça kal.:) :) :)

20. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Orhan amca son paylaştığın bu sivrice fotoğrafları için teşekkürler..
    Senin gibi ustaları Allah başımızdan eksik etmesin.. senden daha çok şeyler öğrenicez ;)